Arama

Daisy-BT - avatarı
Daisy-BT
Ziyaretçi
28 Ağustos 2011       Mesaj #45
Daisy-BT - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

ılk once cvp ıcın tsk ederım mımarlar muhendısler odasına gıttım ankaradayım konustum orada muhendıslerle ve mımarla ama mımarlık meslegını tam anlayamadım ben sanırım cunku benım bıldıgım bıroda mımarlar calısır santıede denetlemeye gıder estetıgını yanı mımarın gunlerı saatlerı tamamen santıede mı gecıor ya kafam karısık mımarlık konusunda benı aydınlatabılırsenız sevınırım mımar tam ne ıs yapar kac cesıt kosulu var bıro santıye ve santıyede ne ıs yapar vs...

Mimarlar, konularıyla ilgili her alanda çalışırlar. Çalıştığı yere ve o yerde yapılan işe bağlı olarak; tasarım yaparlar, çizim yaparlar, şantiye kontrolü yaparlar ve yaptıkları işin iş takibini yaparlar. Kimi zaman bu farklı görevler o iş yerinde çalışan mimarlar arasında paylaşılır, kimi zaman da mimar hepsini yapmak durumundadır. Çizimler de klasik araçlar kullanılarak elle, ya da bilgisayarla çizim programları kullanılarak bilgisayarla yapılır. Mimarlık eğitimi de bu farklı alanlarda çalışmak üzere mimarı hazırlar.

Bence çok da fazla kafanızı yormayın, hedefinizi gerçekleştirmek için çalışın, mezun olduğunuzda Türkiye'nin ve sizin şartlarınıza göre de mesleğinize dört elle sarılın. Başarı o zaman birlikte gelecektir. Ayrıca verdiğim linkleri inceleyerek de meslekler hakkında bilgi sahibi olun. Meslek odalarından dergi vb. materyal talep edip inceleyin.