Arama

Beyin Atağı - Tek Mesaj #3

arwen - avatarı
arwen
Ziyaretçi
20 Eylül 2006       Mesaj #3
arwen - avatarı
Ziyaretçi
60 ve üzeri yaş grubunda, en sik rastlanilan nörolojik rahatsizlik inmedir. Inme, kanser ve kalp hastaliklarindan sonra tüm dünyada ülkelerinde ölüm ve sakatlik nedenleri arasinda 3. sirayi almaktadir. Hastanemiz bu hastaligin tüm cephelerini ele alan bir yaklaşim başlatmiştir.
Beyin ve damar hastalıklarında erken ve uygun müdahale ( özellikle ilk 3 saat içinde) hastalığın nasıl sonuçlanacağı bakımından büyük önem taşımakta ve müdahale için uygun teknolojik donanımın varlığı gerekmektedir. Acil durumlarda, erken dönemde, ilk 3 saat içinde hastanın inme geçirdiği anlaşılıp hastanemize başvurması, hastanemizde uygulamakta olan damar içi pıhtı eritici tedavi sayesinde uyguatlıkları önleyici olabilir.
Beyin damarlarının hastalıklarına bağlı kanama ya da damar tıkanmasından kaynaklanan tüm acil durumlarda hastanemizde bulunan gerekli çağımızın en gelişmiş teknik donanımına ilave olarak bu alanda deneyimle nörolog, beyin cerrahı, kardiyolog, radyolog ve yoğun bakım uzmanlarından oluşan deneyimli ekipler günün 24 saati tüm hastalarımızın hizmetindedir.
Daha önce inme geçirmiş ve konuşma bozuklugu, felçler gibi problemleri olan hastalarda da bu bozukluklarin mümkün oldugunca azaltilmasi, hastanin kendine yeten bir hayata kavuşturulmasi için de yapilabilecek çok şey vardir.
Daha önce inme geçirmiş olan hastalardaki diger bir sorun, bu hastalarin tekrar inme geçirme riskinin normalden çok daha fazla olmasidir. Bu hastalarda mutlaka inmenin sebebi konusunda yeterli ve gerekli tetkik yapilmalidir. Gereken tedavi uygulanmalidir. Hastanemiz her türlü çağdaş tetkik ve tedavi olanağına sahip bulunmaktadır. “İnme Polikliniği”miz bu hizmeti vermek üzere bu alanda yetişmiş uzmanlar tarafindan hasta kabul etmektedir. Belirli yaş ve risk grubuna yönelik olarak oluşturmuş oldugumuz, İnme check-up programları henüz bir felç durumu ile karşilaşilmadan, gereken taramayi yapmamiza ve gereken önlemleri almamiza olanak vermektedir.