Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
22 Eylül 2006       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
balik8wl

Burcun Özellikleri

Bir Aslan veya bir Akrep astrolojik olarak kolayca analiz edilebilir, ama Balığı anlamak o kadar kolay değildir. Bu burç çift kişiliklidir. Balık insanlarının tek dünyası, içinde yaşadığımız ve hayaller dünyasın dan tamamen ayrı olan gerçeklik değildir. Onlar için hayal ve gerçek arasında sınır yoktur. Hepimiz bazen rüyalarımızı yorumlarız. Örneğin, kuru bir musluğun dağdan akan deli bir ırmağa dönüşmesi gibi. Ve ya uyandıktan sonra gördüğümüzün rüya mı, yoksa gerçek mi olduğunu bilemeyiz. Balık insanları için bu durum çok normaldir. Onlar gerçek hayatla, gerçeği daha anlamlı yansıtıyormuş gibi görünen renkli fantezi dünyası arasında yaşarlar ve hangisinin daha gerçek olduğundan emin olamazlar.

Balık insanlarının şizofreniye yatkınlığı astrolojik açıdan kolayca açıklanabilir. Ba1ık, Zodyak' ın son burcudur. Orada madde ve ruh karşılaşır ve sırayla insanı etkileri altına alırlar. Bu, güneş sisteminin sondan bir önceki gezegeni ve Balığın doğumunda etkili olan Neptün'ün özelliğidir. O, genelde kavranması ve mantıklı olarak açıklanması zor şeylere; hayallere yatkındır. Yüzyılımıza kadar Neptün, güneş sisteminin son gezegeni olarak kabul ediliyordu. Bu yüzden astrolojide onun, insanlar üzerinde "dünya dışı" etkiler bıraktığı düşünülmektedir. Bunlar çok karmaşık gibi geliyor, ama bu durumun somut etkilerini Balık burcunda doğan insanlar üzerinde analiz edersek daha anlaşılır olabilir.

Başta kısaca sözü edildiği gibi, Balıklar sosyal yaşamda çok karma şık bir insan görüntüsü verirler, çünkü insan onların ne zaman ne yapacağını bilemez. Bir yandan iyi, anlayışlı ve yardımsever, diğer yandan çok kararsız, tutarsız, melankolik ve kırılgandırlar. Bir konuda çok ateşli davranabilirler, ama çok korkak ve çekingen de olabilirler. Kendilerin den şüpheye düşüp gerçek dünyaya aykırı hareket edebilirler.

Balık insanları hakkında kesin olan tek şey, değişkenlikleridir. Kendilerini hep bir maskenin arkasına gizleyip toplumun hoşuna giden her role girerler. Ama insanlara hayallerini anlatmaya başladıklarında, kısa bir süre için maskelerini çıkarmışlar demektir. Bu maskenin altında birbirine karşıt kişilik özelliklerini saklamaya çalışan bir insan vardır.

Balık burcunda doğan insanlar, inatla hayatın anlamını ararlar. Bunun sonucunda da şu evrensel soruyla karşılaşırlar: Hayat, sonuçta meyvelerini yiyemeyeceğimiz bütün bu kavgalara değer mi? Karakterinin belirginleşmesinden sonra bu fikir, hayata kayıtsızlıkla yaklaşmasına neden olabilir, çünkü kaybedecek bir şeyleri yoktur. Hayatlarını amaçsızca sürdürürler, yetenekli oldukları konularda bile beceriksizce davranırlar. İçlerine kapanır başarısızlıklarından dolayı acı çekerler.

Biraz da olgun, gelişmiş Balık in sanlarını inceleyelim. Böyle insanlar sabırlı ve kararlılıklarıdır. Thmin edebileceğiniz gibi büyük atılımlar yapamazlar, ama tamamen de batmazlar. Bu tip Balık insanları, gerektiğinden bir nebze bile fazla gayret göstermezler. Bir işe zihinsel ve ya bedensel olarak aşırı konsantre olmak onlara gereksiz gelir. Ama yine de başarılı olabilirler. Siz, gene de onlardan pek parlak bir kariyer beklemeyin.

Balık insanlarının her konuda bir fikirleri vardır. Konuşkandırlar, anlattıkları hikâyelerle diğer insanları hemen çevrelerine toplarlar. Kendilerini kimsenin dinlemediğini hissederlerse, rüyalara dalarlar. Ama Balık insanları lotoda sekiz tutturmayı hayâl etmezler. Bu onlar için çok bayağıdır ve Neptün'ün onlara kazandırdığı alışılmamış yaratıcı yeteneklerine uygun değildir. Rüya ülkesinin kapıları onlara hep açıktır. Bu hayaller öylesine canlıdır ki onları gerçekleştirme isteği duymazlar. Çünkü bir amaca ulaşmak için gerekli savaşçı ruhları yoktur. Bunun dışında günlük işlerin rutinliğinden nefret ederler. Mutlu olabilmek için, gelecekte olmasını umut edebilecekleri yeni bir şeye ihtiyaçları vardır.

Balık insanları fikirleriyle başkalarını heyecanlandırabilmek için çok çaba harcarlar. Onlar için önemli olan tek şey, yaratıcılıklarını mesleki açıdan kullanmaktır, örneğin bir reklam ajansında. O zaman devamlı emir almaktan şikâyet etmeyen yardımcıları varsa mesleklerinde yükselebilirler. Sıradan bir Balık tipi, pek azimli değildir. Sadece nehirde kalabilmeye çalışır, bir parça sürüklenir, sonra büyük çabalarla akıntıya karşı yüzer. Böyle Balıklar gerçekten acınacak tiplerdir. Kendi başlarına hareket edemezler, birer kukla gibidirler. Gerçi büyük planları vardır, devamlı mükemmellikten bahsederler, ana amaçlarına ulaşmak için hiçbir gayret göstermezler. Sırtlarını, kendilerinin yapamadıklarını başarmasını istedikleri bir eşe dayarlar. Akrep burcunun tersine, Balık kendi hatalarını ve zayıf noktalarını bilir. Bu önemli kavrama yeteneği, hayatta hiçbir şey başaramamış Balıklar da ne yazık ki kendine acıma ve nefret duygularına dönüşebilir. Böyle bireylerin sevme yeteneği körelmiştir. Kendinden nefret eden kimse başkalarını da sevemez.

