Arama


Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
25 Eylül 2011       Mesaj #7
Avatarı yok
Yasaklı
Evrendeki İlk Nesneler

E-ELT'nin gücü ile karadelikler gibi uç cisimleri incelemek, yoğun nesnelerin etrafında yaşanan çeşitli işlemlere bağlı zamansal olgular hakkında yeni fikirler verecek.E-ELT, en uzaktaki nesneleri araştırarak, bize, oluşan ilk nesnelerin oluşum süreçlerini anlamamızı sağlayacak ipuçları verecek, bunlar: ilkel yıldızlar, gökadalar, karadelikler ve bunların birbirleriyle olan ilişkileridir.

E-ELT, ilk gökadaları, detaylı bir şekilde araştırmak ve onların kozmik zaman içerisindeki evrimlerini takip etmek için tasarlandı. Bu ilk gökadaların E-ELT ile yapılan gözlemleri, bu nesnelerin nasıl oluştuğu ve evrimleştiği hakkında ipuçları verebilir. Buna ek olarak, E-ELT, gökadalardaki yıldız oluşumu tarihini anlamak ve evrendeki değişik elementlerin zamanla değişen içeriklerinin tarihini tutmak için eşsiz bir araç olacak.

E-ELT'nin en heyecan verici hedeflerinden biri, evrenin genişleme ivmesini doğrudan ölçebilecek olmasıdır. Bu tarz bir ölçüm, evren anlayışımıza büyük bir katkı sağlayacaktır. E-ELT aynı zamanda temel fiziksel sabitlerin zaman içindeki değişimini de araştıracak. Bu tarz değişimlerin kesin tesbit edilmesi, genel fizik kanunlarını algılayışımızda geniş kapsamlı sonuçlar doğurabilecektir.

Kaynak:ESO/Teleskoplar ve Aletler

BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen nötrino; 3 Nisan 2016 00:23