Arama

Astroloji - Fallar - Kova - Tek Mesaj #1

Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Eylül 2006       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
kova0rb

Burcun Özellikleri

Kova, değişim ve devrimlerin gezegeni Uranüs'ün etkisi altındadır. Bu durum Kovaların arkadaş canlısı, uyumlu, ama ne yapacağı belli olmayan insanlar olarak tanınmalarına sebep olur. Değişik açılardan bakılırsa Kovanın zıtlıklarla dolu bir kişiliği vardır. Onun sıradan insanlar gibi tepki vermesini beklemeyin. Ayrıca değişimi, yenilik ve macerayı sever. Kovanın dengeli bir kişiliği olmasına rağmen, burcunun değişik etkileriyle dengesi çabuk bozulur. Aşırılığa kaçan davranışlara eğilimlidir. Dünyanın mevcut durumu onun hoşuna gitmiyorsa, onu değiştirip kendi ideallerine uydurmak zorundadır. Dünyada iz bırakmayı başarabilmiş dâhi Kovalar vardır. Örnek olarak köleliği kaldıran Abraham Lin coln gösterilebilir. Kovanın ideali baskıya karşı savaşmaktır. İnsanlara daha hoş bir dünyanın kapılarını açan, yeni besteler yapmış olan Wolfgang Amadeus Mozart, bunlardan biridir.

Bazı Kovalar enerjilerini uzay yolculuğu veya zaman içinde yolculuğu olası kılmak için harcamışlardır. Örnek olarak Jules Verne ya da H.G. Wells gibi ünlü bilimkurgu yazarlarını verebiliriz. Atlantik'i geçen ilk kişi Charles Lindbergh de Kova burcundandır. Hava grubundan olan bütün burçlar gibi Kova da abartılı duygulardan korkar. Aklın yardımıyla kon trol edilemeyen durumlardan mümkün olduğunca kaçmaya çalışır. Kendi zekâsı, Kova için tehlike anların da hiç düşünmeden kullanılacak bir çıkış kapısıdır.

Temelde iyi, anlayışlı, yardımsever ve hoşgörülü olan Kova, taraf tutmaktan kaçınır. Bu yüzden sık sık gevşeklikle suçlanır. Kova bir şeyi görmek istemezse, görmez...

Kovanın insanlığın nasıl olması gerektiği konusunda muazzam fikirleri vardır. İdealleri gerçekten çok büyüktür. Ütopyalar ve serseri fikirlerle ilgilenmeye eğilimlidir. Bir firmanın mali işler sorumlusu veya bir işin finans görevlisi olmak isteyen Kovalardan sakının. Ya bir dâhi ya da bir deliyle karşı karşıyasınız. Her koşulda dikkatli olmalı ve bir karar vermeden önce daha iyi bilgiler edinmelisiniz.

Kova için maddi değerlerin hiçbir anlamı yoktur. En büyük zayıflığı, savunduğu ideallerini kendisinde uygulayamamasıdır. İnsanlığı kurtarma isteğinde çok ciddidir, ama bu büyük işle ilgili günlük görevlerini bile unutur.

Bunun için Kova, sosyal duyarlılığına rağmen egoisttir. Ama bireysel değil, kollektif değerler için savaşır. Bu noktada diğer insanlardan tamamen ayrılır.

Eğer ideallerinî gerçekleştirmeyi başaramazsa, içine kapanır. Duvarları egoizmden oluşan bir kale kurar. Kendini hoş olmayan sürprizler den korumak için bu metodu kullanır. Birçok Kovanın kelime hazinesinde içtenlikle söylenen bir "sen" eksiktir. Kova burcunda doğanlar, dostluğun egemen olduğu bir dünya özle mi içindedirler. Aşkın arkasında büyük tehlikeler olduğuna inanırlar: Kırık kalpler, öldürülmüş rakipler gibi. Böyle bir aşk, bir dramla biter ve bu Kovayı korkutur.

Aşksız bir dünyada daha az kar maşanın olacağını düşünen Kovaların sayısı az değildir. Birçokları mantık ile duyguları arasında gidip gelirler.

Bir Kovanın, hayatında aşka çok yer ayırması nadir görülür. Aşk, bu burç için esas ideallerinden sonra gelir. Özgürlük kavgası, mesleki görevler; bunların hepsi onlar için aşktan önce gelir. Kova, Eros'a nadiren kurban olur. Kurban edildikten sonra, tekrar ezilenlerin haklarının ve büyük ideallerinin hayalini kurabileceği kendi dünyasına çekilir. Kova, günlük sorunları aşabilme ihtiyacı içindedir. Başka insanlarla ilişki kurarken kendini sevilmeye değer, hoşgörülü, biraz serseri gösterir. Eşinin özgürlüğüne saygı duyar. Kıskançlığını dizginleyebildiği sürece bu böyle sürer.

Dostları bu davranışını aldırmazlık olarak görürler, ama aslında öyle değildir. Kova, duygularını açığa vurması söz konusu olduğunda çok çekingendir. Ayrılık acısını gözyaşlarıyla belli etmesi ondan beklenemez.

Künyesi
En önemli meziyetleri: idealizm, hoşgörü, fikir zenginliği
En zayıf noktaları: Aldırmazlık, soğukluk
En iyi rolü: Özgürlüğe düşkün kişi
Yeteneksiz olduğu alan: Savaşta komutanlık
Tarihteki örneği: Abraham Lincoln
Filmlerdeki erkek kahramanı: Zorro
Filmlerdeki kadın kahramanı: Barbarella
En sevdiği yemek: Otomatlardan çıkan her şeyi sever
En sevdiği içecek: Soda
Favori rengi: Metalik mavi, yeşil
En sevdiği oyuncak: Uçurtma
En sevdiği giysi: Ev giysisi
Başucu kitabı: H.G. Wells'in "Zaman Makinesi"
Evinde olmamasına dayanamayacağı mobilya: Televizyon
Metali: Uranyum
Uğurlu taşı: Kristal
Hastalığa yatkın organları: Solunum yolları
Favori müziği: Devrim şarkıları
En severek bulunduğu yer: Uzay

Erkek ve Aşk, Evlililik
Kova çok enerjik, heyecanlı ve dinamiktir, her kadının başını döndürebilecek bir erkektir. Kadınlarla iyi anlaşır, zeki bir konuşmacıdır. En iyi lokantaları bilir ve en ilginç insanları tanır.

