Arama


Bessonnitsa - avatarı
Bessonnitsa
VIP VIP Üye
24 Ağustos 2011       Mesaj #7
Bessonnitsa - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
Teamoore adlı kullanıcıdan alıntı

Birçok tür böcek ışığa geliyor. Acaba sadece kanatlılar mı geliyor? Mesela KANATSIZ klasik karıncalar gitmez ama KANATLI karıncalar ışığın çevresine gider. Bu kanatlılara özgü birşey midir?

Ve birde ilginç nokta. Sivrisinekler herhalde bunlardan ayrı. Sivrisinekler de ne zaman ışığı kapatsak atağa geçiyorlar. Bu neden...



Bence kanatlıların ışığa gelmesi uçmak yeteneğine sahip olmaları. Uçarken önlerini görmek. Karanlıkta uçsalar sağa sola çarparlar. Aydınlıkta gidecekleri istikameti seçebilirler.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sivrisineklerin geceleri çoğu zaman görülemezler ve yalnızca tipik vızıltılarıyla kendilerini belli ederler. Henüz uyuyamamış insanları kısa süreli rahatsız eden bu vızıltılar, sivrisineklerde yaşamın devamı için önemlidir. Erkeğin kafasından çıkan 2 tane küçük ve tüylü duyargada bulunan çok sayıda duyu hücresinden meydana gelmiş Johnston organı, ses dalgalarının titreşimlerini alır ve ayırt eder. Bu tüylü duyargalar yalnızca dik durumdayken ses titreşimlerine karşı duyarlıdırlar. Johnston organı, eşeylerin bulunmasında çok önemlidir. Dişinin çıkardığı titreşimler belli bir rakamdan sonra (100-8000 titreşim/saniye) erkeklerde çiftleşme isteği yaratır. Erkeklerin sürü oluşturduğu evrelerde bu vızıltılar en üst seviyeye çıkar.

Heralde bu yüzden ...