Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Ağustos 2011       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Bana birisi Bukalemun'daki renk değişiminin fiziksel değişimmi yoksa kimyasal değişim olarak kabul edildiğini söyleyebilirmi?

Fiziksel Değişimin Tanımı:
Fiziksel değişim, maddelerin yapısı değişmeden sadece hal, biçim, şekil, dış görünüşünde meydana gelen değişimlere verilen isimdir. Fiziksel değişmeler sonucunda yeni maddeler oluşmaz. Yalnızca maddenin renk, şekil, büyüklük gibi özellikleri değişir. Diğer bir ifadeyle fiziksel değişim sonucunda maddenin kimliği değişmez. Kağıdın yırtılması,tebeşirin kırılması,mumun erimesi. kalemin kırılması, suyun buza dönüşmesi, çözünme olayı gibi değişiklikler fiziksel değişime örnektir. Fiziksel değişimin geri dönüşümü vardır. Tüm hal değişimleri fizikseldir.

Kimyasal Değişimin Tanımı:
Kimyasal değişim, bütün maddeler atom veya molekül dediğimiz küçük taneciklerden oluşur. Maddelerin atom veya molekül yapılarıyla ilgili özelliklere kimyasal özellikler denir. Yanma, çürüme, paslanma, bileşik yapma gibi özellikler kimyasal özelliklerdir. Kimyasal değişimde maddenin aynı zamanda molekül yapısıda değişir. Kimyasal değişimde maddenin geri dönüşümü olmaz. Buna bağlı olarak bu özelliklerde meydana gelen değişmelere de kimyasal değişmeler denir. Kısaca maddenin iç yapısında meydana gelen değişmeler kimyasal değişmelerdir. Kimyasal değişimin ardından maddenin hem iç yapısı hem de dış yapısı değişir.


Fiziksele daha yakın gibi ama dediğim gibi emin değilim. Lütfen Çabuk olursa? Sağolun Msn Happy
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.