Kovanın bir eşitlik savaşçısı olduğunu sakın unutmayın. Bu yüzden kendini sadece tek bir kadına vermeyecektir. Ama yine de Kova erkeğinin bir kadını çok fazla sevemeyeceğini sanmayın. Doğasında birçok insanla beraber olmak isteği vardır, bu aşk için de geçerlidir. Kova erkeği asla saygısız ve suratsız değildir. Onunla çok iyi anlaşabilirsiniz, ama ona özgürlüğünü verirseniz, istediği zaman gelip istediği zaman gidebilirse, onun üzerinde hak iddia etmezseniz ve erkekler tarafından şımartılmış bir kadın izlenimi bırakmazsanız! Eğer bir kadın onu sevmeye ve anlamaya, kıskançlığını dizginlemeye, hobilerini ortak ilgi alanlarına çevirmeye ve onun kalbindeki dünyayı paylaşmaya hazırsa, Kova erkeğiyle kurduğu ilişki başarılı ve uzun süreli bir birlikteliğe dönüşebilir.

Yabancı insanlara duyduğu ilgi, onun sayısız kaçamaklara kalkışacağı anlamına gelmez. Sadece meraklıdır, başkalarının neyi nasıl düşündüğünü bilmek ister.

Bir kadın Kova erkeğini kazanmak istiyorsa, çevresinde gizem dolu bir perde yaratmalıdır. Kendinizi açık bir kitap gibi önüne sererseniz, sizden hemen soğuyacaktır, çünkü bağımsızlığının tehlikede olduğunu sanır ve sizin sahiplenme fikirlerinizden korkar.

Ailesini sever ve elinden gelenin en iyisini onlar için yapar. Zayıf noktası, arka arkaya gelen problemlere karşı aldırmazlığıdır. Bir durumun hakkından gelmek zorsa, Kova hemen kaçar.

Kadın ve Aşk, Evlililik
Kova kadını, insanları önce zekâsıyla etkiler. Ona göre, bir kadının hayattaki yeri mutfakla sınırlı değildir. Entelektüel bir tiptir, dünyada neler olduğunu bilir ve bunlar hakkında zevk ve hırsla tartışır. Aşk konusunda, sahiplenme fikri olmayan tek burçtur. Tutkulu bir âşıktır, kendini erkeğine vermesi için sıkı bir bağa ihtiyacı yoktur.

Onun için güven, aşkın temelidir. Erkeğine güvendiği sürece onunla olmaması için hiçbir sebep yoktur. Ama eşinin ona oyun oynadığı kulağına gelirse, kaçış yöntemine baş vuracaktır. Bu hayal kırıklığı onu kızdırmaz. Cinsel olarak da Kova kadını özel bir yapıdadır. En ateşli Romeo bile, zekâsının, tutkusundan üstün olduğunu kanıtlamadıkça onun kanını ısıtamaz. Aralarında sıkı bir bağ oluşuncaya kadar Kova kadını özgürlüğe ihtiyaç duyar. Fikirlerini gerçekleştirmek konusunda sabırlıdır. Bir şeye inandığı sürece, kimse onu bundan kopartamaz. Bu inançların gerçekçi olmadığı kanıtlanınca geri çekilir, ama sadece yeni bir tercih yapmak için.

Eğer bu alışılmamış, akıllı ve ileriyi gören kadınla evlenmeye karar verdiyseniz, onun yanında her zaman figüran olarak kalmayı kabul etmiş olursunuz.

Her şeye rağmen bir erkek, bu kadınla ilişkiye girebildiği için kendini takdir etmelidir. Duygularıyla aklı dengededir. Bu ilişkinin sürekliliği, onun farklı ilgi alanlarına ve arkadaşlarına katlanıp katlanamayacağınıza bağlıdır.

Kadının Diğer Burçlarla İlişkileri
Kova Kadını - Koç Erkeği
Farklı kişiliklerine rağmen Kova kadını ve Koç erkeği birbirlerini çekerler. Bunun nedeni ikisinin de güçlü kişilikleri olmasıdır.

En şaşırtıcı özelliği, kendine güveni ve doğruluğudur, amaçlarını hiç bir sapmaya yer vermeyecek şekilde belirler. "Hayır" kelimesi onun sözlüğünde yoktur. Kadınlara yaptığı her teklifin seksi de içerdiği söylense bile, Koç erkeği bir kadın avcısı değildir. Onu yakından tanıyınca aslında duyarlı ve duygulu biri olduğunu göreceksiniz. Koç erkeği arkadaşlık ve aşk ilişkisini ayırt edemez. İlişkinizin başında, sizin için en önemli şeyin seks olduğu fikrine kapılacaktır. Flörtleri ne alışmak zorunda kalacaksınız. Ama bu zor olmayacaktır, çünkü bunların onun için yüzeysel ilişkiler olduğunu biliyorsunuz.

Koç, dürüst bir koca ve görevinin bilincinde alan bir aile babasıdır. Ama evleneceği kadın hakkındaki fikirlerini pek beğenmeyeceksiniz. O, hayatınızın odak noktası olmak ister. Onun hayatını kolaylaştırsa bile, bir meslek sahibi olmanızı kabul etmez, sizi yönlendirmeye çalışabilir. Ama bu yönlendirmeler hayat felsefenizi tamamlayan bir etki yapacaktır, çünkü Koç erkeği, dünya görüşüne uygun olmayan bir kadınla yaşayamaz.

Koç, titizlik delisi değildir. Eğer gömleğini yıkamayı unuttuysanız ve ya akşam yemeği tam vaktinde hazır olmazsa, hemen sinirlenecek bir tip değildir. Kova kadını olarak güçlü, erkeksi bir koruyucu arıyorsanız, Koç erkeği hayatınızın fırsatı olabilir.

Kova Kadını - Boğa Erkeği
Kova ve Boğanın ortak yönleri azdır. Eğer evlenmeyi düşünüyorsanız, kendinizden çok şey vermeniz gerekecektir. Kova kadını olarak Boğanın yanında kendinizi altın kafesteki kuş gibi hissedeceksiniz. Fikirleri çok eski, zevki çok gelenekseldir. Siz bir gizem bulutuyla çevrili olduğunuzdan, eşinizin de böyle olmasını istersiniz. Ama Boğa, duygularını önünüze kitap gibi açacaktır. Siz onu fazla atılgan bulurken, o sizi çıldırtıcı bir bulmaca gibi görecektir.

