Arama

Çift İşletim Sistemi - Tek Mesaj #4

nötrino
Yasaklı
17 Eylül 2011       Mesaj #4
Yasaklı
Alıntı
berkovic27 adlı kullanıcıdan alıntı

arkadaşlar merhaba bana anlatacagım konuda yardımcı olursanız sevinirim
şimdiden teşekkür ederim

benim sorunum
benim tek bilgisayarım var ve içinde iki tane sabit disk var
bunlara farklı işletim sistemleri kurmak istiyorum(98 ve xp)
pc açılırken bana işletim sistemini seçmemi sormasını istiyorum
böle bişey var mı bilmiyorum
var sa yardım lütfen

Mesajın üzerinden çok zaman geçmiş 98 kullanan hala var mıdır acaba? Bir bilgisayarda iki ya da üç işletim sistemi kurulup açılışta istenilen işletim sistemini seçmek mümkündür .Eğer sabit diskinizi iki bölüme ayırıp bu bölümlere iki ayrı işletim sistemi kurulumunu yapmak isterseniz işletim sistemlerini eskiden yeniye doğru kurmanız gerekiyordur.Çünkü önce XP kurulumu yapılıp akabinde 98 kurulumu yapılırsa Windows 98 işletim sisteminin açılış yöneticisi XP'yi açamaz ve XP'ye ulaşamazsınız.O nedenle önce 98 sonra XP kurulmalıdır. Her iki sistemi farklı disk bölümlerine kurabilirsiniz. Bu işlemi özel disk bölümleme programları ile yapabilirsiniz. Windows kurulum yaparken genelde kurulacak işletim sistemini doğrudan C sürücüsüne kurarak ilerler!

Diskinizi parçalara bölerek bir bölümüne önce 98'i kurup sonra 98'in kurulu olduğu bölümün dışındaki bir bölümde de XP kurulumunu başlatıp XP'yi kurabilirsiniz. İkinci kurulan sistem XP böylece D sürücüsüne kurulmuş olur (bölümleme). Sonra bölümler biçimlendirilir (NTFS, FAT32...vs gibi). Bilgisayarınız açıldığında XP işletim sisteminin ön yükleme yöneticisi 98 veya XP olmak üzere iki işletim sistemi seçimini açılışta size sormaya başlar!
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 2 üye beğendi.
Son düzenleyen nötrino; 5 Mayıs 2015 13:03