Arama


_Yağmur_ - avatarı
_Yağmur_
VIP VIP Üye
17 Kasım 2011       Mesaj #3
_Yağmur_ - avatarı
VIP VIP Üye
1.3.2. Enstelasyon İşlemleri

Enstelasyon işlemi, program kurulduktan sonra sistem tarafından etkinleştirilmesi için yapılır. Enstelasyon işlemleri ana makine ve terminallerde olmak üzere 2 aşamalı olarak yapılmaktadır. Enstelasyon işlemine başlamak için Paket Program SQLINS uygulamasının çalıştırılması gerekir. Paket Program SQLINS’i çalıştırmak için 2 yol tercih edilebilir .

1. Yol:


Masaüstünde var olan program ikonunu (simgesi) üzerinde farenin sağ tuşuna basılır. Açılan menüden “Özellikler” seçeneği ile açılan pencerede “Hedef Bul” seçeneğine tıklanır ve “Tamam” butonuna basılır. Böylece Paket Program SQLDemo klasöründe var olan dosyalar penceresi açılmış olur.

adsz34

Üstte sağ taraftaki pencere bulunan Paket Program SQLINS dosyası fare yardımı ile çift tıklanarak enstelasyon işlemlerine başlanır.

2. Yol:

Aşağıda görüldüğü gibi Başlat menüsünden Tüm Programlar\Paket Program Bilgisayar Programları\ Paket Program SQLINS ikonunu tıklanır.

adsz35
Aşağıdaki ekranda enstelasyon işlemlerinin aşamaları belirtilmektedir. “İleri” seçeneği ile bu pencere geçilir.

adsz36

Aşağıdaki ekranda ise Enstelasyon tipi ve Network Enstelasyon tipi belirtilmektedir. Eğer ana makineye kurulum yapılıyorsa Tek Kullanıcılı ve Ana Bilgisayar (Server) tipleri seçilmelidir.

adsz37

Terminal makinelere enstelasyon yapılıyorsa Çok kullanıcılı ve Terminal Bilgisayar (Client) tipleri seçilir ve “İleri” seçeneğine tıklanarak enstelasyona devam edilir.

Aşağıdaki pencerede programın seri numarası ve ürün numarası yer almaktadır. Eğitim CD’lerinde bu numaralar otomatik olarak gelmektedir. Ancak ticari işletmeler enstelasyon işlemi sırasında program cdsi ile verilen numaralar bu ekranda girilerek “İleri” seçeneğine basılır.

adsz38

Girilen seri numarası ve ürün numarasına göre kayıtlı kullanıcı lisans bilgilerini gösteren ekran aşağıdaki gibi gelir. “İleri” seçeneği ile işleme devam edilir.

adsz40h

Aşağıdaki ekranda gelen parametreler bir yere not edilmelidir. Eğitim setleri için otomatik gelen bu parametreler bir sonraki pencerede ilgili alana girilerek “Tamam” butonuna tıklanır.

adsz41

Bir önceki adımda not alınan parametreler “gelen parametreler” kısmına girildikten sonra “Son” seçeneği ve bir sonraki gelen son pencerede “Çıkış” seçilerek enstelasyon işlemi tamamlanır. Ticari işletmeler, bu parametreleri ilgili yazılım firmasından sağlamak zorundadırlar.
Son düzenleyen Mira; 17 Haziran 2014 21:11 Sebep: Kırık resim linkleri kaldırıldı.
"İnşallah"derse Yakaran..."İnşa" eder YARADAN.