Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
01:33, 4 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Perşembe, 11 Aralık 2025 - 01:37
Arama
MaviKaranlık Forum
Tahiti Adası (Tahiti Adası Hakkında)
-
Tek Mesaj #1
_Yağmur_
VIP
VIP Üye
4 Kasım 2011
Mesaj
#1
VIP
VIP Üye
Tahiti
MsXLabs.org & Morpa Genel Kültür Ansiklopedisi &
Vikipedi
Papeete Şehri
Güney Pasifik'te, Fransız Polinezyası'nda yer alan Cemiyet (Sosyete) Takımadaları'nın en büyüğü. Yüzölçümü 1.005 km2, nüfusu 131.309, merkezi Papeete'dir. Daire biçimli iki büyük volkanik adadır. Birbirine dar Taravao Kıstağı ile bağlı olarak iki kısımdan meydana gelir. Batıda Tahiti Nui, doğuda Tahiti İti. En yüksek yeri 2.322 m., başlıca ürünleri hindistancevizi, çeşitli tropikal meyvelerdir. Aynı zamanda ünlü bir turizm merkezidir.
Tahiti, Fransız Polinezyası'ndaki en büyük ada. Güney Büyük Okyanus'undaki Société Adaları arasında, 17°40′G 149°30′B koordinatlarında bulunur. 2002 nüfus sayımında adanın nüfusu 169.674 kişi olarak belirlenmiştir, bu nüfus Fransız Polinezyası nüfusunun %69'unu oluşturur. Başkenti kuzeybatı sahilindeki Papeete'dir. Tahiti'nin eski isimlerinden biri Otaheite'dir.Yaklaşık Türkiye den uçak aktarmasız 14 saat uzaklıkta bulunup fransız sömürgesidir.
Tahiti'nin en uzak noktaları arası 61 km'dir. Ada 1.048km² alana sahiptir. En yüksek noktası 2.241 metrelik Orohena Dağı'dır.
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Bu mesajı
1
üye beğendi.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.
Cevapla
Kapat
Saat: 01:37
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.
Son Mesajlar
Yenile
Yükleniyor...