Bu erkek sizi güvenlik içinde yaşatacak, şımartacak, her şeyi ayağınıza getirecektir. Aslında sizi eşyası gibi görür. Özgürlüğe duyduğunuz ihtiyaç yüzünden, aşk isteğiniz sönebilir. Boğa erkeği paranın değerini bilir ve parayla bütün kapıların açıldığına inanır. Bu fikir çok hoş gibi geliyor, ama değil. Kendisini, ailesi ve arkadaşlarını parayla korumasının dışında, kendini bilinmeyen maceralara da atar. Boğa erkeğinin sizin gibi çok yönlü ilgi alanları ve eğilimleri yoktur, çünkü onun tek istediği akşam eve geldiğinde sizin kollarınızda olmaktır.

Kova Kadını - İkizler Erkeği
Hazırcevap ve esprili İkizler erkeği sizi koltuğunuzdan edebilir. Grubunuz (hava) dışında da birçok ortak yönünüz ve bazı zayıf noktalarınız var. Sizin gibi hoşgörülü olan İkizler, size kendi kararlarınızı verme ve hareket özgürlüğü tanır. İkizler, evcimen bir erkektir ve iyi bir ahçıdır. Karısının, özel zevklerine zaman ayırabilmesi için severek ev işlerine yardımcı olur. Bağımsız yapınızı takdir eder.

İkiniz de bağımsız insanlar olduğunuz için, çok fazla özel zevklere sahip olmanız, anlaşamamanıza neden olabilir. Bunun için birbirinize olabildiğince çok zaman ayırınız. Ne olursa olsun, bu ilişkide itici güç Kova kadını olacaktır. İkizler, düzgün, uyumlu bir özel yaşama ve nelere yetenekli olduğunu gösterebilecek istekli bir kadına ihtiyaç duyar. Çocuk sahibi olmak için biraz beklemelisiniz. Yeterince olgunlaş madan mutluluk ve acıları paylaşmaya karar vermeyin. Önce hayatın tadını çıkarın.

Kova Kadını - Yengeç Erkeği
Bu erkekte neyle karşılaşacağınızı asla bilemeyeceksiniz. Sinirlidir, idealisttir, melankolik ve hayalcidir. Onu yakından tanısanız bile değişken ruh hali sizi öfkelendirecektir. Sonuçta uzun bir ilişki şansı çok fazla değildir. Daha çok bir iş beraberliğinde birbirinizi ideal olarak tamamlarsınız.

Kova kadını olarak siz, hayatın iyi yönlerini görürken, Ay'ın etkisi altında olan Yengeç sürekli duygu gelgitleri yaşar. Depresif dönemleri size hayatı zorlaştırabilir.

Yengeç erkeği para konularını iyi bilir. Para kazanmak için her fırsatı değerlendirir. Ama sadece geleneksel metotlarla ilgilenir, asla riske girmez. Şefkatli bir âşıktır, ama sizin seks hakkındaki fikirleriniz hoşuna gitmez ve bu yüzden sizi soğuk bir kadın olarak görür. Yengeç erkeği, onu uzun zaman yalnız bırakmanızı kaldıramaz. Bu ise sizin için bağımsızlık ve karar verme özgürlüğünüzün kısıtlanması demektir. Yengeç erkeği karmaşık bir insandır. Onunla hayat ne daha kolay ne de daha sıkıcı olacaktır. Bir kere kalbini kazanırsanız, ne olursa olsun sizi asla unutmayacaktır.

Kova Kadını - Aslan Erkeği
Hiç şüphe yok ki Aslan erkeği size kur yaparsa, ona âşık olacaksınız, çünkü size tam bir kadın gibi davranır. Sizi koruyacak, maddi problemlerinizi çözecek ve sizi şımartacaktır. Tek sorun, bu ilişkinin uzun sürüp sürmeyeceğidir. Aslan erkeği, sadece hayatı paylaşmanızı değil, her konuda onun fi kirlerine uymanızı da ister. Onu şımartırsanız, o da sizi el üstünde taşıyacaktır.

Onu evlilik için kolayca kandırabilirsiniz, ama bu savâş ilan etmek kadar delicedir. Kendinize zaman tanıyarak, onun huylarına ve özelliklerine alışın. Gururu büyük olasılıkla sizi çok uğraştıracak, devamlı şımartılmak istemesi sinirlerinizi bozacaktır.

Aslan erkeğinin tek ihtiyacı aşk, aşk, aşktır. Ve şaşıracaksınız, ama hayatında tek bir kadın olmasını ister. Bu hoşunuza gidecektir. Sizi hep yanında görmek ister, bundan pek hoşlanmayacaksınız. O, sizin için ideal âşıktır, başka hiç kimse size kadın olduğunuzu böylesine hissettiremez. Aslan erkeği az sayıda çocuk sahibi olmak ister, çünkü ona göre çocukları iyi bir ortamda yetişmelidir. Tekdüze kavgalarınız; sonuçta alışmanızı sağladığı sürece mutlu bir çift olabilirsiniz.

Kova Kadını - Başak Erkeği
Belki inanmayacaksınız, ama Başak erkeği size uygun bir eş olabilir. Hazırcevaptır, güvenilirdir, eşitlikçidir, bir kadına nasıl davranması gerektiğini bilir ve centilmendir. İlişkiniz pek tutkulu olmayacak, ama yine de seks hayatınız haftada birden fazla olacaktır. Yıllar geçtikçe aşkınız da büyür. Başak erkeği, uzun bir ilişkinin cinsel isteklerden ibaret olmayacağını bilir. Başak erkeğiyle evlenirseniz, onunla çatış maktan korkmanıza gerek yok. Bu adam, her zaman düzenlidir. Yuvasından gurur duyar ve eşyalar, alışılmış yerlerinde olmadığında bunu fark eder. Çok çekingendir, ancak bir konu hakkında kesin bir fikri varsa söze karışır. Başak erkeği, ona devamlı yenilikler sunacak sizin gibi bir kadına ihtiyaç duyar. Bir ya da iki çocuk sahibi olmak ona yetecektir.

