Arama


ThinkerBeLL - avatarı
ThinkerBeLL
VIP VIP Üye
10 Kasım 2011       Mesaj #7
ThinkerBeLL - avatarı
VIP VIP Üye
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Ülke bayraklari bôlûmûnde hem Sirbistan bayragi hem Yugoslavya'nin bayragini koymussunuz oysa Yugoslavya bitmistir, onun yerine Karadag bayragi konabilir. Gûrcistan bayragi gûncellenmeli. Kosova ve Gûney Sudan da eklenmeli. Daha ûst bôlûmde kirmizi x isareti ile yan yana gelen ûlke isimlerinde diger sitelerin yaptigi ayni hatalari sizde yapmissiniz. Cape Verde, Cote d'Ivoire, Georgia, onun yerine bu isimler Yesil Burun, Fildisi Sahili, Gûrcistan olarak degistirilmeli. x isaretinin yaninda Hindistan yazilacagi yerde Hindstan yazilmis yani ikinci i harfi unutulmus . Mustafa .


Uyarılar için teşekkürler, bir üst resim eski tarihli bir kaynaktan alıntılandığı için düzeltme yapamıyoruz maalesef. Ancak diğer düzeltmeler yapılmış olup ek bilgiler de aşağıda verilmiştir.


Karadağ (Montenegro)
Karadag bayragi Montenegro
Karadağ bayrağı, 13 Temmuz 2004'de Sırbistan'dan ayrıldıkdan sonra kabul edilmiştir. Bayrağın arka yüzü kırmızı 1:2 oranında ülkenin içinde ablemi yer alır. II.Petar Petrovic-Njegos tarafından tasarlanmıştır.

_____

Sırbistan (Serbia)
Sirbistan bayragi Serbia
Sırbistan Cumhuriyeti'nin resmi bayrağıdır.Yukarıdan aşağıya kırmızı mavi beyaz şeritlerden oluşmaktadır. Sırbistan-Karadağ bayrağındaki mavinin tonu daha koyu ve renklerin dizilişi farklıdır.

_____

Gürcistan (Georgia)
Gurcistan bayragi Georgia

Gürcistan bayrağı, Gürcistan Cumhuriyeti'nin 14 Ocak 2004'te kabul edilen bayrağıdır. Beş haçlı bayrak, ortaçağ Gürcü Krallığı bayrağıydı ve Gül Devrimi ile iktidar olan Birleşik Ulusal Hareket tarafından yeniden ülkenin bayrağı olarak kabul edildi.
Gürcistan'ın 1918-1921 arasındaki bayrağı farklı bir bayraktı. Bu bayrak Sovyet yönetiminin kurlmasıyla birlikte değişitirildi. Ülke 1990 yılında bağımsızılğını ilan edince, 1918-1921 arasındaki bayrağını ulusal bağımsızlık sembolü olarak yeniden seçti. On dört yıl kullanılan bu bayrak yerini daha sonra bugünkü bayrağa bıraktı.

_____

Kosova (Kosovo)
Kosova bayragi Kosovo
Kosova bayrağı mavi arka plan üzerine 6 yıldız ve onun altında bulunan Kosova haritasından oluşur. Altı yıldız ülkede Türkler de dahil olmak üzere yaşayan altı etnik grubu temsil eder. Bağımsızlığın ilanı ile birlikte yeni Kosova bayraklarının büyük bir kısmı Türkiye'de üretilmiştir. Ülkesinin topraklarını taşıyan Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağından sonra ikinci bayraktır.

_____

Güney Sudan (South Sudan)
300px Flag of South Sudansvg

Güney Sudan bayrağı, 9 Temmuz 2005 tarihinde İkinci Sudan İç Savaşı'nı sona erdiren Kapsamlı Barış Antlaşması'nın imzalanması ile kabul edilmiştir. Bayrak daha önce Sudan Halkın Özgürlük Ordusu/Hareketi tarafından da kullanılmıştır.
Bayrak renk olarak Kenya bayrağı, şekil olarak da Sudan bayrağına benzemektedir. Bayraktaki siyah rengin Güney Sudan halkını, beyaz rengin barışı, kırmızı rengin özgürlük için dökülen kanı, yeşil rengin toprağı ve mavi rengin Nil Nehri'nin sularını temsil ettiği söylenmektedir.


*Bilgiler, vikipedi'den, bayrak resimleri (Güney Sudan bayrağı hariç, vikipedi'den alınmıştır) 9sn.net sitesinden alınmıştır.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Tanrı varsa eğer, ruhumu kutsasın... Ruhum varsa eğer!