Arama

Mutfak Dekorasyonu - Tek Mesaj #4

Sedef 21 - avatarı
Sedef 21
Ziyaretçi
24 Ağustos 2011       Mesaj #4
Sedef 21 - avatarı
Ziyaretçi
Mutfağınız küçücük olabilir ama onu kullanışlı bir hale getirmek sizin elinizde.
Eğer yeriniz darsa; üste mini fırını, alta da mini bulaşık makinesini monte edebilirsiniz. Mutfak işlerine meraklı olanlar, özellikle büyük ve konforlu bir alanları olsun isterler.
Fakat çok küçük metrekaraler de bile sempatik ve kullanışlı bir mutfağa sahip olmanız mümkün. Yapmanız gereken önce mutfakta en çok neye ihtiyacınız olduğunu saptamak, daha sonra bu eşyaların yerleştirileceği alanı yaratmak ve son olarak da yerleşimi planlamak.

Aydınlatma

Özellikle küçük alanları rahatlatmak için, iyi bir aydınlatma sistemi kurmak şart. Kuvvetli ve ışığı genele yayan bir ampulle bu işi kolaylıkla çözebilirsiniz. Mekanda görmek istediğiniz rengi de, lambanızın dış kısmı yansıtacaktır.

Mini fırın

Mutfakta pişirme ünitesi olarak setüstü ocak kadar gerekli olan fırının da mini boyunu tercih etmelisiniz. İster börek, ister balık ister çeşitli yemekleri pişirmekte oldukça ihtiyaç duyacağınız mini fırının, yarattığınız mekanda tahmininizden çok daha az yer kaplayacağını göreceksiniz.

Set üstü ocak

Nasıl bir pişirme ünitesine sahip olmak istediğinize karar verdikten sonra ürün seçme işine girerseniz, doğru tercihi yapmanız daha kolay olacaktır. İsteğinize göre gazlı veya elektrikli alternatifleri olan set üstü ocaklarla her çeşit yemeği pişirmeniz mümkün. Yerden kazanmak için iki gözlü olanlarını tercih edin.

Masa

Alanınız ne kadar küçük olursa olsun, ihtiyacınıza cevap verecek fonksiyonel bir masa mutlaka gerekecektir. Mümkün olduğunca küçük ama işlevsel bir açılır kapanır masayı nişin önüne koyarak hem yemek yeme alanı, hem fazladan tezgah alanı, hem de dekoratif bir görünüm yaratabilirsiniz.
Bulaşık makinesi

Sudan tasarruf etmek ve hijyenik bir temizlik sağlamak için bulaşık makinesi kullanmak şart. Alanınızın durumuna göre bu makinelerin küçük boyları da mevcut ve oldukça kullanışlı.

Eviye

Boyut ve şekline göre birçok evye seçeneğini yapı marketlerde bulabilirsiniz. Özellikle yuvarlak olanları bu gibi ufak alanlarda oldukça kullanışlı ve görsel anlamda da şıklığı yakalamanızı sağlıyor.
Küçük alanda kullanışlı bir mutfak yaratmak zor diye düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Siz de mutfağınız için pratik çözümler bulup uygulayabilirsiniz.


İlk aşama

Nişi hazırlamak için öncelikle elektrikli aletlerinizin sığacağı kadar bir alan yaratın. Eviyenizi ve set üstü ocağınızı koyacağınız tezgahı ebatlara uygun olarak kestirin. Su ve elektrik bağlantılarını yaptırmanız için bir tesisatçı ve elektrikçiye ihtiyacınız olacak.
Bulaşık makinesi ve eviyeyi su borularına bağlatmanız gerekiyor. Set üstü ocak ve fırın için de çoklu bir topraklı priz taktırmalısınız. Tezgahınızın üzerine eviye ve bataryasını yerleştirip bağlantılarını yaptırın. Daha sonra ise bulaşık makinesi ve fırınınızı onlar için ayırdığınız bölmelere yerleştirin. Böylece ilk aşamayı tamamlamış olacaksınız.

