Arama


GüNeSss - avatarı
GüNeSss
Ziyaretçi
17 Ekim 2011       Mesaj #2
GüNeSss - avatarı
Ziyaretçi
Yeni yapılan ve Archives of Internal Medicine’de yayımlanan bir araştırmaya göre her beş Amerikalıdan birisinin karşı karşıya kadığı sertleşme bozukluğu sorunu bazı kardiyovasküler rahatsızlıklar veya kronik hastalıkların habercisi olabilir.

Yapılan çalışmada verilen bir arka plan bilgisine göre sertleşme bozukluğu için 1998 yılında tavsiye edilmeye başlanan bir grup ilacın 1996-2000 yılları arasında erkeklerin hastane ziyaretlerini arttırdığı gözlemlenmiştir.

Chistopher S. Saigal önderliğinde yürütülen araştırmada yaşları 20 ve üstü olan 2.126 ait veriler incelendi. Ara sıra veya çoğu zaman sertleşme sorunu yaşayan erkeklere sertleşme bozukluğu teşhisi konuldu. Araştırma sertleşme bozukluğunun 20-29 yaş arası erkeklerin 6.5 ve yaşlı erkeklerde %77.5 oranında olduğunu ortaya koydu.

James K. Min başkanlığında yürütülen diğer bir araştırma ise sertleşme bozukluğu yaşayan erkeklerde kalp rahatsızlıkları, diyabet ve yüksek tansiyon riskinin sağlıklı erkeklere oranla daha fazla olduğunu ortaya koydu.

kaynak:
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.