Kova Kadını - Terazi Erkeği
Terazi-Kova birlikteliği her zaman uyumlu olmuştur. Kova kadını olarak Terazi erkeğinin istediğiniz zaman yanında kalabileceğiniz ,bir tip olduğunu hemen anlayacaksınız. Çekingen erkekler, genelde sizin ilgi alanınızda değildir. Ama bu erkekte, kementi atıp yakalamak durumunda olan siz olacaksınız. Bu erkek her zaman sürprizler den hoşlanır. İlişkiniz asla sıkıntı ve ya tekdüzeliğin yol açtığı aşınmalara uğramayacaktır. Terazi erkeği aynı sizin gibi öğrenme istek ve merakıyla, yeni insanlarla ilişkilere ihtiyaç duyar. Bu erkeğin zekâsının sizi etkilemesi uzun sürebilir. Ama yeteneği ve duyguları sizi hayretler içinde bırakır. Terazi erkeği, rahatına düşkündür, sizden evde de bunu sağlamanızı ister, ama dışarıda eğlenmekten de geri kalmaz.

Bu adam, ilişkinizin sıkıcı veya sürtüşmeli olmaması için gereken her şeyi yapacaktır. İkiniz de kıskanç olmadığınız için, basit flörtleri pek ciddiye almayacaksınız.

Akıllı bir Kova kadını olarak Terazi erkeğini özgür bıraktığınız ve onu bağlamaya çalışmadığınız için, daima size geri dönecektir.

Kova Kadını - Akrep Erkeği
Bu adam, sizi hiçbir zaman aldatmayacaktır. Zıtlıklarla dolu bir insandır ve bu kişilik özellikleriyle ayakta durur. Savaşçı bir karakteri vardır. Onun yaşam ritmine uyup, yaşama bakış açısına saygı duyduğunuz sürece her şey iyi gider. Ama o, bu ilişkide yönetici rolünü oynamanıza asla izin vermeyecektir. Hatalarını yüzüne vurursanız, çok şiddetli tepki gösterebilir. Ona meydan okumadan önce iki kere düşünün, çünkü Akrep, gerçekten ölüm kalım için kavga eder. Akrebi kıskandırabilirsiniz. Seks, onun için büyük başarılarına gerçekleşme şansı verebilen bir oyundur. Avdan zevk alır, ama sadece tek bir kadınla ilgilenir.

Aşkta gerçekten aldırmaz olabilir. Ona şefkate değer verdiğinizi öğretmelisiniz. O, tutku dolu bir volkandır, dişilerin vücudunu tanır. Canlı, erotik bir hayal gücü vardır. Ürkekliğe dayanamaz, çok az kadın bu özelliğine alışabilir. Yani Akrep erkeği, sizi duygusuz olarak görebilir. Kişisel özgürlüğü söz konusu olduğunda hak, hukuk tanımaz. Kendisine her özgürlüğü tanır, ama siz ev kadını görevlerinizi yapmalı ve bununla yetinebilmelisiniz. Cimri biri sayılabilir. Kasasında ne kadar parası olduğunu asla söylemez, tam tersine her şeyin ne kadar pahalı olduğundan ve vergi dairesinin, elindeki her şeyi aldığından şikâyet eder. Akrep erkeği için mesleği önemlidir. İşi için gereken motivasyonu, hatırı sayılır sayıdaki çocuklarından alır. Bu nedenle sorumluluk ve teslimiyet demek olan baba rolünü seve seve üstlenir.

Kova Kadını - Yay Erkeği
Yay erkeği, kolay kolay av olmayan bir tiptir. Devamlı gezer, akıllı ve eğlenceli bir konuşmacı olarak tanındığı toplantı ve partileri sever. Bu yüzden Kova kadını ve Yay erkeği birbirlerini tamamlarlar, çünkü görüşleri ve ilgi alanları birbirine çok yakındır. Hayatta her şeyin en iyisini yapmayı isterler. İkisi de zayıf insanları korur ve haksızlığın her türünden nefret ederler. Her insanın özde iyi olduğunu düşünürler, bu yüzden arkadaş seçiminde her zaman başarılı değildirler. Yay erkeği, yine de hoşlanmadığı her durumda çok sert tepkiler vermez. Tek bir şeyle uzun zaman ilgilenmesi çok zordur. Bu yönü, neden çok geç evlendiğinin de cevaba olabilir:

Birçok Yay erkeği asla olgunlaşmazlar. Hayatları boyunca pervasız, haşarı, muzip çapkınlar olarak kalırlar. Biraz yalancıdırlar, ama bunu büyük bir sevimlilikle yaptıkları için, onları affetmek kolaydır. Aile bütçesini siz ele almalısınız, çünkü Yay, mali durumunuzu alt üst edebilecek parasal risklere eğilimlidir. Aşkta Yay erkeğini zaptetmek hemen hemen imkânsızdır. Maceracının biridir ve öyle kalacaktır. Evlilikte isteklerinizi karşılamak ve sizi mutlu etmek için elinden geleni yapacaktır. Yay erkeğiyle sadece kısa bir macera yaşamış olsanız bile, bu olayı yaşam boyu unutamayacaksınız.

Kova Kadını - Oğlak Erkeği
Oğlak erkeğinin zevkleri size göre çok aşırıya kaçar, çünkü siz her şeyle belirli bir mesafeden ilgilenirsiniz. İlişkinizin geleceği pek umutlu görünmüyor, çünkü ondan çekiniyorsunuz. Ve o da coşkunuzu anlamıyor, düşüncelerinizi takip edemi yor. Bu yüzden birbirinizi entelektüel yönden tamamlamanız daha olasıdır.

Onun alaylı ve zeki tavırlarına hayranlığınızla, ilgi çekme isteğini karşılamış oluyorsunuz. Oğlak erkeği aranızdaki ilişkide baş rolü oynamak ister. Mesleğinize devam etmenize karşı çıkmaz. Çünkü aile bütçesine katkıda bulunmaktasınız. Ama ona da zaman ayırmanız şarttır. Bu erkeğin elinizi tutması veya ufak bir öpücük vermesi için uzun, zaman beklemek zorunda kalabilirsiniz. Bu, çekingenliğinden çok, gururuyla ilgilidir: Onu reddetmenizi kaldıramaz. Dünya görüşünüz ve zorluklarla savaşma tarzlarınız çok farklı. Siz her şeyin olumlu tarafını görmeye ve her şeyden en iyisini çıkarmaya çalışırken, onun hemen cesareti kırılabilir. Oğlak erkeği tutkuludur, çok duyguludur ve teklifinizi asla reddetmez. Seksten hiç bıkmaz. Kendisi olgunlaştıkça cinsel yönü de gelişir. Başka erkekler sallanan sandalyelerinde otururken, Oğlak erkeği halâ kadınları yatak odasına götürmeye çalışır. Oğlak erkeğinin yanında geleceğiniz güvence altındadır. Ama parayı kolay kazanmasa da kolay harcayabilir. Size iyi bir hayat yaşatmak onun için çok önemlidir.

