Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
19 Eylül 2006       Mesaj #7
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Nöroloji Bölümü
Günümüzde nöroloji , içine kapalı ve sınırlı bir dal olmaktan çıkmış, epilepsi, hareket bozuklukları, beyin damar hastalıkları, bunamalar, uyku bozuklukları gibi ayrıca özelleşmişlik gerektiren alt disiplinlere bölünmüştür.Tüm bu alanlarda ciddi bir laboratuvar arka planın yanısıra pek çok başka tıp alanı ile multidisipliner bir ilişkinin süreğen hale geldiği görülmektedir
. Günümüzde nörolojinin etkin bir biçimde uygulanabilmesi; gelişen teknolojiden geregi gibi yararlanilabilmesi, çok genişleyen nörolojik bilimler alanlarinda özel uzmanliga sahip bir ekip çalışması ve esnek hızlı bir hizmet sunum organizasyonu ile mümkün olmaktadır. Grubumuzun amacı nörolojideki bu gelişmeler ışığında, problemleri aşan ve modern, hızlı, mevcut olanının en iyisi olan yani hastalarımızın hak ettikleri hizmetin sunulmasıdır.
Hizmetin organizasyonu temelde özelleşmiş poliklinikler, bu alanlara ait özelleşmiş labratuvar hizmetleri, ilgili diger tip disiplinlerinin konsültasyonlari , gerektiginde yatarak tibbi inceleme ve tedavi olanaklarimizin entegre olarak hastanin ihtiyacina göre sunulmasi esasina dayanmaktadir.
Bunun yanı sıra acil durumlarda kesintisiz ve tam bir hizmet için 24 saat ekibin elemanı olan bir nöroloji uzmanın bizzat yönetiminde nöbetçi bir ekip hizmete hazır durumdadır. Bu organizasyon biçimi yüksek teknolojili labratuvar desteği ile 24 saat boyunca aksamayan bir hizmet olanağı oluşturmakta, bu sayede erken dönemde (ilk 3 saat) inme atağında uygulanabilen intra arteriel ve intra venöz ttrombolitik tedavi gibi tedavilerde mesai saatleri ile sınırlanmayan acil tedavi hizmetinden gerçekten 24 saat boyunca yararlanma şansını hastamıza sunmaktayız.
İleri uzmanlık gerektiren Özelleşmiş Nöroloji Hizmetleri;
( poliklinik, laboratuvar ve merkezler)

• İnme Merkezi
• Unutkanlık polikliniği
• Epilepsi merkezi
• Uyku bozuklukları merkezi
• Nörolojik laboratuvar hizmetleri

Nörolojik Laboratuvar Hizmetleri:
Günümüzde teknolojinin gelişmesi özellikle elektrofizyoloji alaninda klinige büyük destek saglayan labratuvar olanaklarini da ortaya çikarmiştir. Öyle ki bazi hastaliklarda bu destekten mahrum kalmak tani koymada büyük sorunlara yol açabilmektedir. Hastanemiz bu alanda eksiksiz bir nöroloji labratuvari ve cihaz parkina sahip bulunmaktadir. Tabi ki bu labratuvari kullanan son derece ehil nörolog, nörofizyolog ve nöropsikolog kadrolari hizmet sunmaktadir.

• EMG / Uyandırılmış potansiyeller labratuvarı
• EEG, Beyin haritalama labratuvarı
• Video EEG Epilepsi monitorizasyon Labratuvarı
• Uyku (Polisomnografi) labratuvarı
• Nöropsikometri labratuvarı
• Intraoperatif monitorizasyon ünitesi

Beyin Atağı Merkezi:
60 ve üzeri yaş grubunda, en sik rastlanilan nörolojik rahatsizlik inmedir. Inme, kanser ve kalp hastaliklarindan sonra tüm dünyada ülkelerinde ölüm ve sakatlik nedenleri arasinda 3. sirayi almaktadir. Hastanemiz bu hastaligin tüm cephelerini ele alan bir yaklaşim başlatmiştir.
Beyin ve damar hastalıklarında erken ve uygun müdahale ( özellikle ilk 3 saat içinde) hastalığın nasıl sonuçlanacağı bakımından büyük önem taşımakta ve müdahale için uygun teknolojik donanımın varlığı gerekmektedir. Acil durumlarda, erken dönemde, ilk 3 saat içinde hastanın inme geçirdiği anlaşılıp hastanemize başvurması, hastanemizde uygulamakta olan damar içi pıhtı eritici tedavi sayesinde uyguatlıkları önleyici olabilir.
Beyin damarlarının hastalıklarına bağlı kanama ya da damar tıkanmasından kaynaklanan tüm acil durumlarda hastanemizde bulunan gerekli çağımızın en gelişmiş teknik donanımına ilave olarak bu alanda deneyimle nörolog, beyin cerrahı, kardiyolog, radyolog ve yoğun bakım uzmanlarından oluşan deneyimli ekipler günün 24 saati tüm hastalarımızın hizmetindedir.
Daha önce inme geçirmiş ve konuşma bozuklugu, felçler gibi problemleri olan hastalarda da bu bozukluklarin mümkün oldugunca azaltilmasi, hastanin kendine yeten bir hayata kavuşturulmasi için de yapilabilecek çok şey vardir.
Daha önce inme geçirmiş olan hastalardaki diger bir sorun, bu hastalarin tekrar inme geçirme riskinin normalden çok daha fazla olmasidir. Bu hastalarda mutlaka inmenin sebebi konusunda yeterli ve gerekli tetkik yapilmalidir. Gereken tedavi uygulanmalidir. Hastanemiz her türlü çağdaş tetkik ve tedavi olanağına sahip bulunmaktadır. “İnme Polikliniği”miz bu hizmeti vermek üzere bu alanda yetişmiş uzmanlar tarafindan hasta kabul etmektedir. Belirli yaş ve risk grubuna yönelik olarak oluşturmuş oldugumuz, İnme check-up programları henüz bir felç durumu ile karşilaşilmadan, gereken taramayi yapmamiza ve gereken önlemleri almamiza olanak vermektedir.

