Arama


Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
27 Ağustos 2011       Mesaj #4
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye

Diş Kisti Operasyonu


Ağız ve diş sağılı diş hastalıklarının ihmali ile başlar. Erken tedavi edilemezse çok ciddi hastalıklara yolaçar. Diş kistleri oldukça önemli diş sorunlarındandır ve hemen tedavi edilmeleri gerekir.

Çenenin daha büyük kısmını kapsayan kistlerde çoklukla bir başka yöntem uygulanır. Mukoza periyostla birlikte, tüm kist alam açığa çıkacak biçimde, açılarak kaldırılır. Çoğu kez kist içinde sıvı bulunduğundan, kist boşluğu özenle yıkanarak temizlenir. Sonra kaldırılan parça kist boşluğu içine yatırılır ve antiseptik bir tampon yardımıyla içinde tespit edilir. Bu boşluğa yatırılan dişeti durağanlaşır durağanlaşmaz tampon çıkarılır.

Ancak tüm besin artıkları bu kovuk içerisinde yerleşebileceğinden, hastanın açık kist boşluğunu bir şırıngayla yıkayarak özenle temiz tutması gerekir. Zamanla kist boşluğu tümüyle yok olana dek gittikçe küçülür. Boşluk içine uzanan diş kökleri operasyondan önce ya da sonra gere­ğince tedavi edilirler. Ne olur ne olmaz diye uçları biraz kısaltılır. Özel durumlarda çene boşluğu da etkilendiğinden, bunu ayrıcalı tedavi etmek gerekir.
Son düzenleyen Safi; 11 Kasım 2016 07:15
Sen sadece aynasin...