Balık insanları, gerçek dünyadan kaçmanın bin bir yolunu bulurlar. Bazıları uyuşturucu ve alkol bağımlısı olur. Ancak bunun yalnızca kısa bir zaman için korkularını püskürttüğünü, ardından daha kötü bir kendine gelme duygusuyla dünyaya döndüklerini ve uzun vadeli sağlık problemleriyle yüz yüze olduklarını bilirler. Kimi Balıklar da tarikatlara üye olurlar. Ve bunlardan belki de asla kurtulamazlar.

En mutlu Balıklar sanatçı olanlardır. Konuşkanlıkları sayesinde sık sık onları koruyacak hamiler bulur. O zaman rutin ekmek kavgasından kurtulup yaratıcı yeteneklerini geliştirirler.

Künyesi
En önemli meziyetleri : Özeleştiri yeteneği, yardımseverlik
En zayıf noktaları : Hayalcilik, mantıksızlık
Tavsiye edilen meslek : Sirk yöneticiliği
Yetenekli olmadığı alan : Bombardıman pilotu
Tarihteki örneği : Hıristiyan şehitleri
En sevdiği yemek : Deniz otlarından yapılmış salata
En sevdikleri içecek : Votka Favori rengi: Turkuaz
Önerilen kitap : R.L. Stevenson'ın "Dr. Jeykıll ve Mr. Hyde"ı
Favori sporu : Durgun suda yüzmek
En sevdiği mobilya : Koltuk
Metali : Nikel
Uğurlu taşı : Akuamarin
Hastalığa yatkın organları : Kol ve bacaklar
Favori müziği : Synthesizer sesleri

Erkek ve Aşk, Evlililik
Balık erkeği, kadınların karşısın da kendini sudan çıkmış Balık gibi hisseder. anlar, kendilerini tamamen geliştirebilecekleri bir ortam ararlar. Belki kendisinin de bir "dişi" yönü olduğu için, kadınlar tarafından iyi anlaşılır ve kendisi de kadınlarla anlaşmasını bilir. O bir maço değildir, sadece kendisini ve yeteneklerini önemseyen bir erkek de değildir. Antenleri kadınlara her zaman açıktır, hoşuna giden bir kadına tamamen uyum sağlayabilir. İlk randevudan sonra hakkınızda ne kadar çok şey bildiğini görüp şaşıracaksınız.

Nazik, hülyalı ve sevilmeye değer bir insandır, çok romantiktir. Balık erkeği size aşk şiirleri okuyacak ve ya o anda,yazdığı ve birlikte başrollerini oynadığınız bir masal anlatacaktır.

Aşkını kanıtlayan ince iltifatlarla kız arkadaşlarını hep şaşırtır. Âşık olarak ondan daha duyarlı olan çok az erkek vardır. Seks, onun için hiç bir zaman saldırganlık anlamına gelmez, sadece akıcı bir birlikte olma hissi, iç içe geçiştir.

Yine de uzun süreli bir ilişkide, Balık erkeğiyle anlaşmak kolay değildir. Tutarlılığı ve destek görme ihtiyacına rağmen, bireyselliğine önem verir ve kesinlikle güçsüz değildir. Motive edilmeyi ve korunmayı ister, ama yönetilmekten hoşlanmaz. Onu rüyalarının bulutsu ülkesinden, gerçeklerin toprağına çekebilecek bir kadına ihtiyaç duyar. Sizin aşkınız ve dürüstlüğünüz, onu amaçsızca yaşamaktan kurtaracak tır. Balık erkeği bu ilişkide kendisini bulmalıdır.

Kadın ve Aşk, Evlililik
Balık kadını sürekli rüyalarının prensini arar. Sonunda onu bulduğunda o zamana kadar ki hayatını unutup, sadece erkeği için yaşar. Balık kadınının başta gelen özelliklerinden biri, fedakârlığıdır. Erkeğiyle ilgilenmez; ona hizmet eder, onu sevmez; tanrılaştırır. O saatlerce yemek masasında sevgilisini bekler. Her şey soğuduktan sonra gelen sevgilisine, yemeği bitince hoşuna gi dip gitmediğini soran kadınlardan dır.

Ne yazık ki Balık kadınının feda kârlığı, sık sak kör bir bağımlılığa dönüşür. Onunla, iki tarafın da ortak sorumluluk aldığı eşit bir ilişkiye girmek pek mümkün değildir. Bunun seçin o, güçlü bir kişiliği olan bir eş arar. Aşkta hayal kırıklığına uğramak Balık kadını için bir felakettir. Bu yüzden devamlı rüyalar dünyasına çekilir ve belki de hayata dönüş yolunu hiç bulamayabilir.

Kadının Diğer Burçlarla İlişkileri
Balık Kadını - Koç Erkeği
Hiçbir şey Koç erkeğini kolay kolay heyecanlandıramaz. Balık kadınının değişken fikirleri bile, onu pek ilgilendirmez. O, gerçekçi biridir. Belki de sağlam Koç erkeği, Balık kadını için doğru seçimdir. Sizi korumak isteyecektir. Zaten siz de "koca" rolünü severek üstlenen bir erkek istemektesiniz.

