Arama


metinmert06 - avatarı
metinmert06
Ziyaretçi
14 Ağustos 2011       Mesaj #8
metinmert06 - avatarı
Ziyaretçi
Bademcik İltihabında Dikkat edilecek hususlar Nelerdir?
Bademcik Ağız içinde geniş eti dediğimiz parçanın arka sol ve sağındaki dokulardır. Bu dokular vücudun askerleridir. Ağızdan alınan tüm besinler ve içecekler bu dokulardan geçerler. Bazı besin ve içeceklerin içindeki mikro organizmalar bu dokulara yapışarak dokuları bozmaya çalışırlar. Bu durumda vücudun ilk manevrası vücut ateşini yükseltmek olacaktır. Bu durumda kişi boğazında bir yanma ve yutkunurken hafif ağrı hissedecektir.

Bademcik İltihabı bin anda oluşmaz. Dokunun zarar görmesi önce sol ya da sağ kısımdan başlar bu aslında bir uyarıdır. Gerekli önlemler alınmaz ise bu iltihap sağ kısımda başlamışsa sol kısma geçecektir. Daha sonra her iki dokuda da mikro organizmalar çoğalmaya başlayacak ve ağız ve solunum yolundaki diğer dokulara yayılmaya başlayacaktır.

İltihap başlangıç döneminde kesinlikle çok soğuk ve çok sıcak içecekler içilmemelidir. Bilinenin aksine dondurma gibi çok soğuk yiyecekler kesinlikle tüketilmemelidir. Bu tür besinler dokulardaki mikro organizmaların çoğalmasını sağlar.

Tedavi Yöntemi
Bademcik İltihabında yapılacak en önemli tedavi Antibiyotik kullanımı olacaktır. Fakat çoğu antibiyotik penisilin etkilidir. Kişi kendisinin penisiline karşı alerjisi olup olmadığı bilmesi gerekir. Penisilin alerjisi olan kişiler bu tür antibiyotikleri kesinlikle kullanmamalıdır.

1- Antibiyotik tedavisi düzenli uygulanmalı yetişkinlerde günlük normal doz 2 gr’dır. Kullanım oranı Sabah 1 Akşam 1 olmak üzere alınmalıdır.
2- Kesinlikle tok karnına ilaç kullanılmalıdır.
3- Bir bardak ılık su içine 2 çay kaşığı yemek tuzu katılıp tuz suda iyice eritildikten sonra bu su ile ağız iyice çalkalanmalıdır. Bademcik İltihabını oluşturan mikro organizmaların düşmanı tuzlu sudur.
4- Bir bardak çay içine bal katarak karıştırılmalı ve bu çay içilmelidir. Bal’da bol miktarda Demir, Bakır ve Manganez bulunur. Bal’daki enzimler Bademcik iltihabını oluşturan mikro organizmaları öldürmeye yetecektir.
5- Bunların dışında kişi mutlaka iyi dinlenmeli ve iyi beslenmelidir.
6- Bademcik iltihabını artıran diğer bir etkende Ağız ve diş yapısıdır. Düzenli Olarak hasta dişlerini fırçalaması gerekmektedir.

DEVAMI Bademcik ve Farenjit
Son düzenleyen Safi; 19 Nisan 2016 22:45