Arama


kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
26 Ekim 2011       Mesaj #2
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
Merhaba,

Öncelikle konunun bir uzmanı değilim. Size kısmen bize söylediğinizden yola çıkarak bir tavsiyede bulunabilirim.

Kızınız yada tüm evlatlar okul cağlarında iyi yada kötü arkadaşlar ve ortamlarda bulunabilir. Bu size akseden sigara olayında olduğu gibi. Ancak unutulmaması gereken şudur: Sigara sağlığa zararlı evet zararlı fakat bende tüketiyorum. Burda en önemli olay sigaradan önce gelen aranızdaki samimiyetin ve örülmeye başlıyan duvar.

Üstelemek üstüne düşmek onun açısından muhtemel karşı davranış biçimine dönecektir. Bulunduğu ortam çevresel faktörler büyüme serpilme çağındaki bu çocukların rüştünü ispatlama gösterilerine dönüşmesi sonucu bu durumlar ortaya çıkabilmektedir.

Fazla detaya girmeden nacizane fikrim; Kızınızla aynı tonla iletişimi sürdürün ve bu ses tonunuzu hiçbir zaman yükseltmeyin. Size olan güvenini ve iyi niyetinizi her fırsatta aksederken yıldırıcı tutum sergilemeyin. Bakın şahsım adına konuşmam gerekirse ben bu yaşta hiç bir zaman babamın yanında sigara içmedim. Babam sigara içtiğimi bilmesine rağmen. Beni bu yaklaşıma iten "Sigarayla saygı olmaz" lafı olmasada aramızdaki samimiyet iletişimin getirisidir. Bu yüzden altını çizerek söylüyorum bu tür durumlarda kesinlikle sert çıkmayın ufak dozajlarla bunun ne kadar sağlıksız olması bir kenara bu şekilde daha kötü şeylerle karşı karşıya gelebileceğini anlatın, bunun alkol uyuşturucu vb kadar ulaşabileceğini.

Yalnız şuda var kızınızın bunları bildiğinide unutmayın 17 yaş sanıldığı kadar cahil bir yaş değildir. Mutlak bilgisi vardır. Sizin sadece bunların ilerde kendisine getireceği sıkıntıları aksettirmeniz toplumsal olaylardan örneklemeniz kısacana ufak ufak boğmadan sıkmadan onu yönlendirmeniz çok önem arz eder.

Kızınızla arkadaş olun aranıza mesafa koymayın. Erkek arkadaşı flörtü olacak bunları sizle paylaşmasının doğallığını anlatın bu doğallıkla size güvenini artırınki söyledikleriniz kulağında küpe olsun.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.