Arama

nötrino
Yasaklı
6 Eylül 2011       Mesaj #142
Yasaklı
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

mrb arkadaşlar ben yeni bi konu açmak istiyorum ben elektrik elektronik bölümü öğrencisiyim derslerimizin her aşamasında türev integral alıyoruz ama ben bunları neden yaptığımızı tam olarak oturtturamıyorum yani niçin bir denklemin türevini alıyoruz yada integralini. Bilindik şeyler cevap bulamıyor sorularıma yani türev alıyoruz eğimi bulmak için işte bunları yorumluyamıyorum yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Sorunumu tekrar dile getirim integral almayı biliyorum türev almayı biliyorum ama neden aldığımı bilmiyorum.

Türev ve İntegral Uygulama Alanları;

Türev ve integral çeşitli uygulama alanlarında kullanılmaktadır Türev bir fonksiyonun herhangi bir andaki değişimini bize veriyordur Yani türev, genelden özele bir bilgi akışı sağlar mesela ekonomi alanında bir mal satışı yapıldığını düşünürsek,bu mal satışına ait fonksiyon toplam geliri; bu fonksiyonun türevi ise marjinal geliri ifade ediyordur Ekonomide bu marjinal geliri bulmak için türev hesabı yapılır Büyüme,yoğunluk,hız...vsvs gibi değişkenlerin, anlık değişimlerinin hesabında türev kullanılıyordur.

İntegral genelde türevin tersi olarak ifade ediliyordur Bir çok alanda kullanılmaktadır Günlük hayatta uygulama alanı olarak,genelde yüzey alanların ölçümünde ve hacimsel hesaplamalarda integral hesabı kullanılmaktadır. Elektronik alanında bir çok yerde integral hesabı kullanılır Devrelerin kurulması,voltaj hesabı... vsvs gibi mesela bazı elektriksel sinyallerin güçlü bir şekilde alınabilmesi için yükselteç adı verilen devreler kullanılıyordur Bu devreler genelde güç kazancı sağlayan devrelerdir Bu devrelerin kurulmasında da türev integral gibi hesaplamalar kullanılmakta olup, bunların çeşitli kullanım alanları bulunmaktadır(video yükselteçleri,radyo frekans yükselteçleri vsvs gibi...)

Alıntı

*+4=12 denkleminin çözüm kümesini bulunuz?

Denklem=>x+4=12 şeklinde bir denklem ise buradan x değeri 8 bulunur.