Arama

Aile sevgisi nedir? - Tek Mesaj #22

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
21 Eylül 2011       Mesaj #22
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı:
baris97 adlı kullanıcıdan alıntı
aile sevgisi nedir lutfen yazın

Alıntı:
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı
aile sevgisi bizi hayta baglayan bir bagdır biz ailemize ne kdr kızsakta onlar hep bzm iyiligimizi ister onlara kızarız mesala bnd kızarım ama dedigim gib ailemiz bizi çk sewiyor

Alıntı:
aile sevgisi?
Küçük Mustafa bir gün "Ben babaannemi çok seviyorum" demiş ve ne
hikmetse ertesi gün babaanne ölmüştü. Mustafa yine bir gün "Ali
dayımı çok seviyorum" demiş ve ertesi gün Ali dayıda ölmüştü.
Bütün bu olanların üzerine, Mustafa'nın babası inşallah "Babamı
çok seviyorum" demez diye düşünürken Mustafa "Babamı çok seviyorum"
demezmi. Bu sözü duyan baba sabaha kadar uyuyamamıştı, ertesi gün
ölmediğine sevinen adam fırıncı Halil'in ölüm haberi ile yıkılmıştı.

Alıntı:
AILE SEVGISI NEDIR?
Her ne sekilde yasiyorsan,
Her ne sekilde hissediyorsan,
Her ne sekilde paylasiyorsan
, Her ne sekilde güveniyorsan,
Her ne sekilde hangi derdi yasatiliyorsa,
O senin ailen

Alıntı:
aile sevgisi nedir

Alttaki mesajları inceleyiniz.
Aile, toplumun en küçük birimi olarak kabul edilir. Aile denince genellikle bir evde oturan anne ve baba ile, varsa onların evlenmemiş çocukları anlaşılır. Bu tip aileye "çekirdek aile" denir.
Çekirdek ailedeki çocukların evlenmesiyle de yeni bir çekirdek aile ortaya çıkar. Ama aile sözcüğünün bundan daha geniş anlamı da vardır. Daha çok sayıda akrabadan oluşan birimi, hatta bir soyu ya da sülaleyi tanımlamak için de aile sözcüğü kullanılır.
"Aile" sözcüğü günlük dilde çok değişik grupları tanımlamak için de kullanılır. Örneğin "Hasan iyi bir aileydi" dendiğinde, Hasan'ın sorumlu bir baba ve koca olduğu anlaşılır. Oysa birisi "Benim ailem Adana'dan gelmiş" dediği zaman, annesiyle babasının, hatta belki de dedelerinin Adana'da yaşamış olduğunu belirtir. Bir başkası "Bu bir aile toplantısıdır" dediğinde, o toplantıda yalnızca akrabaların bulunacağı anlaşılır. Bunlar amcalar, dayılar, teyzeler, halalar, yeğenler ve evlilik bağıyla aileye katılmış kişilerdir. Bütün bunlar bize, "aile" kavramının her zaman evliliğe ya da ortak atalara dayalı ilişkileri kapsadığını göstermektedir.

Kaynak: Aile sevgisi nedir?