Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
20:08, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Perşembe, 29 Ocak 2026 - 20:08
Arama
MaviKaranlık Forum
Ev Dekorasyonu
-
Tek Mesaj #18
ThinkerBeLL
VIP
VIP Üye
19 Ağustos 2011
Mesaj
#18
VIP
VIP Üye
Ev dekorasyonu deyince genelde akla boya ve mobilya düzeni gelir. Fakat aslında dekorasyon çok daha geniş kapsamlı bir kelimedir. Zira ev dekorasyonu sadece mobilyalardan oluşmayıp, mutfak, salon, oturma odası takımları, duvar desenler, tavan rengi, bu mekanlarda kullanılan aksesuar seçimi ve dekoratif ürünler gibi etkenlerin tümünün etkili olduğu bir kavramdır.
Ev dekore etmenin en birinci şartı ise örnek alınacak modeldir. Eğer özgün dekorasyon arayanlardansanız, en iyi model seçiminiz doğa olacaktır. Çünkü doğadaki güzellikler bir gerçek, ondan alınan ilham ise yorum farklılığıdır. Yani bir ağaca bakınca kimi yaprağı, kimi gövdeyi görür. Önemli olan ne anladığımız, anladığımızı tasarım boyutuna ne kadar taşıyabildiğimizdir.
Evinizdeki odaların camları, okyanus ya da bir ormana bakmıyor olabilir. Fakat bu noktada sizin kabiliyetleriniz ve yaratıcılığınız devreye girmeli. İçinizde ukde kalan güzellikleri, duvar rengi, mobilya deseni, duvar kağıdı, fotoğraf çerçevesi, dekoratif ürünler veya başka bir aksesuar yardımı ile evinize taşımak sadece sizin elinizde. Ayrıca kullanabileceğiniz şömine ya da hayvan motifli bir halı veya kilim ile evinize çok farklı ve orijinal bir hava da katabileceğinizi belirtelim.
2011 Yılında Dekorasyon
2011 dekorasyon modelleri baz alındığında, renk anlamında turkuaz tonun ön plana çıktığını görüyoruz. Ev dekorasyonu bazında ise geniş ve rahat alanlar içinden seçilmiş odalara açık renkli tonlar ile dekorasyon yapılacağını görüyoruz. Açık renk tonlarının da yardımı ile odalar olduğundan daha geniş görünebilecek.
2011 dekorasyon modası ile gelecek olan bir diğer yenilik ise duvarların tek renk olmaması. Modern çizgi ve çizimlerle bezenecek olan 2011 duvar modelleri şimdiden bayağı ilgi çekti. Bu sayede evin ortamı eskisine nazaran çok daha enerjik bir hal alacak. Yeni dekoratif ürünler ile de odanın tasarımına özgünlük katılacak, teknoloji, müzik ve doğa ile ilgili objelerle daha nitelikli kılabileceğiz. Mobilyaların da tek renk elbisesini çıkarıp açık ve çok renkli tonlara bürüneceği 2011 dekorasyon için milad sayılacağa benziyor.
Tabi sadece duvar ya da mobilya renkleri değil, aksesuar seçenekleri göze alındığında da çok çeşitli opsiyonlar barındırdığı anlaşılan 2011 dekorasyon modası ile birlikte evimizde tasarım ve dekorasyon anlamında çok şey değişeceğe benziyor. Seçilebilecek herhangi bir sade tasarımlı kitap rafı ile odanızdaki uyumu artırabilir, 2011 dekorasyon trendi ile uyum sorunu yaşamamış olursunuz.
Kaynak
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Bu mesajı
1
üye beğendi.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!
Cevapla
Kapat
Saat: 20:08
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...