Size tamamen sahip olmak istemesi, bazen hoşunuza gitmeyebilir. O zaman ona, az da olsa özgürlüğünüzden vazgeçmek istemediğinizi anlatmalısınız. Belki sizin isteklerinizle, Koç erkeğinin ihtiyaçları arasında bir orta yol bulabilirsiniz. Bunun dışında Koç erkeği yumuşak bir tip değildir, hayatını rutin bir şekilde yürütmek istemez. Değişimleri ve riski sever. Bir akşam eve geldiğinde gururla, güvenli işini bırakıp arkadaşlarıyla bir dükkân açacağını söyleyebilir. Genelde huylarından vazgeçmez. Koç, karar almaya bayılır. Onun için yanlış bir karar, hiç olmamasından daha iyidir. Hava atmaktan da hoşlanır. Her şeyden önce, "kadın milleti" dediği insanların karşısındaki gösterişli tavırlarına alışmak zorunda kalacaksınız.

Balık Kadını - Boğa Erkeği
Son burç olan Balıkta doğmuş kadınları mutlu edebilecek çok fazla erkek yoktur. Boğa kesinlikle sizi mutlu edebilecek erkeklerdendir. Eğer bir Boğayı elde etmeyi başardıysanız, onu asla bırakmamalısınız.

Boğa erkeği kendinden emin ve güçlü bir eştir. Ama Koçun tam ter sine, asla size hükmetmeyi veya sizi değiştirmeyi denemeyecektir. Sizi anlamasa da olduğunuz gibi kabul eder. Yine de bazen kıskanç ve sahiplenici olmasının tek sebebi, size olan aşkı ve dürüstlüğüdür. Bu, değersiz bir güç gösterisi değildir. Huylarınız ve duygu gelgitleriniz sinirlerine dokunabilir. Buna dikkat etmelisiniz .Onun çapkın bir kadın avcısı olduğunu söyleyen kız arkadaşlaranızdan etkilenmeyin. Belki gençliğinde karşı cinse biraz düşkündü. Ama Boğa erkeğinin aradığını bulduktan sonra durulması çok şaşırtıcı değildir.

Balık Kadını - İkizler Erkeği
Hayalci, ama aynı zamanda şüpheci iki burç karşılaşırsa, bundan ilginç bir ilişki doğabilir. Ama böyle insanlar çocuk sahibi olmadan önce, iki kez düşünmeliler. Balık kadını kendini güvenilir bir erkeğin korumasında hissederse gelişir. Ama İkizler erkeği çok kararsızdır. Maalesef size olan ilgisini de hızla kaybedebilir. Ama teselli olarak şunları bilin:

Sizinle birlikteyken sıkılma olasılığı pek yüksek değil, çünkü çok gizemli ve karmaşık bir kişiliğiniz var. Ama sizi terk ederse, hayat boyu acısını çeker ve asla dengenizi bulamazsınız. En iyisi siz, İkizler erkeğiyle, kişiliğini bulduğu zaman evlenin. Ama birçok İkizler insanının, bunu asla başaramayacağını da bilin.

Balık Kadını - Yengeç Erkeği
Balık da Yengeç de su grubunda doğmuşlardır. Bu yüzden, beraberlikleri hep sıcak ve duygusaldır. Bir birlerinin hislerini hemen anlarlar. Yengeç erkeğinin kabuğundan çıkması biraz zaman alır, çünkü yaralanmaktan çok korkar. Sizin yanınızda bu tür şeylerden endişelenmesine gerek yok: Atasözünü bilirsiniz, "Sana yapılmasını istemediğin şey, sen de başkasına yapma". Güvenlik hissi Yengeç erkeğine, en az sizin kadar gereklidir.

Eğer siz zayıf Balık tipiyseniz, Yengeç belki de size göre değildir. Gerçi sağlam ve güvenilir bir insan olmaya çalışır, ama bunu nadiren başarır. Birlikte hayal dünyasına uçabilirsiniz, ama sonra kimseni tekrar dünyaya dönmeye gücü yetmez. Eğer orta yaşlarda karşılaştıysanız, mutlu bir evlilik için hiçbir engel yoktur. Evinizde çok mutlu olacaksınız. Evlendikten sonra da mesleğinize devam etmek istiyorsanız, hiç sorun değil. Bay Yengeç mükemmel bir ev erkeği ve babadır. Aynı zamanda çok iyi yemek yapar.

Balık Kadını - Aslan Erkeği
Büyük bir olasılıkla Aslan burcunda doğmuş bir erkek, sizi ilk bakışta çekecektir. Bir partide tanıştıysanız, hemen ona sokulursunuz, çünkü bu kadar erkeksi güç, güven ve sıcaklık sizi çekecektir. Onun her konuda söyleyecek bir şeyleri olmasına ve her şeyden önce sabit bir fikirli olmamasına hayran olacaksınız. Ama onu daha yakından tanıyınca, sadece ağzının laf yaptığını fark edeceksiniz. O, her zaman sahnede ve odak noktası olmak ister. Eğer onu kaybetmek istemiyorsanız, oyunculuğunu asla eleştirmeyin, özellikle de diğer insanların yanında. Ormanların kralı, eleştiriye aşırı tepki gösterir. Bazen gururundan bavulunu toplar ve evi terk eder. En iyisi, kadınsı bir taktik hazırlayın. Atıp tuttuğu ve "Evet sevgilim, tabii ki" diye kükrediği zaman, hayaller içindeymiş gibî gülümseyin. Bu arada o, kararları kendisinin verdiğini sanar, ama aslında inisiyatif sizdedir. Eğer bu öğüdü dinlerseniz, Aslanı küçük parmağınızda oynatabilirsiniz. Sizi sevecek, koruyacak ve hayatı yaşanır kılmak için elinden geleni yapacaktır.

Balık Kadını - Başak Erkeği
Başak, hayallerinizdeki erkek değildir. Ama daha kötü bir seçim de yapmış olabilirdiniz. Sadakati, güvenilirliği ve tutarlı karakteri şüphe götürmez. Size vadettiği koruma (siz de buna ihtiyaç duyuyorsunuz), sonunda sizi kontrolü altına almasına neden olabilir.