Kova Kadını - Kova Erkeği
Aynı burçta doğan iki insan her zaman sizin kadar iyi anlaşamaz. Kova erkeği karşınıza çıktığında, hayatınız boyunca beklediğiniz erkeği bulduğunuzu anlayacaksınız. Kendinizi iyi tanıdığınızı sanıyorsanız bile bu erkek sizi hep şaşırtacaktır. İkiniz de tekdüzelikten nefret edersiniz; hayat sizin için sürekli bir meydan okumadır. Asla size emirler vermek veya ilgi alanınızı kısıtlamak istemeyecektir, çünkü o da sizin kadar özgürlük ve bağımsızlığa ihtiyaç duyar.

Böylece kendi hayatınızı yaşamanıza izin verecektir, kıskançlık ona yabancıdır. Kova aşka âşıktır, seksten çok manevi ilişkiye değer verir, çünkü sadece bedensel çekim temeline oturan bir ilişki sürekli olmaz. Devamlı kaçamak yapan bir erkek değildir, başka bir kadınla ilişkisi olsa bile, bunu size itiraf edecektir.

Kova Kadını - Balık Erkeği
Bir Balık erkeği avlarsanız, bu romantik, kolay incinen ve hayalci adamla ilgilenmek için çok zaman ayırmanız gerekecek. O, sırtınızı yaslayabileceğiniz bir erkek değildir, tam tersine, onun ağlayabileceği bir omza ihtiyacı vardır. Kova kadını olarak bir erkeğe annelik etmek hoşunuza gitmez, ama Balık erkeği sizin koruyucu içgüdünüzü uyandıracaktır.

Birçok açıdan öğüt ve korumanıza muhtaçtır, çünkü kolay etkilenir, sorumluluktan kaçınmaya çalışır, karar vermesi gerektiğinde ne yapacağını bilemez. Dünyayı daha gerçekçi görmesine yardım ederseniz, bu ilişki sizin için de yararlı olabilir.

Balık erkeği sevilmeye değer, arkadaş canlısı bir insandır. Karşısındakilere sabır gösterir ve iyi bir dinleyicidir. Ona, güvenerek verdiğiniz her sırrın saklanacağından emin olabilirsiniz. Sizin için birçok şey yapacaktır, örneğin size iyi bir hayat sağlayabilmek için çok fazla çalışacak ve sizi mutlu etmek için ne gerekiyorsa yapacaktır. İş hayatında o, batmak üzere olan firmaları satın alarak yatırım yapan bir uzmandır. Felaketlerden para kazanmayı becerir. Ama aynı zamanda çok kötü bir hesap adamıdır. Sayılarla savaş halindedir. Her randevuya geç kalır. Yüce gönüllü, ama güvenilmezdir. İlişkinizin sürmesi için çok yorulacaksınız. "Ödül" olarak dürüst bir eş olmanızı bekler, çünkü Balık erkeği bir kere karar verirse, bu karar "ya ...." ve "a ma..."ları içermez.

Erkeğin Diğer Burçlarla İlişkileri
Kova Erkeği - Koç Kadını
Koç kadını çok açık ve dürüsttür, kimseyi kırmak istememesine rağmen, fikrini çok açık söyler. Kova erkeği bu kadının açıksözlülüğünü takdir eder. Düzenbaz bir eşle asla birlikte olamaz. Koç kadını anlık duygularla hare ket eder, oyun oynamaz, olduğundan farklı görünmeye çalışmaz. Ne yaparsa tam olarak yapar. Sizden daha saldırgandır, ama yine de çok ortak yönünüz bulunur.

Hoşgörülü ve anlayışlı bir âşıktır. Kovanın ilişkide ihtiyaç duyduğu özgürlüğü ona vermeye çalışır. Ama bu, kıskançlık krizlerinin olmayacağı anlamına gelmez. Karşısındaki erkeğin kendisini çekmemeye başladığını fark ederse, yeni bir erkek aramaya karar verir.

Koç kadını tutkulu ve özverili bir âşıktır, güçlü bir cinsel doyum isteği duyar. Kova erkeğinin onu fethetmek için dünyayı yerinden oynatması Koç kadınının hoşuna gider. Buna karşılık, güvenilir bir eştir. Ona, ev kadını rolünden çok, sevgili rolü uygundur.

Kova Erkeği - Boğa Kadını
Boğa kadını ve Kova erkeği ayrı dünyalarda yaşarlar. "Zıt kutuplar birbirini çeker" sözü, sizin için de geçerlidir, ama iyi anlaşacağınızı garantileyemeyiz. Siz birçok alanda öyle farklısınız ki aşkın gücünün, zıt kutupları birleştirecek kadar büyük olup olmadığını sormak ihtiyacı doğar.

Boğa kadını olaylara mantıklı bakar, Güvenli, düzenli, rahat ve barış dolu bir hayat ister. Buna karşın Kovanın çok güçlü bir özgürlük ihtiyacı vardır. Boğa kadınıysa, davetlere ve devamlı evine gelecek yeni insanlarla tanışmaya çok meraklı değildir. Boğa kadını iki ayağıyla birden yere basar ve sizin daha iyi bir dünya hayallerinize anlayış göstermez. Deneyim alanının dışında bir konuyla ilgisini çekemeyebilirsiniz. Ama hiçbir şeyden geri kalmayı da istemez. Onu daha yakından tanıdığınız da, Boğa kadınının başarısızlıkları kabul edemediğini göreceksiniz, bu yüzden ilişkinizin mutlu ve uzun ömürlü olması için elinden geleni yapacaktır.

Kova Erkeği - İkizler Kadını
İkizler kadınıyla Kova erkeğinin zayıf noktaları aynıdır, bu nedenle birbirlerine çok uyarlar.

İlişkinizin en büyük özelliği, ikinizin de ne yapacağının belli olmamasıdır. İkizler kadını sürprizleri se ver, iyi ve kötü yanlarını düşünmeden acele kararlar verir. Kova olarak bu size yabancı olmamalı. İkizler kadını sizin gibi; değişimi sever Devamlı hareket halindedir, kendisiyle ilgisi olmasa bile, tekdüze görünen şeyler onu öfkelendirir. Entelektüel açıdan size çok benzer. Kendini duyguların değil, aklın yönetimine bırakır. Her ne kadar farklı yöntemlere başvursanız da ortak ideallere sahipsiniz.

