Arama

Kenan Doğulu - Tek Mesaj #9

KisukE UraharA - avatarı
KisukE UraharA
VIP !..............!
18 Eylül 2006       Mesaj #9
KisukE UraharA - avatarı
VIP !..............!
Kenan Doğulu Eurovision’da
kenanhbr66578

52′inci Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye’yi Kenan Doğulu temsil edecek.TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney, TRT Tepebaşı-İstanbul Stüdyoları’nda düzenlediği basın toplantısında, 10-12 Mayıs 2007 tarihlerinde Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de yapılacak yarışmada Türkiye’yi, Kenan Doğulu’nun temsil edeceğini açıkladı.

Güney, ”Şarkı ve şarkıcının tespiti konusunda bu yıl da yöntem olarak doğrudan bir sanatçıya siparişe gidilmesi benimsenmiştir” dedi.
Dil konusunda serbestlik
Doğulu’nun TRT’ye üç eser sunacağını, yarışmada seslendirilecek şarkının eserler arasından belirleneceğini dile getiren Güney, ”TRT, bu yıl dil konusunda belirleyici olmamıştır. Sanatçı, bu konuda serbesttir” dedi.

Kenan Doğulu da ”Çok heyecanlıyım. Çok fazla düşündüm bu kararı verirken. Benim için çok özel, çok derin duygular beslediğim, çok sevdiğim, yıllardır takip ettiğim, zaman zaman ağladığım, zaman zaman sevinçten ağladığım ve yıllardır içinde olduğum, içimde bir şekilde hep ‘bir gün mutlaka orada bir şarkım olacak’ gibi bir his var dediğim bir olgu benim için Eurovision” dedi.


eurovisionhbr4536
Kısa sürede üç eseri teslim etmesi gerektiğini belirten Doğulu, ”Her zaman inandığım insanlardan aldığım enerji destek oldu bana. Bütün Türkiye’nin desteğini arkamda hissediyorum. O yüzden çok güzel eserler çıkacağına da eminim” diye konuştu.

Doğulu, üzerinde çalıştıkları şarkıların henüz söz aşamasına gelmediklerini belirterek hangisi kulağa daha hoş gelirse o konuda çalışacağını ve fazla lisana gerek olmayan daha melodik, dünyanın anlayabileceği tarzda sözlerden oluşan bir şarkı düşündüğünü anlattı.

doguluhbr66584

Birkaç kolay Türkçe kelime
Şarkıda, yabancılara öğretilebilecek birkaç kolay Türkçe kelimenin de bulunmasını istediğini kaydeden Doğulu, yarışma için önce görselliği yakalayıp, sonra şarkıyı sevdirecek yönde bir planı olduğunu belirtti.

Türkiye, bu yıl Finlandiya’da düzenlenecek 52′nci Eurovision Şarkı Yarışması’nda yarı finallere katılacak.
kenanhbr56444
Geçtiğimiz yıl, Lordi’nin ‘Hard Rock Hallelujah’ şarkısıyla temsil ettiği Finlandiya, tarihinde ilk kez Eurovision Şarkı Yarışması’nı kazanmıştı.
Sibel Tüzün ile ’Süper Star’
Yunanistan’ın başkenti Atina’da 24 ülkenin katılımıyla gerçekleşen ‘51′nci Eurovision Şarkı Yarışması’nda ‘Süper Star’ isimli şarkıyla 23′üncü sırada yarışan Türkiye ise 91 puanla 11′inci sırada yer almıştı.
Oyuncu Maria Menounos ve şarkıcı Sakis Rouvas’ın sunduğu gecede Türkiye, üç ülkeden 12 tam puan almıştı.
Atina Olimpiyat Stadı’nda yapılan yarı finalde ise 23 ülke arasından kura çekimiyle belirlenen sıralamaya göre 14’üncü sırada sahne alan Sibel Tüzün, yarı final ve finale katılan toplam 37 ülkeden seyirciler tarafından gönderilen SMS’lerle yapılan oylama sonucunda yarı finalde ilk 10′a girmişti.

Atina’daki yarışmada Tüzün hem sahne performansı hem de ünlü modacı Erol Albayrak tarafından hazırlanan kristal taşlarla işlenmiş ten rengi kısa elbisesiyle dikkat çekmişti.

Türkiye, Sertab Erener’in Demir Demirkan ile ortak bestelediği ‘Everyway That I Can’ adlı şarkıyla Riga’daki yarışmada 2003 yılında birinci olmuştu ve 2004′te yarışma Türkiye’de yapılmıştı.
Son düzenleyen KisukE UraharA; 31 Ağustos 2008 13:05
Gerçekçi ol imkansızı iste...