Büyük bir olasılıkla sizi tek başınıza düşünüp hareket etme yükünden kurtarmak ister. Başak erkeğiyle girdiğiniz ilişkide, özgürlüğünüzden ve bireyselliğinizden vazgeçmek isteyip istemediğinize, siz karar vermelisiniz.

Yaradılış olarak birbirinizden farklısınız. Siz olağanüstü hayalcisiniz ve yeniliklere açıksınız. O ise mantıklı düşünür ve değişikliklerden nefret eder. Yemek boyunca mızmızlanan ve evden çıkmadan beş dakika önce giysinizi eleştiren bir erkektir. Aşk söz konusu olduğunda öyle çekingendir ki inisiyatifi siz ele almak zorunda kalacaksınız. Bütün farklılıklarınıza rağmen çocuk eğitimi konusunda birbirinizi çok iyi tamamlayacaksınız. Sizin içinizde halâ çocuksu bir yan vardır ve ailenin mutluluğu için çabalarsınız. Eşiniz ise çocuklarını sorumluluk hissi ve eşitlik anlayışıyla yetiştirecek akıllı baba rolünü yüklenir.

Balık Kadını - Terazi Erkeği
Siz, yol yordam bilen bir erkeğe ihtiyaç duyuyorsunuz. Bu yüzden Terazi erkeğinin yanında yanlış adrestesiniz. Terazi burcunda dünyaya gözlerini açmış insanların özelliklerinden biri de her zaman her şeyin iki yüzünü de görmeleridir. Bunun için, hiç istemeden kararlarını kesinleştirirler, çünkü hep diğer olasılığın da doğru olabileceğini düşünürler. Terazi insanları değişkendir ve bağımlılık hissinden nefret ederler. Onun yanında asla umut ettiğiniz güveni bulamayacaksınız.

Terazi erkeği yine de büyüleyici bir arkadaştır. Yaşamaktan mutluluk duyar ve devamlı yeni insanlar tanımak ister. Onunla büyük hayallerinize biraz daha yaklaşacaksınız. Bunun yanında size iltifatlarda bulu nur ve sizi asla incitmez. Cinsel yönden çok uyumlusunuz. Terazi erkeği, bir kadını nasıl mutlu edeceğini içgüdüsel olarak bilen erkeklerdendir. Sizin ne zaman yalnız kalmak istediğinizi anlayacaktır, çünkü kendisi de ara sıra kendi hayal dünyasına çekilmek ister. Biri hava, biri de su grubunda doğmuş iki insanın ilişkisindeki tek tehlike, ikisinin de kendilerini hayatın akışına bırakmalarıdır.

Balık Kadını - Akrep Erkeği
Akrep erkeğinin ara sıra saldırgan ve duygusuz gibi görünmesi sizi korkutmasın. Çünkü siz çok duygusal ve hassas bir insansanız. Eşinizin geçici ruh hali değişimleri moralinizi bozabilir. Bunun dışında saldırganlık Akrep karakterinin sadece bir yüzüdür. Sert kabuğunun arka sırada yumuşak bir öz saklıdır. Ne de olsa, o da sizin gibi su grubunda doğmuştur.

Sert tavırları sizi üzebilir. Ama büyük bir olasılıkla ondan, diğer erkeklere göre daha çok hoşlanacaksınız. Çünkü siz bir erkeğin güçlü ve kendinden emin olmasını, ama zayıf noktalarını da gösterebilmesini istersiniz. Ne yazık ki can sıkıcı ve genelde haksız eleştiriler daha çok size yönelecektir. O, hatasız olmadığını düşünür, ama bunu belli etmek istemez. Seks, Akrep erkeği için çok önemlidir. O cinselliğin daha kısa süreli ve tutkulu olmasını isterken, siz duygulara önem verirsiniz.

Balık Kadını - Yay Erkeği
Sizin için rahat odanızda oturup, ona sokulmak ve hayaller kurarak şömine ateşine bakmak kadar güzel bir şey yoktur. Yay erkeğiyle birlikteyseniz, böyle akşamları nadiren yaşayacaksınız. O bir serseridir, bir yerde uzun süre kalamaz. Yaşamın aktığı, insanlarla dolu bir yere; bir bara, tiyatroya, sokağa, neresi olursa oraya gitmek zorundadır. Devamlı mekân değişikliğine ihtiyaç duyar, aksi taktirde kendini çok yalnız hisseder. Yay erkeği için özgürlük, yaşamak için son derece gereklidir. Yine de bir kere bağlanırsa, eşinin bütün ilgisini ister. Onun îçin kadınlar, genelde annesinin yedeğidir. Bu role uyum sağlayabilecek misiniz? Kuşkulu görünüyor. Zaten siz çok kolay kırılırsınız ve size güç verecek bir eş özlemi duyarsınız.

Yay erkeği sizin için çetin cevizdir. Hep sizden kendi yaşam alanlarını sakladığı hissine kapılacaksınız. Bu sizin için, sevginize güvensizlik anlamına gelir. Aile babası olarak Yayın umulmadık yetenekleri vardır. Aileniz çocuklarla daha mutlu olabilir.

Balık Kadını - Oğlak Erkeği
Oğlak erkeği düşünceli, mantıklı ve planlı hareket eden bir insandır. Hayat hakkında ciddi fikirleri vardır, genelde otuzlarına kadar evlenmez. İsteklerini tam olarak karşıladığını düşündüğü kadını bulduğun da, harekete geçer. Eğer seçilen siz seniz, ona "evet'" demeli misiniz'? Astroloji asla yemek tarifi gibi reçeteler veremez. Sadece hangi risk ve fırsatların, hangi tarihlerde doğmuş insanların ilişkisi için mümkün olabileceğini gösterebilir. Oğlakla olan ilişkinizde sadece güvene mi değer verdiğinize, yoksa biraz da değişiklik mi istediğinize, siz karar vermelisiniz. Bu sonuncusunu Oğlak size vadedemez, çünkü alışkanlıklarına son derece bağlıdır. Tutarlılık ve amacına bağlılık gibi mezivetleri, Oğlağı çok büyük bir hızla mesleki açıdan yükseltebilir. O, başarılı ve çok çalışan işadamı tipidir. Herhalde onunla bir iş toplantısında tanıştınız.