İkizler kadını flört etmeye düşman değildir, ateşle oynamak hoşuna gider. Kova olarak kıskanç değilsiniz, bu kadını bağlayamayacağınızı biliyorsunuz. O, seks konusunda hayalgücünü gösterir ve bunu tek bir erkeğe kanıtlamakla yetinmez. Bu konuda pek dürüst değildir. Ev işleri konusunda İkizler kadını isteklerinizi karşılayamaz. Daha çok çalışmak ve yaşam seviyenizi yükseltmek ister.

İlginç ve değişim dolu bir hayatın zevkini çıkarabileceğiniz bir kadınla birliktesiniz. İkizler kadınıyla olan evliliğinizde can sıkıntısının yeri yoktur.

Kova Erkeği - Yengeç Kadını
Yengeç kadını, sıcak, evcimen ve şefkatli bir tiptir. Sadece herkesin odak noktası olduğunda kendini iyi hisseder. Her zaman onay görmeye ihtiyacı vardır, gerçekten sevilmek, ihtiyaç duyulmak ve değer verilmek ister. Bunların hepsi Kova erkeğine biraz fazla gelebilir. Yengeç kadını, bu yönünü saklamak için, sık sık güçlü, aktif ve cesur görünmeye çalışır. Bu onun, yumuşak, tehdit altın da olan ve yaralanabilir özünü koruyan kabuğudur. Size hangi yanını gösterdiği, ne kadar güvendiği ile bağlantılıdır. Gözü, geçici fetihlerde değildir. O, sizi ve kalbinizi kazanmak ister. Buna karşılık sizden itina bekler. Eğer bu birliktelik uzun süreli olacaksa, Kova, hayatını değiştirmelidir, çünkü onun sayısız ev dışı ilgi alanları evliliği bitirebilir. Aile ve evdeki rahatlık, Yengeç kadınına çok şey ifade eder. Sizin ne zaman eve geleceğinizi bilmeden beklemeyi ve bu arada yemeği sıcak tutmayı istemez.

Yengeç kadını annelik rolü için yaratılmıştır. Çocuklarının iyiliği için her şeyini feda edebilir. Neyse ki kıskanç değilsiniz, yoksa kendinizi ihmal edilmiş hissedebilirdiniz.

Kova Erkeği - Aslan Kadını
Aslan kadınını fethetmeyi kafanıza koyduysanız, savaşa hazır olmalısınız, çünkü tek istekli siz olmayacaksınız. Aslan kadını sevgi dolu, dürüst bir eştir, ama iktidar hırsına alışabilmeniz uzun zaman alacak ve çok zor olacaktır. Bu kadın sizin gibi, özgürlüğe susamış, güçlü, samimi, cesur ve doğuştan liderdir. Eleştirilerinden alınmayın, onlardan çok şey öğrenebilirsiniz.

Aslan kadını aşkta avlanmaktan çok avlamayı tercih eder ve eş seçme sınavını öyle zorlaştırır ki çok az kişi bunu başarabilir. İlerleyen ilişkisinde eşini forma sokmaya, zayıf noktalarını dengelemeye, abartılı yönleriyle gerçeklik arasındaki uçurumu kapatmaya çalışacaktır. Ev kadını olarak iyi bir örnektir ve özel ilgi alanlarıyla ev kadını görevlerini birleştirmeyi bilir. Onunla evliyken eve gelmekten mutluluk duyacaksınız, çünkü onunla en rahat birlikte olabileceğiniz yer orasıdır.

Aslan kadını hayatını paylaşmak için sizi seçtiyse, kendinizi talihli hissedebilirsiniz, çünkü "Bir Tanrıça, bir ölümlüye kendisini lütfetmektedir."

Kova Erkeği - Başak Kadını
Başak kadınının hayallerindeki erkek şu özellikleri taşımalıdır: güvenilirlik, dayanıklılık, sakin bir yapı ve bakımlı bir dış görünüş. Pek size benzemiyor, öyle değil mi? Gerçekten de ilişkinizde hep ayrı yerlere "sürükleniyorsunuz".

Bu kadını ve hareketlerini anlamak için ne kadar çaba gösterirseniz gösterin, onu anlayamayacaksınız. Başak kadınını soğuk olarak tanımlamak abartılı olur, ama açık sözlü değildir, kendisini keşfetmenize izin vermez. Her ne kadar yön temleriniz farklı da olsa, ikiniz de mükemmellik için çabalıyorsunuz.

Başak kadını çok tutkulu bir âşık değildir, onu çok zor fethedeceksiniz. Niyetinizin dürüst olduğunu kanıtlamalısınız, çünkü o, gireceği ilişkinin uzun süreli olmasına çok önem verir. Duygularından emin olmadan asla bir erkekle yatağa girmez. İkiyüzlülük ve samimiyetsizlik, bir ilişkiyi bitirmek için ona yeter. Metres veya sevgili olmayı kaldıramaz, tam tersine iyi bir ev kadınıdır.

Kişiliğine yapılan eleştirilerden hoşlanmaz, bu nedenle her hatası için bir özür bulur. Birçok Başak insanı evliliğe çok geç karar verir. Yıllar geçtikçe daha seçici olurlar. Öyle bir zaman gelir ki, artık bir yabancının evine yerleşip sigara küllerini, güzel kristal küllüğüne dökeceğini düşünmek, onu deli eder.

Kova Erkeği - Terazi Kadını
İlişkiniz, tuz ve biberin unutulduğu bir yemeğe benzer. Bu sizi rahat sız etmez, sizce önemli olan her şeyin yumuşak ve uyumlu olmasıdır. Terazi kadını esprili ve eğlenceli bir konuşmacıdır. Zekâ açısından size uyum sağlayabilir. Bu kadının yanındayken, size emir vermesinden, sizi kendi malı olarak görmesinden veya sizi dikkate almadan kararlar vermesinden korkmanıza gerek yok. Onun düzeyinde bir kadın için işte ve evlilikte başarılı olmak doğaldır: Çalışmak isteyip istemediği kararını ona bırakmalısınız. Ev idaresini onun becerikli ellerine bıraktığınızda, sonucu siz de takdir edeceksiniz. Mesleki durumunuz sadece sizin sorumunuzdur. Öğütlerine ihtiyacınız varsa, bunun için Teraziye rica edin. Çok az kadın, Terazi gibi meslek, evlilik ve aile yaşamını başarıyla bir arada götürebilir: Terazi kadını romantiktir ve gerçek aşkı özler. Flört etmeyi sever, tercih edeceği kişi olmak için yarışan tek erkek siz olmayacaksınız. Bundan dolayı kıskançlık duymamalısınız, çünkü doğru erkek sizseniz, ilişkinizi kaçamaklar yaparak tehlikeye atmayacaktır.

