Arama

Kendin Yap - Tek Mesaj #3

kompetankedi - avatarı
kompetankedi
VIP Bir Dünyalı
21 Eylül 2006       Mesaj #3
kompetankedi - avatarı
VIP Bir Dünyalı
Cdrom Lensini Temizleme

Resimlerle destekleyeceğim bu bölümde cdromu acmayı ve basit onarımı göstericem.


Ad:  giriş1.jpg
Gösterim: 1007
Boyut:  37.2 KB
Yukardaki resimde cdromun görüntüsü

Ad:  giriş2.jpg
Gösterim: 980
Boyut:  34.7 KB
Arka yüzündeki metal kapağı tutan 4 vidayı görüyoruz. Bu vidaları söktüklten sonra cdromun önundeki tuş takımı ve acılır kapagının takılı oldugu plastık bölümü manuel bir şekilde açmamız gerekiyor. Vidaları söktükten sonra ön panelde ince bir delik olduğunu göreceksiniz bu delik cdromun olası bir durumda acılmaması durumunda ince tel marifetiyle içeri bastırılarak manuel açmamızı sağlayan bir işleve sahiptir
Ad:  giriş3.jpg
Gösterim: 991
Boyut:  42.1 KB
Resimdede işaretlenmiş olan bu yere telle açılmış görünntüsünü görmekteyiz. Bu kapağın acılması arka taraftaki 4 vidanın sabitlendiği metal kapağı açmamız bakımından önemlidir. Sürgülü kapak telle bastırıldığında dışarı doğru cıkıcaktır. ve artık elle cekilebilir bir durumdadır . Aynı zamanda bu ön panel plastık tıurnaklarla Saç plakaya tutturulmuşlardır bir sonraki aşamada bu tırnaklara içeri bastırılarak plastik ön panalei dışa doğru cektiğimizde yerinden cıktığını fark edeceksiniz.


Ad:  giriş4.jpg
Gösterim: 989
Boyut:  37.7 KB

Ad:  giriş5.jpg
Gösterim: 999
Boyut:  39.3 KB

Görüldüğü gibi ön plastik paneli tutan tırnaklar ve sac paneli tutan vidalar

Ad:  giriş6.jpg
Gösterim: 972
Boyut:  81.7 KB
Ad:  giriş7.jpg
Gösterim: 969
Boyut:  56.5 KB
Ad:  giriş8.jpg
Gösterim: 1026
Boyut:  75.1 KB
Evet artık Saç plakalardan ayrılmış elektronik devre artık gözükmekte tabiki lensimizde. Buraya kadar sökme aşamaları resimlerle desteklenmiştir. Bundan sonra yapılması gereken kirlenmiş lensin cam mercek görüntüsündedir. Çok dikkatli bir sekilde elde eger basınçlı hava makinesi varsa onun marifetiyle yok ise yine dikatli olmak kaydıyla yumuşak pamuklu bir bez nispeten aşırı kuru olmayan lense bastırmadan temizlemek. Dikkat edilecek olursa bu lens aşağıu yukarı oybar bir montaja sahiptir. ufak esnemeler olabilir. Aşırıya kaçmadıkca bir sorun teşkil etmezler.