Balık Kadını - Kova Erkeği
Balık kadını olarak siz, bir insan sarrafısınız, ama "yedinci duyunuz" bile olsa, Kova insanları hakkında tahmin yürütemezsiniz. Onu deneyebilirsiniz, ama asla içini okuyamazsınız. Parmaklarınızın arasın dan akıp giden su gibidir. Onu değiştirmek imkânsızdır. Bin bir ilgi alanı vardır, her konuda söyleyecek akıllıca bir şeyler bulur. Şüphesiz değer verilecek bir insandır, yardımsever ve idealisttir. Tek sorun onu ciddiye alıp almayacağınızdır. Özellikle, insanların sadece iyi yönlerini görüp kötü yönlerini dikkate almaması sinirlerinize dokunabilir. Tam tersine, siz insanların gerçek yüzünü bilirsiniz. Diğer bir kötü yanı da sorumluluk alma konusundaki isteksizliğidir. Aileye liderlik etmesini istemek anlamsızdır. Çünkü ona göre kimse, başkalarının yerine karar vermemelidir. Bu, Kovaya güvenilemeyeceği anlamına gelmez.

Balık Kadını - Balık Erkeği
Muhtemelen arkadaşlarınız size çok ortak yönünüz olan bir erkekle ilişkiye girmemenizi öğütleyecekler dir. Siz her durumda güvenebileceğiniz bir eşe ihtiyaç duyuyorsunuz. Ama iki Balık insanının iyi ve uzun bir ilişkiye giremeyecekleri, mutlak olarak söylenemez. Her koşulda aranızda sıkı bir ilişki olacaktır, çünkü iki Balık, hayatın sert rüzgârıyla savrulmamak için birbirlerine sokulmalıdır. Düşerlerse de beraber düşerler. Eşlerden biri ölürse, genelde diğeri de birkaç haftadan sonra onu izler.

Bir şeyi unutmayın: Birbirlerine çok bağlı ebeveynlerin çocukları, ya tamamen duygusuz ya da çok duygusal olurlar. Her iki durum da çocuklarını gelişmesi için iyi değildir.

Erkeğin Diğer Burçlarla İlişkileri
Balık Erkeği - Koç Kadını
Koç kadınının üzerinizde söz sahibi olduğu ilk bakışta görülebilir. Emir vermeyi sever. Şefkatli bir yapısı yoktur. Aranızda hep fırtınalar olacaktır. Balığa özgü sezgi gücünüzle, fazla uğraşmadan ve Koç kadını bunu farketmeden liderliği ele alabilirsiniz. Bu onu kızdırmayacaktır. Koç burcunda doğan bir kadın, hayatınızdaki itici güç olabilir. Çok enerjiktir. Gün boyu hayallere dalmanıza kesinlikle izin vermeyecektir. Sizi sürekli uyanık tutacak ve mesleğinizde başarılı olmanız için her şeyi yapacaktır.

Onun bu hareketliliği sizi kızdıracaktır. Birinin sizi boyunduruk altına almasından hoşlanmazsınız. Sadece rahatsız edilmeden hayal kurmak bile olsa, özgürlüğünüzden bir parça kaybetmek istemezsiniz. Aksi takdirde Koç kadını belki de sizin yaşam tarzınızı değiştirmeyi deneyecektir.

Balık Erkeği - Boğa Kadını
Boğa kadını, hemcinsi Koç kadını gibi mantıklı ve gerçekçi düşünür. Ama o, aynı zamanda tutkuludur da. Bu özelliğini, gezegeni Venüs' ten alır. Yani Boğa kadını dengeli bir kişiliktir. Balık erkeği en baştan itibaren, onunla iyi anlaşacaktır.

Boğa kadınının tutkusu her şey den önce cinsel hayatınızı belirleyecektir. Bu alanda şikâyet edilecek bir şey yoktur. Bilindiği gibi seks konusundaki uyum, mutlu bir beraberlik için önemli bir faktördür. Günlük konularda aranızda sürtüşmeler çıkabilir. Çünkü Bayan Boğaya itiraz etmediğiniz sürece, günden güne diktatörleşecektir. En iyisi ikinizin de görev alanlarınızı tam olarak belirlemenizdir. Ona, hayatınızda tek başına karar vermek istediğiniz konular olduğunu açıklayın. Boğa kadını bunu kabul etmeye hazırdır.

Eğer Boğa kadını çok iyi anladığı ev işiyle uğraşırsa ve siz de evinizin ekmeğini kazanırsanız, aranız çok iyi olacaktır. Hayat geminiz dalgalı denizlere girdiğinde sığınabileceğiniz yer, evinizdir.

Balık Erkeği - İkizler Kadını
Davranışlarınızı kestirmek zordur. Ama İkizler kadını sizi bu alanda aşmak için hiç zorlanmayacaktır. İkiniz de sağlam bir kişiliğe sahipsiniz. İkiniz de güçlü bir öndere ihtiyaç duyuyorsunuz. Bunun için girdiğiniz ilişkilerde mutlu olamayacaksınız, ama tabii ki istisnalar kaideyi bozmaz. Fırtına gibi bir aşk serüveni için, size hiçbir şey engel olamaz. İkizler kadınını tavlamak için çok şansınız var, çünkü o sıradan olmayan insanları sever. Balık erkeği olarak, onun değer verdiği bir gizemliliğiniz var. Sırlarınızı keşfetmek için her şeyi yapacaktır. İkizler kadını günlük yaşar. Sadece bulunduğu anı ve mekânı düşünür. Çok sevdiği özgürlüğünün bir kısmından vazgeçmeye ve bazı sorumluluklara mal olsa bile, aşktan korkmaz.