Kova Erkeği - Akrep Kadını
Akrep kadınıyla hiçbir erkek kolay kolay başa çıkamaz. Bu kadını bilinçli olarak seçtiyseniz, söylenecek tek bir şey var: İyi şanslar! Coşkunlukları ve kavgalarıyla kendi dengini arar. Kova olarak iki kişilik bu dramada başrolü oynayacak bir tip değilsiniz. Hemen hemen bütün erkekler gibi,. Akrep kadınının cinselliği sizin de soluğunuzu kesecek, ama sadece seks, ikinizi ideal bir çift yapmaya yetmez. Evliliği düşünmeden önce onunla uzun süre birlikte olmanız tavsiye edilir, çünkü körü körüne bir tutkuyla, samimi aşk arasındaki farkı görmelisiniz. Akrep kadını severse, tam sever. Eğer seçtiği kişi siz olursanız, iyi günde, kötü günde yanınızda olacaktır. Akrep kadını, Kova erkeğinden daha evcimendir. Bu yüzden istediğiniz zaman gelip istediğiniz zaman gitmenizden hoşlanmayacaktır. O, harika bir annedir. Çocukları için en iyisini yapmak, ona hemen hemen yeterlidir.

Kova Erkeği - Yay Kadını
Eğer bir Yay kadını sizi sevgili olarak seçmişse, kendinizi tebrik edebilirsiniz. Size uygun ideal eş olabilmek için elinden geleni yapacaktır. Ama bu kadına emir verebileceğinizi sanıyorsanız, çok ileri gittiniz demektir. Kullanıldığını fark ettiği anda hemen kaçacaktır.

"Evinin kadını" dışında her şey olan Yay kadını, huzursuz ve tutarsız Kovayı uzun süre idare edemez:

Yaşam biçiminizi eleştirecek kadar ileri gitmeyecek, ama sizi kendi hoppalığınızla baş başa bırakacaktır.

Yay kadınını, yalan aşk yeminleriyle hayal kırıklığına uğratmayın. Ona sevdiğinizi söyleyecekseniz, buna gerçekten inanmalısınız. Nikâhtan sonra yakalayacağı bir kaçamağınız, size olan hislerinde soğuk duş etkisi yaratacaktır. Yay kadınının iktidar hırsı yoktur, bunu takdir etmeyi bilin. Ona emretmeyi denemeyin, çünkü özgürlüğü, sizinki kadar değerlidir.

Kova Erkeği - Oğlak Kadını
Qğlak kadınıyla ilişki, Kova erkeği için sert bir meydan okumaya dönüşebilir. Sadece ailevi sorunlarda kaynananızdan öğüt istemesine değil (çünkü ailesine çok bağlıdır), aynı zamanda bu kariyer düşkünü kadının mesleğinizde yükselmeniz için sizi devamlı teşvik etmesine de alışmak zorunda kalacaksınız..

Onun sakin ve samimi tavırları sizi çeker. Oğlak kadını çok dürüst olduğu için bunu sizden de bekler. O, zamanını geçici maceralara harcamaz. Hayat arkadaşı olarak seçeceği erkeği mutlaka sevmelidir, bunun için bekleyebilir. Aşkta fantazi dolu ve doyumsuzdur. Seks, onun için size olduğunclan çok şey ifade eder. Oğlak kadını bağlandığı kişiye karşı çok dürüsttür. Onun hatası, eşine özel yaşamında bile devamlı hükmetmek istemesidir. Gücünü kullanmayı sever, belki Kovayı daha evcimen bir hayat için eğitmeyi deneyecektir. Yine de o, Kovanın ilgi alanlarını zor benimser. Mükemmel bir ev sahibidir, her kes toplantılarına çağırılmayı ister.

Kova Erkeği - Kova Kadını
Aynı burçtan iki insan arasındaki ilişkinin sorunsuz olacağı, değişmez bir kural değildir. Yine de bu kadın, hayallerinizin kadını olabilir. Hayata bakışınız ve amaçlarınız aynıdır. İkiniz de insanlarla birlikte olmayı seversiniz ve hayatı herkes için daha zevkli hale getirmek ister siniz. Kova kadını gibi, siz de değişi mi seviyorsunuz ve "değişik bir şeyler" olduğunda kendinizi daha iyi hissediyorsunuz. Ortak düşünce ve hayallerinizin gerçekleştirilmesi için birbirinizi ikna edemezsiniz.

Aşk ikiniz için de duygulardan çok, mantıkla ilgilidir. Kova kadını, sadece entelektüel açıdan da kendisine verecek bir şeyleri olan erkeklere yaklaşır. Bu kadın, dürüst ve açıktır, yalan söylemeyi beceremez. Ama düşüncelerini belirtme ve onlara sahip çıkma cesareti vardır.

Enerjiktir ve değişik fikirlerle doludur. Şimdiye kadar tanıştığınız kadınların hepsinden farklıdır. Tipik bir Kova olarak bulabileceğiniz en hoşgörülü ve açık fikirli kadındır.

Kova Erkeği - Balık Kadını
Kova, problemlerini mantıkla çözmek ister, Balıksa hisleriyle. Bu durum, uzun vadede, ilişkide çok fazla problemler doğurur. Duygulu, ateşli Balık kadını sizin tam tersinize, insanların arasında olmayı sevmez, rahat ve güvene ihtiyaç duyar ve bunun için bütün dikkatinizi kendisine odaklamanızı isteyecektir. Bu, Kova için sorun yaratır, çünkü özel ilgi alanlarına ve özgürlüğüne kısıtlama getirmek zorunda kalacaktır.

