Arama


SaKLI - avatarı
SaKLI
VIP VIP Üye
21 Ekim 2011       Mesaj #3
SaKLI - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Benim merak ettiğim bir husu var. Ben askerlik şubesine gitemedeim ve sanırım askerlik şubem sefer görev emrimi mülki idareye göndermiş. Tebliğ edilsin diye.
Karakoldan ailemin oturduğu (benim oturmadığım) eve karakol davetiyesi çıkarmışlar ve 5 gün içinde gelin demişler. Ben şehir dışındayım. 1 ay kadar da dönmeyeceğim. 5 gün için de gidemediğim için hakkımda arama emri filan çıkartırlar mı? Bu sefer görev emri tebliğ edilmedi diye herhangi bir adli yada idari ceza ile karşılaşırmıyım?

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİN PERSONEL SEFERBERLİĞİ YÖNETMELİĞİ Bakanlar Kurulu Karar Tarihi - No : 13/12/1991 - 91/2513 'de her hangi bir husus yazımıyor çünkü...

Ailenizden tebliğ alan olmamış ise tebligat geri gideceğinden yeniden adres tespiti isteyeceklerdir. Her yıl yoklama yaptırmak gerekiyor sanırım yoklama yaptırmamışsınız. Telefonla ulaşarak adresinizi güncelleyebilir ve iş nedeniyle bir ay kadar şehir dışında olduğunuzu bildirebilirsiniz. Yakalama emri çıkartılmaz. Tebligatı aldıktan sonra belirtilen süre içerisin de şubeye uğramazsanız para cezası alabilirsiniz.
..