Balık Erkeği - Aslan Kadını
Sizi gerçek bir erkek yapacak tek kadın, Aslan burcundandır. Sizden yeteneklerinizi kullanmanızı bekler, çünkü hayatın boşu boşuna akıp gitmesine izin veren bir insanla birlikte olamaz. Eğer onunla birlîkte yaşamayı gerçekten istiyorsanız, parolasının "hareket" olduğunu bilin. Görüyorsunuz, Aslan kadını sizin gücünüzden ve yeteneğinizden çok fazla şey beklemiyor. Aslında siz sakin, içine kapanık bir şekilde seviyorsunuz, rüyalara dalmak için öz gürlüğe ihtiyacınız var. Hiç istemeseniz de Aslan kadını, hayallerinizi gerçeğe dönüştürebilecek bir kadındır.

Aslan kadını seks konusunda da Balığa özgü romantizmden pek hoşlanmayacaktır. O, son derece tutkuludur ve "kurbanlarına" soluk bile aldırmaz. Sevilmeyi ister ve kendisine kur yapılmasından hoşlanır. Neyse ki siz alçakgönüllü bir insansınız ve onu bu açıdan tatmin edeceksiniz. Aslan kadınını başka bir sevgiliyle hayal kırıklığına uğratmak, sizin için aptalca olurdu, çünkü herkes, bu kadınla birlikte olduğunuz için size gıpta edecektir.

Balık Erkeği - Başak Kadını
Başak burcundan birinin bilinçli olarak size âşık olması imkânsızdır. Başak, Balık insanıyla karşılaştığında, beynindeki bütün alarm zilleri çalmaya başlar. Başak çok mantıklı düşünür ve bu dünyadaki her şeye bir açıklama arar. Bazen karşısındaki insan ilk bakışta hoşuna gittiği halde, alarm zilleri hâlâ suskundur. O zaman sizin harekete geçmeniz gerekir. Eğer başardıysanız, kendinizi takdir edin ve daha fazlasını istemeyin: Ruhsal dengenizi korumanız için size, ihtiyaç duyduğunuz güvenilir bir koruma sunacaktır. Ama "annenizin yedeği" olmak istemez. İşlek bir zekâsı vardır ve zihinsel olarak uyuşabileceği bir eşe ihtiyaç duyar. Cinsel açıdan siz ona, onun size verdiğinden fazlasını vereceksiniz. Başak kadınının seks yaparken kendinden geçmek için uzun zamana ihtiyacı vardır. Fantazillerinize hayran kalacaktır.

Balık Erkeği - Terazi Kadını
Eğer Balık ve Başak burcundan iki insan evlenmişlerse, buna bir mantık evliliği denilebilir. Ama Balıkla, Terazi arasındaki birlikteliğin çok farklı bir yüzü vardır, onları bağlayan sonsuz aşktır. Bu bağlar, tutkunun ateşi sönmeye yüz tuttuğunda bile sağlam kalacaktır. Aşkınız hayat boyu "Love Story' filmindeki gibi olacaktır; romantik ve biraz da komik. İkinizin birçok ortak ilgi alanınız var ve duygusal olarak da birbirinize yakınsınız. Ama yine de ikinizden biri liderliği ele alacaktır. Genelde bu Balık erkeği olur, çünkü Terazi kadınından daha enerjiktir ve karar verme yeteneğine sahiptir. Buna karşın Terazi kadına daha mantıklıdır. Her zaman olayların iki yüzünü de görür, hangisini seçeceğini bilir. Kararları daha çok başkalarına bırakır. Parlak öğütler verir ve eşitlikten yanadır.

Çocuklar için Balık erkeği ve Terazi kadını, ideal ebeveyn kombinasyonu olabilir. .

Balık Erkeği - Akrep Kadını
Akrep kadınıyla eşit bir ilişki mümkün değildir. Aşırılığı sever ve sizden her zaman kesin kararlar bekler. Sizi ilk randevuda kendine esir edebilir. Liderlik özelliklerine sahip bir insandır ve erkekleri küçük parmağında oynatır, özellikle de sizin gibi bir romantiği. Ama onun ilginç ve kolay kolay incinmeyen yapısını itici bulmanız da mümkündür. Her şeyden önce onun başkalarının zayıf noktalarına saldırıp, kendisinin eleştiriye açık olmaması, sizi rahatsız edecek. Böyle bir durumda tanışıklığınız hızlı ve kısa bir aşk macerasından ileri gidemez. Sonrada birbirinize sokakta bile selam vermek istemeyeceksiniz. Eğer saldırgan yapısı size itici gelmezse, aranızda bir ilişki gelişebilir. Akrep kadını, seks konusuna eşine rastlanmaz bir ilgi duyar. Ondan asla bıkmayacaksınız, çünkü bir erkeği nasıl kazanıp kendine bağlayacağını bilir. Cinsel açıdan tatmin edildiğini hissederse, onun için her şey daha kolay olabilir.

