Alıntı
Bunların hepsini denedim, köpeği seviyorum bana hırlıyor ama başkasına gelince çıt yok. Üstümdeki kıyafetle de alakası yok çünkü köpeklere göre renklerine hep dikkat ediyorum e onlarda pempe giyiyor ama onlara hırlamıyor köpek. Ben de giyiyorum pembe bana hemen dişlerini gösteriyor, tehdit ediyor. Bir defasında köpek kovaladı beni amcam sayesinde kurtuldum.Bu korkudan nasıl kurtulabilirim, yardımcı olur musunuz?
Köpekler üzerinde yapılan bilimsel araştırmalar onların renk körü olduğunu yani renkleri sadece siyah ve beyaz olarak algıladıklarını ortaya koymuştur. Bu nedenle üzerinizdeki giysilerin renkleriyle köpeğin verdiği tepki arasında bir bağ olma olasılığı yok. Hayvanların hisleri güçlüdür. Sizin ondan tedirgin olduğunuzu hissetmiş olabilir. Bu nedenle bu tepkiyi veriyordur. Çünkü size güven duymuyor ve aynı şekilde o da sizden tedirgin oluyordur. Rahat olun samimi bir şekilde yaklaşıp onun size güvenmesini ve yakınlık duymasını sağlayın. O zaman sorun kalmaz! Son düzenleyen nötrino; 20 Haziran 2015 10:47