İkinci aşama

Çalışmanın zahmetli ve zor olan inşaat kısmı tamamlanıp elektrikli aletler yerleştirildikten sonra artık sıra mutfak eşyalarınızı yerleştirmeye geldi. Yerden kazanmak için duvarları mümkün olduğu kadar değerlendirin ve raf sistemlerini kullanın.
Su ısıtıcı, narenciye sıkacağı, espresso makinesi, blender gibi küçük elektrikli ev aletlerini tezgahınızın üzerine yerleştirebilirsiniz. Sabahları kahvaltı yapabileceğiniz ya da akşamları birşeyler atıştırabileceğiniz küçük ebatlı masanız için de bir yer planlamayı unutmayın. Tüm bunları gerçekleştirdikten sonra üçüncü aşamaya geçebilirsiniz.

Üçüncü aşama

Bütün hazırlıklar bittiğine göre sıra mutfağınızda neşeli bir atmosfer yaratmaya geldi. Renkli bir mutfak istiyorsanız beğeninize, stilinize uygun aksesuarlarla dekorasyonu tamamlayabilirsiniz. Duvarları da istediğiniz renkte herhangi bir duvar kağıdıyla kaplayıp tarzınıza uygun işlevsel bir mutfağa sahip olabilirsiniz.
Duvar kağıdını sudan ve buhardan etkilenmeyen cinste seçmeniz daha uygun olacaktır. Alanınız dar olduğu için masanın yanında büyük bir sandalye kullanmak yerine küçük bir tabureyi tercih edebilirsiniz. Bunları tamamladıktan sonra artık mutfağınız kullanıma hazır.

Batarya seçimi önemli

Batarya, şüphesiz en önemli mutfak aparatlarından biri. Seçim yaparken işinizi en rahat halledecek olanları seçmenizde fayda var. Birçok modeli olan bataryaların duşlu modellerini tercih ederseniz hem daha az su harcamış olursunuz, hem de daha pratik bir temizlikle zamandan kazanırsınız.

Çelik eviye için temizlik önerileri

Eğer mutfağınızda çelik bir eviye kullandıysanız temizliği sağlamak için deri veya microfiber biz bez kullanmanız gerekiyor. Böylece su tanelerinin yarattığı lekelerden rahatlıkla kurtulabilirsiniz. Ayrıca ovma deterjanlarından uzak durmalısınız. Eviyenizin çizilmesine sebep olur.

Mutfak gereçleri çok kullanışlı

Mutfakta her an elinizin altında olması gereken bazı aletler, yemek yaparken size oldukça kolaylık sağlayacak. Bu aletler düşündüğünüz kadar yer de tutmuyor. Onları dolaplara saklamak yerine duvarınıza asabilirsiniz.

Yerden kazanmak için bunları yapın
;
• Çalışma alanı olarak düşündüğünüz tezgahı mümkün olduğunca geniş tutun.
• Tezgahın üzerini gereksiz aletlerle doldurmayın ve kendinize rahat bir çalışma alanı bırakın.
• Aksesuarlarınızı az ve öz seçin. İhtiyacınız olanından fazla elektrikli alet kullanmayın. Birçok işi bir arada yapan robotlardan faydalanın.
• Duvarınızda uygun boşluğunuz varsa aksesuarları asmak için duvara çakılan boruları kullanın. Yerdeki kalabalığı duvara taşırsanız size daha ferah bir alan kalacaktır.
• Doğru aydınlatmayla daha ferah bir alan yaratın.
Alanı optimum kullanmak için
• Tezgahı çalışma alanı olarak kendinize saklamak için küçük set üstü ocakları tercih edin.
• Ocağınızın üzerini daima kullanın.
• Küçük ebatlı tencereleri tercih edin.
• Az ve öz pişirme elemanı kullanın. Her malzemeden bir adet edinin.
• Ek bir masa edinerek ikinci bir tezgah yaratın.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.