Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
18 Kasım 2011       Mesaj #1
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Un'un Yapılışı
1-LABORATUAR: Fabrikamıza gelen buğday önce laboratuara girmek suretiyle buğdayın muhtelif özellikleri ve un için ne denli elverişli olduğu tespit edilir.

2-BUĞDAY PAÇALI: Laboratuardan geçen ve kalitesi tespit edilen kullanıla bilinecek kalitedeki buğdaylar cins ve özelliklerine göre ayrı ambarlara çekilir. Unun yapılabilmesi için en az beş çeşit buğday kullanılır.Un kalitesinin en büyük faktörü çeşitli buğdayların birbirine karıştırılmasıyla mümkün olur.

3-BUĞDAY TEMİZLEME VE YIKAMA: Buğday karışımından sonra buğdayın içinde bulunan yabancı maddeler ve kırık buğdaylar çeşitli makinalardan geçerek temizlemek ve yıkama makinasına girer,buğday yıkandıktan sonra kuruma ambarlarına alınarak 24 saat bekletilir.

4-ÖĞÜTME: Yıkamadan geçip 24 saat bekleyip öğütülmeye hazırlanan buğdaylar öğütülmek üzere çok çeşitli makinalara girip çıkmak suretiyle çeşitli mamüller elde edilir. Bu mamüllerin adı UN-Kaba kepek-İnce kepek-Bonkalit şeklinde sınıflandırılır.

5-PAKETLEME: Buğdayın öğütülmesi sonucunda elde edilen mamüller paketlenmek suretiyle sevki yapılır.