Balık Erkeği - Yay Kadını
Sizde bir derviş sabrı var ve her kesin zayıflıklarına karşı anlayışlısınız. Yay kadınıyla tanıştığınızda, bazı şeyleri görmezden gelmek zorunda kalacaksınız. Yoksa ya siz delirirsiniz veya Bayan Yay bavulunu toplar ve bir daha görüşmemek üzere çeker gider. Yay burcunda doğan insanlar, için gene gibidirler. Hiçbir yerde uzun süre kalamazlar. Bağımsız olarak ve o anda canları neyi istiyorsa, onu yapmakta özgür olmak isterler. Bazen Yay hayatı boyunca anlamsızca dolaştığını fark eder ve sakin bir yaşam özlemi duyar. Bu zayıflık anın da Balık insanının yaptığı kurlara yakalanabilir. Yay kadını, şefkat ve anlayışınızdan hoşlanacaktır. Ona, hiçbir konu da baskı yapmamanızdan gurur duyar. O, nasılsa öyle kabul edilmesi gereken kadınlardandır. Onu değiştirme denemeniz umutsuz bir girişim olacaktır. Eş seçmesi biraz zaman alır. Evlilik hayatında ise daha sakin olacaktır, özellikle çocuklarınız olduğunda. Eşine sadık kalmak onun için özgürlüğünden vazgeçmek demektir. Ama eşinden de bunu yapmasını bekler.

Balık Erkeği - Oğlak Kadını
Oğlak kadınıyla evlendiyseniz, sorumluluklara hazır olmanız gerekir. Niye ağzını açar açmaz evlilikten bahseder? Bu, Oğlak burcunda doğmuş insanların geleneklere çok bağlı olmalarından kaynaklanır. Oğlak kadını, eşiyle uzun bir tanışma döneminden sonra mutlaka evlenmek isteyecektir. Eşi hemen razı olmazsa, acı çekmesine râğmen ondan ayrılır. Oğlak kadını kocasından liderlik etmesini bekler. O, evin efendisi ve aileye para getiren kişi olmalıdır. Balık insanı olarak bu rolden pek haşlanmayacaksınız. Büyük bir olasılıkla, diğer insanların sorumluluğunu almaktan korkmaktasınız.

Eğer aile yönetimini ele almaya hazırsanız, o sizi mümkün olduğunca koruyacaktır. Çok hırslıdır ve mesleğinizde ilerlemeniz için elinden geleni yapacaktır. Sizin başarınız, onu da mutlu eder. Oğlak kadınının iyi bir ev kadını olduğunu ve çocuklarına iyi baktığını söylemek bile gereksizdir.

Balık Erkeği - Kova Kadını
Kova kadınını, büyük olasılıkla bir meydanda herhangi bir yardım organizasyonu için para toplarken tanıdınız. Anlayışlı bir insan olarak, kumbarasına 50 kuruş. atmakta hiç tereddüt etmediniz. Sizin yüce gönüllülüğünüz Kova kadınını etkiledi ve bir ilişki başladı bile. Birbirinizi daha iyi tanıdığınızda onun idealleri olduğunu, geleneklerden ve tabulardan hoşlanmadığını hemen fark edeceksiniz. Onun için önemli olan dünyayı kökten değiştirmektir. Bunun nasıl olacağını kendisi de bilmez, ama önemli olan değişimdir.

İlginç, alışılmamış bir kadındır, bu kesin. Ama onunla uzun bir beraberlik biraz olasılık dışı görünüyor, özellikle de sadece bedensel olarak birbirinizi çekiyorsanız. Çünkü Kova kadınının sekse olan ilgisi çabuk geçer ve ondan sonra konuşacak çok şeyiniz olmadığını fark edersiniz.

Uzun bir ilişki ya da evlilik için, Bayan Kovayı anlamayı öğrenmek zorundasınız. Bu kolay değildir, ama siz buna diğer burçlardan daha yatkınsınız. Ortak ilgi alanlarınız, örneğin çocuklar, sizi birbirinize daha da yaklaştırabilir.

Balık Erkeği - Balık Kadını
Balık erkeğiyle Terazî kadını ilişkisinin .analizinde söylediğimiz gibi, Balık ona benzeyen insanlarla iyi anlaşır. İki Balığın ilişkisinde bu durum iyice gün ışığına çıkar. Eğer iki Balık insanı birbirlerini bulurlarsa, bundan, Romeo ve Juliet'ten beri gelmiş geçmiş en güzel aşk hikâyesi çıkabilir. Tek problem, ikinizin de çok hassas ve kuruntulu olmanız, severek rüyalara dalıp ,gerçeklikten kaçma olasılığınızdır. İki Balık bu ilişkide hayallere dalacaklar. Bu tehlikenin varlığı gizlenemez. Bunun için, ilişkinin erkeksi ve güçlü tarafı olup, eşinizi sorumluluk almaya yöneltmelisiniz. Böylece hem kişiliğinizi güçlendirmiş hem de onu kendinize bağlamış olursunuz. Çocuklar sayesinde ikiniz de da ha sorumlu davranabilirsiniz. Çocuklarınızı gerekli otoriteyle yetiştirmeye dikkat edin. Balık insanı olarak vermeye çalıştığınız sevgi, can sıkıcı da olabilir.

Arası İyi Olduğu Burçlar
Çok iyi : Yengeç ve Akrep
İyi : Oğlak, Kova, Koç ve Boğa
Kötü : İkizler (huzursuz edici, pervasız), Başak (hantal), Yay (çok aceleci)
Ne iyi ne kötü : Aslan ve Terazi

Sağlık Eğitim ve Mesleki Eğilimler
Balık burcu insanları pek güçlü kuvvetli kişiler sayılmazlar. Bu yüz den sınırlı gücünüzü ekonomik kullanmalısınız. Enerjinizin çoğunu ha yal kurmaya harcadığınız için, normal vücut fonksiyonlarınızı karşılamadığını göz önünde bulundurmalısınız. Bundaki en büyük etken, beden ve ruhun Balık insanında birbirlerine çok bağlı olmasıdır, birbirlerini devamlı etkilerler. Balık insanının ruhsal durumu iyi ise kolay kolay hastalığa yakalanmaz. Bunun tam karşıtı, Balık insanının depresyon halidir,. Böyle bir durumda kötü ruh hali, bütün direncini yok eder. Yine de durum bu kadar umutsuz değildir. Aslında sağlığınız bilinçli biçimde korumayı öğrenebilirsiniz. Genelde Balık insanlarının bütün umut ve korkularını her an anlatabilecekleri bir eşleri olması da buna yardımcı olur. Konuşabilmek, Balıkların sinirsel gerginliklerini giderecek basit bir terapidir. Ama gerçekten hastalarsa, gittikleri doktorun mutlaka iyimser biri olması gerekir. Görüşü ne saygı duyduğu bir insan ona bir gelişme olduğunu söylerse, hemen iyileşme belirtileri gösterir. Buna özellikle çocuk Balıklarda dikkat etmelisiniz.