Unutkanlık Polikliniği:
Unutkanlık günlük hayatımızda oldukça sık şikayet konusu olan bir durumdur. Bu yakınma özellikle ilerleyen yaşla birlikte bir takım ciddi nörolojik hastalıkların habercisi olabilir. Özellikle çağımızın hastalığı olan Alzheimer hastalığının. Alzheimer hastalığın da belirtiler sıklıkla bellek kaybı ile başlar, özellikle yakın geçmişte yaşanan olaylar kolay unutulur. Örneğin hastalar sohbet sırasında aynı şeyleri tekrar tekrar anlatmaya başlarlar. Bazı hastalar konuşurken kelime bulmakta zorlanırlar. Nesneleri ve yüzleri tanımakta zorlanırlar. Yargı ve akıl yürütme de önemli ölçüde bozulabilir. Zamanla hasta en basit işleri bile yapamaz hale gelir. Sik rastlanan bir belirti de kişilik ve davranişlarda degişiklik olmasidir. Hastalarda kolay sinirlenme, depresyon ve özellikle aşiri kuşkuculuk görülebilir, bazen aşiri sakin ya da saldirgan olabilirler. Bu bulgulara hastalarin kendilerine bakabilme, kendi başlarina yaşayabilme yeterliliklerinde azalma eşlik eder ve ileri dönemlerde 24 saat bakim gerekli hale gelir. Unutkanlık polikliniğimiz özellikle Alzheimer hastalığının erken tanısı, yaşlılık unutkanlığından ayrılması, tedavisi, hastaya bakım esnasında ortaya çıkan sorunlarla başedilmesi için uzman hekim kadrosu ve kendisine bağlı çalışan nöropsikoloji labratuvarı ile hizmetinizdedir.
Belirli yaş ve risk grubuna yönelik olarak oluşturmuş oldugumuz, Unutkanlık check-up programları unutkanlık yakınmalarınızın sebeplerini ortaya koymak için gereken incelemeleri yapmamıza ve gereken önlemleri almamıza olanak vermektedir. Unutkanlık polikliniğimiz; ayrıca aşağıda sıralanan diğer akli melekelere ilişkin bozukluklar ya da unutkanlık durumlarının da tanı ve tedavileri ile uğraşmaktadır.

• Yaşa bagli unutma şikayetleri
• Bunamalar
• Felç sonrası ortaya çıkan zihinsel algılama ve konuşma bozuklukları
• Kafa travmaları sonrasında görülen unutkanlık diğer zihinsel bozukluklar ve davranış bozuklukları
• Kafa travmaları sonrasında görülen unutkanlık diğer zihinsel bozukluklar ve davranış bozuklukları
• Beyin iltihapları(menenjit) sonrası unutkanlık, konuşma ve algılama problemleri
• Alkole bağlı zihinsel bozukluklar
• Ameliyatlardan (özellikle kalp ameliyatları) sonra ortaya çıkan zihinsel bozukluklar,unutkanlık,algılama ve konuşma bozuklukları
• Parkinson, Multipl Skleroz (MS) vb. kronik nörolojik hastalıkların seyri esnasında görülen zihinsel problemler

Epilepsi Merkezi:
Epilepsili hastaların (sara nöbeti) yaklaşık %80 inde normal EEG ile cerrahi tedaviden yarar görüp görmeyeceğine ve hangi tip cerrahi tedavi uygulanacağına karar verilememektedir. Karar verilebilmesi için hastanın en az 24 saat süreyle ya da en az 3 nöbeti görülene kadar video kaydı ile eş zamanlı olarak sürekli EEG kaydına alınması gerekmektedir.
Merkezimizde bu amaca yönelik olarak uzun süreli video EEG monitorizasyon sistemi hizmete alınmıştır. Ayrıca invaziv (beyin içine elektrod yerleştirilerek) kayıtlama yöntemi, sadece merkezimizde gerçekleştirilebilmektedir. Bu alanda geniş deneyime sahip nörolog, beyin cerrahı, psikolog ve teknik ekip epilepsinin ilaç ve ameliyatla tedavisinde hastalarımızın hizmetindedir.

Uyku Bozuklukları Merkezi:
Araştirmalar uyku bozukluklarinin (uykuda horlama, solunum durmasi gibi) toplumda sanildigindan çok daha sik görüldügünü ve yüksek tansiyon, kalp hastaligi, inme, depresyon ve hatta ani ölüm gibi çok yaygin görülen ve önemli pek çok tibbi sorunun temelinde uyku bozukluklarinin bulundugunu ortaya koymuştur.
Dahası uyku bozukluklarının çoğu kolaylıkla tedavi edilebilmekte ve çok önemli yaşamsal risk oluşturan sorunlar düzeltilebilmektedir. Uyku Bozuklukları Merkezimizde bu tür uyku bozukluklarının tanı ve tedavilerinin yapılabilmesi için tam donanımlı uyku labratuvarımız hizmetinizdedir.
Son düzenleyen Safi; 25 Şubat 2016 16:30