Arama


ener - avatarı
ener
Ziyaretçi
15 Ekim 2011       Mesaj #6
ener - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Saliy adlı kullanıcıdan alıntı

Slm. Ben ayak ve el uyusmasinin yaninsa bel ve sirt bolgemdede agrilar var eskiden 3 5saat arasigece uyudugumda agri basliuordu suanda gunduzde ayni sikayetlerim cogaldi herekethalindeyken bile parmak agrilarimda cok lutfen onerilerinizibekliyoeum

Sırt ve bel ağrıları işgücü kaybına ve doktora başvurulara neden olan en önemli nedenlerden biridir. Yetişkin nüfusun yüzde sekseni hayatlarının bir döneminde sırt ve bel ağrısı yaşamaktadır. Bel ve sırt ağrıları hafif rahatsız ediciden, günlük hayatı tamamen durduracak bir skalada yer almaktadır. Sırt ve bel bölgesi yaralanmalara çok açıktır. Stresten en çok etkilenen vücut bölümüdür. Bedenin ağırlığını dengeleyen sırt ve bel bölgesi eğri olduğunda büyük acılara neden olur. Sırt kemikleri karmaşıkbir yapıdadır. Eklem, kas ve lifler, disk ve sinirler vardır. Kronik bel ağrılarının en büyük nedeni hatalı ya da çok ağır kaldırma, ani hareketlerdir.

Sırt ve bel ağrıları kalça ve boyunu da etkiler. Ağrı yayılıcıdır. Omurganın duruşunu etkiler. Kabızlık, siyatik denilen sinir problemleri ile seyredebilir. Sırt ve bel ağrılarını arttıran en önemli faktörler hareketsizlik nedeni ile kasların zayıf düşmesi, düşme ya da kaza geçirme, hamilelik ve aşırı şişmanlık, kemik erimesi, omurga iltihabı ve tümörlerdir.
Sırt ağrısının tedavisi altta yatan nedene bağlıdır. Sürekliliği olmayan ağrılarda dinlenme, zorlanmama ve ağır kaldırmama yardımcı olabilir. Ancak ağrı kronikleşmişse bu hareketsizlik yarardan çok zarar getirir. Hafif aktivite, yürüyüş ve germek hareketleri iyileşmeyi daha da hızlandıracaktır.
Doktorunuz ağrının şiddeti ve hastanın durumuna göre fizyoterapi önerebilir. Fizyoterapist ısı, buz, elektrik ve kas gevşetme gibi değişik tekniklerle ağrıları gidermeye yardımcı olurlarken aynı zamanda belirli egzersizlerle sırt ve beli güçlendirmeyi hedeflerler. Fıtık nedeni ile oluşan ağrılarda en son nokta cerrahi operasyon geçirilmesidir.
Doktor önerisi olmadan ağrı kesici kullanmak kısa vadede etkili olmasına rağmen ileride sorunun büyümesine neden olacaktır. Bu nedenle tıbbi gözetim altına girilmesi en doğru yaklaşımdır.
Sırt ve bel ağrısı yaşayan bir hastada kabızlığın durumu daha da kötüleştirmesi nedeni ile kabız olmamaya dikkat etmesi, bol lifli beslenmesi gerekir. Balık ve keten tohumu ağrıları azaltıcı yağ asitleri içerir. Meyve ve sebzeler bolca tüketilirken zencefil ve yeşil çay başta olmak üzere bitki çaylarından yardım alınabilir.
Son düzenleyen Safi; 3 Mart 2018 17:29