Arama

Banyo Dekorasyonu - Tek Mesaj #1

ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
19 Ağustos 2011       Mesaj #1
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye

Banyo Dekorasyonu Nasıl Olmalıdır?



Banyo dekorasyonu, misafir ağırlama süresi çok olmadığından olsa gerek, hep arka planda kalmıştır ve genellikle evdeki en küçük mekanlardır. Ama kullanılacak renkler ve çizgilerle alanı daha büyük ve ferah göstermek mümkündür.
Ad:  banyo1.jpg
Gösterim: 5009
Boyut:  24.5 KB
Dekorasyonda en önemli aşamanın, evin diğer odalarında duvar rengi seçimi olduğunu düşünürsek, banyo dekorasyonunda da durum benzerdir. Banyolarda dekorasyonun en temel aşaması fayans yani duvar kaplama ürünü seçimidir.
Günümüzde binlerce çeşit duvar ürünü seçeneği bulunmaktadır. Banyo duvarına fayans ve benzeri bir ürün seçerken, mekânın sürekli nemli veya ıslak olduğu göz önünde bulundurularak buna uygun malzemelerden üretilmiş ürünler tercih edilmelidir. Ayrıca yer döşemesi seçiminde de kaygan olmayan ürünler seçilerek ev kazalarının da önüne geçilebilir.

Banyo dekorasyonu ile ilgili en önemli diğer bir nokta da duvarlar ile zemin rengi seçiminin uyumlu olmasıdır. Banyo mobilyalarının kısa sürede eskimemesi için tercih edilmesi gereken renkler açık tonda olmalıdır. Zira koyu tonlar hem iç karartıcı, hem de kolay eskiyen renklerdir. Tavan için ise, açık tonlar, havai mavi veya çok açık bir yeşil renk kullanılabilir. Bu sayede daha ferah bir banyoya sahip olabilirsiniz. Beyaz duvarların bulunduğu bir banyoda yer alacak parlak siyah ya da kırmızı renkte küvet, klozet takımı, mekana görsel ağırlık kazandırır ve küçük mekanı olduğundan daha güçlü bir hale getirir. Açık raf sistemi ise aksine daha az ağırlığa sahiptir ve mekanı daha ferah ve büyük gösterir.
Dikey çizgiler mekanı daha yüksek göstereceği için minimumda tutulmalıdır. Yatay çizgiler mekanı olduğundan daha geniş gösterir.
Parlak duvarlar ve zemin banyoyu genişletir. Hatta kullanılacak küçük parlak objeler bile mekana ferah bir izlenim kazandırır.

Aynalar derinlik, uzunluk ve genişlik sağlar. Banyoya iki kat büyüklük kazandırmak için bir duvarda boydan boya ayna kullanılması önerilir. Aydınlıklar, pencereler ve cam tuğla, duvarlarda mekana alan kazandırır.
Lavabonun yanında yerleştirilecek basamaklı havluluk mekana yer kazandırırken şık görünümü ile banyoya estetik de kazandırır.
Modern banyonun çağdaş bir görünüm elde etmesi isteniyorsa daha sade, abartısız formlara ve çözümlere yönelmek gerekir. Bunun için çelik yuvarlak lavabolar idealdir. Cam tezgahlar ve krom aksesuarlar da modern banyoyu tamamlayan ögelerdir.
Küçük bir banyonuz varsa, seçim konusunda hassas davranmanız gereken bir diğer konu da klozet ve rezervuar seçimi olacaktır. Küçük banyo için asma klozet ve gömme rezervuar kullanmazsanız kullanım alanı daralacağından ortamın havası olumsuz etkilenmiş olur.
Ayrıca ayna boyunu da banyo ile orantılı ve ortamı daraltmayacak şekilde seçmeniz yaranıza olur. Banyo büyükse her insanın rahatlıkla kullanabileceği bir boy aynası tercih edilebilir. Fakat alan küçükse duvara monte edilen aynalar da kullanılabilir. Ayrıca yeterince büyük alana sahipseniz havlu ve bornozlar için duvar monteli raf veya dolap da kullanabilirsiniz.

Banyoyu aydınlık göstermek ilk amaç


Banyolar genellikle evlerin karanlık köşelerinde bulunduğu için banyoyu ferah ve daha aydınlık göstermek birinci amaç olmalıdır. Bu nedenle duvarda kullanılacak fayans ya da benzeri maddeleri açık renkte tercih etmek, banyonun daha geniş görünmesine yardımcı olacaktır.
Banyonun temel malzemeleri küvet, klozet, lavabodur. Bu malzemelerde de yine beyaz, krem rengi gibi açık renkler kullanılmalıdır. Banyoda küvetin yerleşimi oldukça önemlidir. Küveti banyonun en uç köşelerine yerleştirmek, o kısımlardaki ölü alanları değerlendirmek için akıllıca bir fikir olabilir. Lavabo ve klozeti ise yan duvarlara yakın koymak, banyonun işlevselliğini de artırmaktadır. Eğer banyoya çamaşır makinesi konmak isteniyorsa, bu mümkün olduğunca kapının arkasına ya da banyo dolabının altına saklanarak alanın daralması engellenebilir.
Temel banyo malzemelerini açık renkte tercih edip uygun şekilde yerleştirdikten sonra, sıra dekorasyonu tamamlayan aksesuarlara geldiğinde burada kişisel zevkler ön plana çıkmaktadır. Açık renk seçilen küvet, lavabo, klozet ve fayanslardan sonra, isteğe bağlı olarak klasik, modern, doğal ya da renkli bir banyo dekorasyonu yapılabilir.



Derlemedir.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 30 Mayıs 2016 22:56 Sebep: Alt baslık ve sayfa düzeni
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!