Arama


Efulim - avatarı
Efulim
VIP VIP Üye
27 Ekim 2011       Mesaj #4
Efulim - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

işitme bozuklukları nelerdir acaba söylermisiniz ??

İşitme bozuklukları problemleride beraberinde getirir.Duymama, konuşulanları anlayamama piskoloji açısından sorunu olan kişiye zorluk yaşatabilir.

İŞİTME BOZUKLUKLARI
Çocuklardaki işitme rahatsızlıklarını ve özellikle yarı sağırlığı (hipoakuzi) sapta­mak çok zordur. Hatta, çoğu kez çocuk bile bunun farkında değildir. Söylenen­leri dudak hareketlerinden rahatça anla­dığından kendisi olsun etrafındakiler ol­sun işitme bozukluğunu fark etmezler. Çocuğun iyi duymadığını belirleyen, çağrılara cevap vermeyişidir. Bu durum­da bile kesin bir yargıya varmadan önce onun işitmemezlikten gelip gelmediğini incelemek gerekir. Tam sağırlık çocuk­larda çok az görülen bir hastalıktır. Ço­cuğun sağırlık derecesini anlamak için çok yavaş sesle ve dudakların hareketini göstermeden konuşmak yoluna başvu­rulabilir.
Kulak hastalıkları: Kulak yangılanmala­rı, daha sonra sağırlığa yol açabileceğinden çok tehlikelidir ve derhal tedavi edilmelidir. Kulağı ağrıyan çocuk elini sık sık kulağına götürür. Bu hareketin durmadan tekrarlandığını gören anne kulağı iyice incelemelidir. Genellikle, yangı ve akıntı görülürse de, bazen, hastalık yangısız fakat şiddetli ağrılarla da kendini gösterebilir; bu durumda far-kedilmesi güçleşir. Yangısız kulak ağrı­ları uzun süren ve iyi bakılmayan nezle­lerden sonra ortaya çıkar.

Sen sadece aynasin...