Arama


Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
9 Kasım 2011       Mesaj #14
Avatarı yok
Yasaklı
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

ewet bende almayı düşünüyorum ama tuvalet ihtiyacı benı bıraz korkutuyor nası gıderıyorsunuz alıştırıpmı yoksa vs ??????

Bu o kadar da korkulacak bir durum değildir.Kedilerin bu tür ihtiyaçları için temiz bir kum kabı ve özel hazırlanmış kumlardan almanız yeterli oluyordur.Genelde kediler alışkanlıkları olan canlılardır Kedinize ihtiyacını görmesi için bu eğitimi sizin vermeniz gerekiyordur Onu kum kabına yavaşça korkutmadan alıştırmalısınız Kediniz kum kabına bir defa alıştıktan sonra ihtiyacı için sürekli aynı noktayı kullanır ve oraya alışmış olur.Kum kabının yerini genelde değiştirmemeye dikkat edin çünkü kedilerin bulundukları ortama alışmaları da biraz zaman alır ve yaşadıkları ortamdaki her nesneyi inceleyip, kendi alışkanlıklarına göre kafalarında bir nevi şablon oluştururlar.

Ayrıca kedilerin koku alma duyuları da aşırı gelişmiştir. Eğer kediniz kum kabına alışmakta zorlanıyorsa, (nadir bir durumdur bu) bir defalığına kum kabını kullanan bir kediciğin tekrar sizin yardımınızla değil de kendisinin aynı kum kabını kullanması nedeniyle, kum kabını o an için kısmen temizleyip,kum kabında az bir meblağ kirli kum bırakırsanız kirli kumun kokusunu alan kedicik doğru noktayı kendiliğinden bulacaktır.Bu işlemi yaparken kedinizi gözlemlemeyi sürdürün. Kediniz bu şekilde alıştıktan sonra periyodik olarak kedinizin kum kabını temizlemeyi ihmal etmeyin bu işlem ihmal edilirse,kediler temizlenmemiş bir kum kabı yerine ,kendilerine daha temiz bir yer bulma arayışına girebilirler çünkü kediler temizliği seven ve bu konuda hassas canlılardır.