O, sizin veremeyeceğiniz kadar şefkate ihtiyaç duyan bir kadındır. Diğer taraftan o, Kova erkeğine, fikirleriyle dünyayı fethedip bütün insanlığı kazanabileceği hissini verir. Cinsel alanda Balık kadınının sorunu yoktur, kendini verebilmeye gerçekten yeteneklidir. Kendini eşinin istekleri ve hayalleriyle özdeşleştirir. Erkeği için neyin önemli olduğunu içgüdüsel olarak hisseder.

Ev, Balık kadınının hakimiyet alanıdır. Akşam yemeğine eve gideceğinizi bilmek, onun için önemlidir. Sevgi dolu ve özenli bir annedir. Yine de disiplinli değildir, bu yüzden sevgili küçüklerin, onu parmakların da oynatmaları çok zor değildir.

Arası İyi Olduğu Burçlar
Çok iyi: İkizler ve Terazi
İyi: Yay, Oğlak, Balık ve Koç Kötü: Boğa (çok kuralcı), Aslan (çok istekli), Akrep (çok sahiplenici)
Ne iyi, ne kötü: Yengeç ve Başak

Sağlık Eğitim ve Mesleki Eğilimler
Kova, sağlığına çok dikkat eder. Bu burçta doğanların çok yaşamaları şaşılacak bir şey değildir. Ama bu yüzden onu "sağlık havarisi" olarak nitelemek doğru olmaz, o sadece bilinçli bir yaşam sürer, hiçbir zaman yaptığı işi abartıp vücuduna zarar vermez.

Kovanın bedeninin tehlikeli bölgeleri, kan dolaşım sistemi, baldırlar ve ayak bilek kemikleridir. Kovalar, her şeyden önce bacak yaralanmalarına meyillidirler, özellikle sportif faaliyetlerde kemik kırılmaları, burkulmaları gibi. Dolaşım bozukluğu, varis, ileri yaşlarda damar sertliği ve mesane rahatsızlıkları, Kovanın kolay yakalandığı hastalıklardır. Kötü duruşunuz, rahatsızlıklara yol açabilir. Bu nedenle otururken ve ayaktayken devamlı dik durmaya çalışın. Çocuklarınızda da buna dikkat edin. Sinirlerinizin sağlam olmasından çok, bedensel enerjinizden dolayı, büyük yorgunluklara uzun zaman dayanabilirsiniz. Bu, sadece yaptığınız şey sizi gerçekten ilgilendiriyorsa geçerlidir.

Kova, topluluk içinde ve arkadaşlarının yanında dinlenir ve güçlenir. Yaşamak için suya ne kadar ihtiyacı varsa, insanlarla ilişki kurmaya da o kadar ihtiyaç duyar. Buna rağmen, yalnız başına doğada bir gezinti de

onu heyecanlandırabilir. Bütün bu hummalı günlük yaşam sizi sinirlendiriyorsa, bu yönteme başvurmakta tereddüt etmeyin.

Zihniniz devamlı çalıştığı ve yeni girişimlere konsantre olduğunuz için, bedensel aktiviteleri ihmal etme tehlikesiyle karşı karşıyasınız. Bunun için formunuzu koruyabileceğiniz bir faaliyet alanı arayın. Örneğin yoga, Kovanın yapısına çok uygun bir spordur.

Uygun Meslekler
1- Geleceğin meslekleri, teknik gelişmelerle ilgili ve yolculuk gerektiren meslekler
* Pilot, hostes
* Astronot, uzay araştırmacısı, mühendis, bilim adamı, meteorolog
* Tekniker, uçak bakım teknisyeni, uçuş kılavuzu
* Kaşif, radyolog, elektrikçi, elektronik profesörü

2- Devamlı insanlarla olmayı gerektiren meslekler
* Psikolog
* Psikoterapist
* Pedagog - Doçent
* Öğrenci rehberi
* Öğretmen
* Bir kültür merkezinde animatör, sorunlu çocuklara pedagog

3- İletişimle ilgili meslekler
* Radyo spikeri
* Televizyon sunucusu
* Bir radyo veya TV kanalında memur
* Sinemada yer gösterici
* Radyo ve televizyon teknisyeni, elektrikli ev aletleri satıcısı
* Oyuncak satıcısı
* Bilim-kurgu romanları yazarı

İş Hayatı
Keskin zekâlı ve yaratıcı Kova, bir sürü işte başarılı olabilir. Size en uygun meslekler, yeni ve heyecanlı projelerle uğraşabileceğiniz işlerdir. Doğanız gereği yönetici pozisyonuna gelebilmek için devamlı çabalayacaksınız. Kovalar doğaları gereği yaratıcılık gerektiren işlere yeteneklidirler. Bunun yanında görsellikle ilgili şeylere de yetenekleri vardır. Bunlar sinema, fotoğrafçılık, televizyon, bunun yanında teknik resim, dekorasyon, boya ve resim işleridir. Bu alanlarda kendini alışılmamış biçimde iyi ifade edebilir, öyle ki eserleri genellikle tartışmalara, bazen de eleştirilere yol açar. Kovalar yaratıcı oldukları için reklam ve benzeri mesleklerde mükemmeldirler.

Kovaların teknik yetenekleri son derece gelişkindir. Ayrıca, sanat alanında da mükemmeldirler. Kovalar kolayca virtüöz olabilirler. Pek çok ünlü şair ve yazar bu burçta doğmuştur. Ayrıca Kova, olağanüstü bir müzikal yeteneğe sahiptir. Tiyatro ve edebiyat alanında da başarılı olabilirler. Neyle ilgilenirseniz ilgilenin, bundan özel bir şey yaratmayı başarırsınız. Samimi olarak vatandaşlarının menfaatini düşünen ve kendi yararlarını göz ardı eden bir politikacı olarak, rekabet edilemez biri olabilirsiniz.

Astronotluktan, dalgıçlığa kadar, her deneysel faaliyet sizi eğlendire bilir, çünkü sizi her şeyden önce macera dolu işler çeker. Teşhis koyma yeteneğinizden dolayı doktor olarak veya gri teorileri canlı bir şekilde pratiğe dökme yeteneğinizle öğretmenlik mesleğinde çok başarılı olacaksınız. Kova, ihtiyaçlarını karşılamak için çalışır. Yaptığı şeyin anlamlı olduğuna inanmalıdır. Çabaları yanlış bir yöne doğru giderse, hayatta çok az şeye ulaşacaktır.

Etiketler : fal, fallar, burç, burçlar, kova, astroloji
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Morrigan; 7 Şubat 2007 13:41