öğretmen olmak için öncelikle orta okul ve liseyi bırakıpta ğişman olmuş arkadaşlarım içiçn konuşuyorum.öncelikle yaş sorun değil.herhangi bir liseye gidip açık öğretim (yani açıktan)lise diplaması nasıl alınır onu öğrenin.sizi açık öğretim bürolarına veya eğitim merkezlerine yönlendişrirler.lise diplamsı aldıktan sonra üniversite sınavına başvuru ve hazırlık yapılacak.başvuruyu da liselerden yapabilirsiniz yalnız iyi ders çalışmalı hazırlanmalısınız:ne dersi derseniz söyleyim hemen:türkçe,matematik,coğrafya,tarih,asgari bu derslerin bilinmesi gerekiyor.korkmayın kolaydır.azıcık gayretle sizlerde kolay olduğunu göreceksiniz.sıra geldi öğretmenlik tercihine.ne olmak istiyordunuz.resim öğretmeni yoksa edebiyat öğretmeni mi veya akıllı bir felsefeci mi?yoksa matematikçi mi?kazandıktan sonrada hem derslere gayretle çalışmak hemde okul bittikten sonra gireceğin KPSS sınavı var önünde.onun ne olduğunuda söyleyim sevgili kardeşlerim.yani öğretmen olarak atanmak için alman gereken puanı almak için gireceğin geçiş kurtuluş sınavı

bu son sınavıda geçtin mi kısa zamanda atanırsın kısmat nasipse.gayret biz aciz kullardan takdir YÜCE ALLAH(azze ve celle)dan.