Balıkların enerji rezervlerinin sadece bir kısmının günlük işlere ayrılmış olması, genç Balıkların yaşamlarında büyük rol oynar. Genelde Balığın yetenekleri, onu hayal gücü gerektiren mesleklere yöneltir. Yaratıcılığın rol oynadığı böyle meslekler, özellikle reklam metni yazarlığı, araştırmacılık gibi işlerdir.

Balıklar sabah kuşlarıdırlar. Uyandıktan sonra kolayca ayağa kalkarlar ve canlı olurlar. Birçok şeyi aynı anda yaptıkları için bazen kendilerini dağıtırlar. En hassas organları kollar, bacaklar, eller ve ayaklardır. Eğer ayakları ıslanırsa veya elleri üşürse, soğuk algınlığı kapıdadır. Aynı derecede ciğerleri ve gözleri de hassastır. Balıkların gözleri zayıf güneş ışığında bile kamaşır ve bir güneş gözlüğü takmaları gerekir. Bu burçta göz ardı edilmemesi gereken diğer bir nokta da uyuşturucu bağımlılığıdır. Aşırı hassas olan Balık insanları, kaçışı sık sık eczaneden veya meyhaneden gelen yanlış arkadaşlarda ararlar. Alkol veya ilaç kullanımı, bağımlılığa dönüşürse bir daha kurtulamazlar. "Nasılsa öleceğim," uyuşturucu bağımlısı Balıkların klasik cevabıdır. Bu arada ölümle uğraşmaları, özellikle yaşlı Balıkların ölüm korkularını yenmelerine yardımcı olabilir ve aynı zamanda yaşamlarını uzatabilir.

Uygun Meslekler
1. Duyarlılık gerektiren meslekler
* Doktor, veteriner, psikiyatr, hastabakıcı, öğretmen, sosyal yardım görevlisi, din görevlisi.
2. Sanatsal meslekler
* Müzisyen, tiyatro - opera rejisörü, tasarımcı, metin yazarlığı, rektör, yazar, galeri sahibi, kütüphaneci, politikacı.

İş Hayatı
Balıkların hayal dünyasında yaşıyor olmaları, iş yaşamlarını fazla etkilemez. Sadece doğru mesleği bulmaları gereklidir. Genç Balık için meslek seçimi çok zordur. Genelde iş hayatının gerekleri ve görevleri hakkında gerçekçi olmayan fikirleri vardır. Onlar için hayallerini gerçeklere uydurmak çok zordur. Mesleklerinde mutlu olmaları için, diğer burçlara göre daha iyi iş koşullarına ihtiyaçları vardır. Kendi kariyerlerinden başka hiçbir şey düşünmeyen, suratsız ve kavgacı arkadaşlar, hassas Balık için işyerini cehenneme çevirebilir. Bir işe girmek istediğinizde: İşyerinin sizde bıraktığı ilk etkiye çok önem verin. Hassas altıncı hissiniz iş arkadaşlarınızın size uyun olup olmadığını hemen söyleyecektir. Yani sizin için en iyisi, her gün hoş olmayan durumlarla karşılaşmamak için biraz seçici olmaktır. Doğru mesleği seçtiğinde Balık, dikkat çekici başarılar elde edebilir, özellikle de yanında kendinden daha gerçekçi düşünen ve hayallerini gerçekleştirebilecek biri olduğunda. Böyle ikili kombinasyonlara sanat alanında sık sık rastlanır.

Balık insanlarının, birinin yardımı olmadan da başarılı olabilecekleri alanlar vardır. Örneğin hastalara yardım edebilirler. Pedagoji biliminde de başarılıdırlar. Onlar doğuştan öğretmendirler. Yardım organizasyonlarından şan ve şöhret bile kazanabilirler. Politikada yeteneklerinin keşfedilmesini bekleyebilecek kadar sabırlıdırlar. Asla kendilerini zorla kabul ettirmezler, her zaman çağrılmayı beklerler.

Balık burcu însanlarının birçok işi bir arada yapma eğilimleri vardır. Bu yüzden fazla dağılmamak için sıkı bir disiplin uygulamalıdırlar. Her şeye rağmen Balıklar şef olmaktan çok, yönetilen pozisyonuna uygundurlar. Hiçbir zaman güç sahibi olmak için çabalamazlar. Bilim alanında nadiren kariyer yapabilirler.

Küçük Hediyeler
Her iki cins için :
* Balıklarla dolu bir akvaryum
* Bahçede küçük bir meteoroloji istasyonu
* Bir sirk bileti
* Üzeri yazılı balonlar
Sadece erkekler için :
* Kaşmir sabahlık
* Teleskop
* Doktor Jivago' nun video filmi
Sadece kadınlar için :
* Dantelli yatak çarşafı
* İnce bir sabahlık
* J. V. Eichendorff’ un şiir kaseti
* Biraz pahalı olabilirse :
* Doğu adalarına uçuş
* Deniz kenarında ev
Özel hediye :
* Balonla yolculuk

Etiketler : fal, fallar, burç, burçlar, balık, astroloji
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 3 üye beğendi.
Son düzenleyen Morrigan; 7 Şubat 2007 13:43