Arama

Call of Duty: Black Ops - Tek Mesaj #1

rambo3947 - avatarı
rambo3947
Ziyaretçi
14 Eylül 2011       Mesaj #1
rambo3947 - avatarı
Ziyaretçi
Vikipedi, özgür ansiklopedi
images?qtbnANd9GcSnxdMhd58y1cl88HX4AjvJCDv1H8ei3IRoOsF1FBJ rCMeddNFxg
Call of Duty: Black Ops, Treyarch tarafından yapılan ve Activision tarafından dağıtımı yapılan Call of Duty serisinin yedinci, Treyarch'ın üçüncü oyunudur. 30 Nisan 2010'da açıklanan oyun Microsoft Windows, Playstation 3, Xbox 360, Wii ve Nintendo DS, Playstation Portable platformları için geliştirilmiştir ve 9 Kasım 2010 tarihi itibariyle piyasaya sürülmüştür. Oyun dijital olarak Steam adlı içerik sağlayıcı platformdan da yüklenebilmektedir.

Call of Duty Black Ops tan taze goruntuler 100529001434

Oyun

Oyun
Soğuk Savaş döneminde geçmektedir. Oyuncu SOG adında gizli bir ekibin üyesidir. Bu ekip Ural Dağları, Laos, Küba, Vietnam gibi yerlerde varlık göstermektedir. Oyunda Call of Duty: World at War'dan Sgt.Reznov da yer almaktadır. Call of Duty oyunlarında klasikleşmiş araç kullanmada ise oyuncu bir SR-71 Blackbird ve Mil Mi-24 pilotu olacaktır. Multiplayerde ise Call of Duty: Modern Warfare 2 ve Call of Duty: World at War'daki özellikler birleştirilmiştir. Oyuncular kendi silahlarını ve perklerini yaratabilmektedirler. Yeni perk olarak napalm füzesi ve uzaktan kumandalı bomba arabası açıklandı. Zombi modu oyunda bulunmakta fakat haritaları sadece veteran ve hardened versiyonlarındadır. Oyun ilk çıktığı gün sadece Playstation 3 platformu için 1 milyondan fazla satmıştır. Zombi haritalari Call of Duty World at War'dakiyle aynıdır. Treyarch Call of Duty: Black Ops için bir harita paketi duyurdu. İçinde 4 yeni multiplayer haritası ve 1 zombi haritası vardır.

Konu

Oyun 1961 ile 1968 yılları arasında geçmektedir. Oyunun işlenişi iki adamın ana karakter Alex Mason'ı sorgulaması sonucu Mason'ın geçmişini hatırlaması halindedir. -Spoiler- İlk anısı
Domuzlar Körfezi Çıkarması skandalında Fidel Castro'ya düzenlenen suikasttir. Ekibi (Woods, Bowman) ile görevi başardıklarını sansa da Mason yakalandıktan sonra sadece Castro'nun dublörünü öldürdüğünü anlar. Castro da onu Dragaovich'e "yeni ilişkilerinin şerefine" hediye eder. Dragovich, Mason'ın beynini yıkamak üzere Vorkuta'da bir gulaga götürür. Vorkuta'da beyni yıkanan ana karakterimiz Mason'ın, gulagdan kaçmasına Victor Reznov adında İkinci Dünya Savaşı'nda da savaşmış biri yardım eder. Mason, sorgulayanların her sorusunda hafızasının derinliklerindeki anılarını hatırlar. Vietnam Savaşı da bunlardan biridir. Reznov, Mason'ın hayatını birkaç kez kurtarmış olsa da sorgulayıcılar Viktor Reznov diye birinin olmadığını söylerler. Aslında her şey oyunun sonunda açığa çıkar. Reznov'un bir hayali vardı, Steiner'ı, Dragovich'i ve Kravchenko'yu öldürmek... Reznov bu hayallerini fırsat buldukça Mason'a hatırlatırdı. Mason da aynı öfkeyi onlara karşı duymaya başlamıştı. Ama Reznov diye birisi yoktu. Ne Vietnam'da ne de Soğuk Savaşta. Gulagdaki isyanda hayatını kaybetmişti. Beyni yıkanan Mason, kişilik değiştirip halisülasyonlar görmeye başlamıştı. Düşen helikopterden ya da Spetsnazlarla dolu düşman hatlarından Reznov ile değil, tek başına kurtulmuştu. Reznov onun beynine kazınan, Mason'ın ikinci baskın kişiliğiydi. Oyunun sonunda yayın merkezi olan Rusalka'ya baskın yapılır ve Mason Dragovich'i öldürür. Ana karakterimiz Mason, gerçekte yaşamış biridir. Mason, 1978 yılında "Operation Charybdis" adında bir baskında hayatını kaybetmiştir. Ama arkadaşları Jason Hudson ile Grigori Weaver o operasyondan sağ kurtulmuşlardır. Aslında oyunda Frank Woods öldü diye biliniyor. Ama "Revelations" bölümünde bir bilgisayarda yazan mesajda Xray adında bir muhbirden söz edilmektedir ve "Xray" Woods'un lakabıdır.

Karakterler

  • Yüzbaşı Alex Mason: Ana oynanabilen karakter ve oyunun baş kahramanı. Call of Duty oyunlarında aynı zamanda hem sesini hem de görünüşünü görebildiğimiz ilk oynanabilir karakter. Oyuna başladığınızda rütbesi çavuş olan, son bölümde yüzbaşı rütbesine geliyorsunuz.
  • Çavuş Frank Woods: Liderimiz olmasa da bize liderlik eden asil bir adam. Onunla savaşmak oyunu eğlenceli hale getiriyor. Kravchenko'yu öldürürken kendisini ve Kravchenko'yu camdan attı.
  • Ajan Jason Hudson: Diğer bir oynanabilen karakter, Mason' un CIA deki patronu üst düzey ve yetenekli bir C.I.A. ajanı.
  • Ajan Grigori Weaver: Bir C.I.A. ajanı. Kravchenko'nun gözüne bir bıçak saplamasıyla sol gözü kör olmuştur.
  • Viktor Reznov: World at War'da gördüğümüz, oyunun başında Vorkuta adındaki bir yerden Alex ile birlikte kaçarken gördüğümüz, Alex'in arkadaşı.
  • Dr. Fredrich Steiner Oyunun hedefindeki karakterlerden biri. Mason'un beynini yıkayan kişi.
  • General Kravchenko Düşmanımız olan Rus albay ve oyunun hedefindeki karakterlerden biri.
  • Dragovich Oyunun ana hedefindeki karakter. Oyunun en son bölümünde Mason onu boğarak öldürür.
Zombiler
İlk olarak Black Ops'a ait iki tane harita var. Kino der Toten burada bir
Nazi sinema salonundasınız ve zombilerle savaşıyorsunuz ve Five burada John F. Kennedy, Robert McNamara, Fidel Castro ve Richard Nixon oynanabilen karakterlerdir. Zombi haritaları Hardened ve Prestige Edition alanlara World at War'dakiyle aynı fakat silahları Black Ops'a göre ayarlanan harita paketi var ve bir diğer harita paketi olan First Strike'ta Ascension adında bir harita var.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.