Arama

Oriana Fallaci - Tek Mesaj #1

Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
15 Eylül 2011       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Oriana Fallaci
MsXLabs & Vikipedi, özgür ansiklopedi
Oriana Fallaci, (d. 29 Haziran 1929, Floransa - ö. 15 Eylül 2006, Floransa), İslam karşıtlığıyla bilinen İtalyan feminist kadın yazar, gazeteci ve politik gözlemci.

Gençliği
Oriana Fallaci, 29 Haziran 1929 Floransa'da doğdu. Babası, Mussolini karşıtı mücadelede liderlik yapmış ve Floransa'nın Naziler tarafından işgali sırasında kaçırılarak işkence görmüş bir aktivistti. Hayatı daima hareket halinde olmakla geçen Fallaci 9 yaşında kısa hikayeler yazmaya başladı. Henüz 14 yaşındayken direnişe başladı. Bu dönemde İtalya'daki Giustizia e Libertà adlı anti-faşist bir organizasyona katıldı. Fallaci savaş sırasında yaptığı çalışmalar sebebiyle İtalya'da Müttefik Kuvvetler Komutanı tarafından ödüllendirildi.

Mesleki Yaşamı
Henüz 17 yaşındayken gazetecilik mesleğine adım atan Fallaci, aralarında röportajı sırasında üzerindeki çarşafı çıkarıp üzerine fırlattığı Ayetullah Humeyni olmak üzere Henry Kissinger, Muammer Kaddafi, Golda Meir, Ariel Sharon, İndira Gandhi, Zülfikar Ali Butto, Şah Rıza Pehlevi gibi pek çok ünlü liderle yaptığı çarpıcı röportajlarla dikkatleri üzerine toplayarak adını duyurdu. 1967 yılından itibaren savaş muhabirliği görevi üstlenendi.

Başta 7 senesini geçirmiş olduğu Vietnam olmak üzere Güney Asya, Orta Doğu, Güney Afrika, Orta ve Güney Amerika'da sıcak çatışmaların yaşandığı savaş alanlarında gazetecilik yaptı. 11 Eylül 2001 tarihinde New York'ta ikiz kulelere saldırısından sonra Müslümanlara karşı yazılar yazdı. Bu eserlerden biri olan ve Müslümanlar'ı hedef alan "Öfke ve Gurur" adlı eseri İtalya'da 1 milyonu aşkın sattı. İtalyan gazetesi Corriere della Sera'da bir dönem direktörlük yaptı. Fallaci, çeşitli biyografi ve romanlar yazdı.
  • Tahran'daki görüşmeler sırasında örtünmek zorunda kalan Fallaci ile İran cumhurbaşkanı Ebu'l-Hasan Beni Sadr.
440px Banisadr Fallaci Tehran 1979
  • Fallaci, Humeyni ile yaptığı röportaj esnasında dayanamayıp başörtüsünü çıkarmadan hemen önce.
Banisadr Fallaci Khomeini
Son düzenleyen Safi; 16 Aralık 2015 03:02
🌘 🚀