Arama


Avatarı yok
nötrino
Yasaklı
21 Kasım 2011       Mesaj #18
Avatarı yok
Yasaklı
Alıntı

Ben bir şeyi çok merak ediyorum bu arkadaşlarımız hırsızlık yapmışlar ve çok pişmanlar . ama içtenlikle tövbe ediyorlar .Allah affedicidir . arkadaşları affetmiştir ama güvenlik kamerasına kaydolan arkadaşlar ilerde çok önemli bir yerlere geldiklerinde Allah bu görüntüleri onların karşısına çıkartır mı ?

O mevkilere nasıl ? hangi yolla ? geldikleri çok önemlidir(Haram-Helal Ölçüsünde) Artık geldikleri nokta için bu bağlamda yapacakları bir şey yok Ama samimi bir şekilde içten tevbe edip bir daha aynı fiilleri işlemeyeceklerine dair Allah'a söz verip,bundan sonra yaptıkları ya da yapacakları her işte bu söze sadık kalırlarsa;Allah merhametli ve affedicidir Önemli olan,samimi bir şekilde Allah'a yönelip O'na tevbe etmek ve aynı günahı işlemekte ısrar etmemektir.Bunun yanında hesap gününde kulların ne şekilde? hangi günahlarından ötürü? Allah'ın huzuruna geleceklerini sadece ve sadece Rabbimiz bilir. O'ndan başka hiçkimse bunu bilemez.

Alıntı

Kul Hakkını Bilmiyosanıız Günah değil ama Biliyosanız Günah

Kul hakkını bilip bilmemek;kişileri bu günahtan kurtarmaz Bilinse de bilinmese de kul hakkı vardır ve mutlaka üzerinde kul hakkı olan kişiler,Bu haklar için helallik almalıdırlar.Hesap gününde Allah'ın huzuruna kul hakkı ile gelen birisinin;ben kul hakkını bilmiyordum demesi,kendisini bu mesuliyetten kurtarmaz Çünkü Allah,kendisine şirk koşulmasını ve kul hakkını affetmeyeceğini bildirmiştir.

Hesap gününden önce kul haklarından dolayı, helallik alınmadığı takdirde ahirette hesaba çekilen ve üzerinde kul hakkı bulunan kişi ya da kişilerden, hak sahiplerinin haklarını talep edebilecekleri bildirilmiştir.