Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
24 Kasım 2011       Mesaj #14
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
hayır ZEKA bkın şimdi hepsini okuyun;

arılar balları çalışarak mı yapıyor yoksa zekaları sayesinde mi ???
*Arılarda içgüdü vardır tüm hayvanlarda olduğu gibi.Arılar o petekleri kendileri düşünerek doldurmuyorlardır çünkü bunu içgüdüsel, otomatik olarak biliyorlardır bunu da arıya bildiren Allah'tır.zeka bilinçli düşünme şeklidir.zekayı kullanabilmek ayrı bir yetenektir

*Öyle zeki insanlar görmüşümdür ki çok az sürelerle ders çalışarak başarılı olmuşlardır. Öyle çalışkan insanlar da görmüşümdür ki gecesini gündüzüne kattığı halde çok basit derslerden geçer not almakta zorlanmışlardır.
Zeka,kavrama kabiliyeti ve yetenek olmadıkça çalışma ile başarı gelmiyor.
Eğer bir konuya yönelik yetenekleriniz ve ilginiz varsa bunu çalışarak geliştirmek mümkündür. Ama...
Konuya yakından uzaktan alaka duymuyorsanız, o işin gerektirdiği beceri ve yeteneklere de sahip değilseniz istediğiniz kadar çalışın. Akıntıya karşı kürek çekenler kadar başarılı olursunuz ancak.
Mesela ben; Dünyanın en büyük eğitimcileri gelseler, benden iyi bir müzisyen çıkaramazlar. İyi bir ressam çıkaramazlar, iyi bir sanatçı ya da iyi bir şair çıkaramazlar. Ben de bu mesleklerde başarılı omak için hiç bir gayret sarfetmem. Çünkü sonucun fiyasko olacağını anlamak için zaman harcamaya gerek yoktur.
Aslını sorarsan benden yetenek gerektiren hiçbirşey çıkmaz.
Ben daha çok sosyal ve sözel yönü gelişmeye müsait biriyim. Benden asla sanat ve sayısala yatkın bir model çıkamaz. İstediğim kadar çalışsam da çıkamaz.

*Zeka ile başarı arasında doğru bir orantı vardır.Ama bu orantı her zaman doğru sonuç vermiyordur.Her insanın zeka düzeyi aynı değildir .Çok zeki olupta başarısız olanların yanında(bunun bir çok nedeni olabilir); zekasını çok az kullanarak belli bir çalışmayla başarıya ulaşmış kişilerde vardır.zeka ayrı bir şekilde, daha ayrıntılı irdelenmesi gereken bir kavramdır çünkü zekayı kullanmak ayrı bir yetenektir.Kısacası herşey öncelikle çalışmayla,azimle elde edilir( aslında bunu istemek de bir zeka örneğidir.)Bununla birlikte kişi zekasını da kullanırsa ya da kullanmasını bilirse daha verimli ve maksimum düzeyde bir başarı elde edilmiş olur.

*bir öğrenci çalısmadan da sınavdan yüksek not alabilir eğer zekası varsa. Bunun yanında çok çalışıpta düşük puan alanlar var.Bence bu onunla ilgili.Onun ne kadar anlayıp,ne kadar akıllı olduğunu gösterir.
*‎1.) zeki insan daima başarıyı yakalama kapasitesine sahiptir. başarıya giden yolları iyi bilir ve o yoldan kolay sapmaz.

2.)Sadece çalışan başarılı olamaz. İşi etkileyen bütün etkenler üstünde de kafayı çalıştırmak gerekiyor.Yani vizyon olmadan harekete geçmek oyalanmaktır.
Zeka ne yönde çok kullanılırsa o yönde gelişebilir.Kafayı çalıştırmaktır zeka.
‎3.)Aptallar da esek gibi calisiyor ama pek bir sonuc alamiyorlar. Demek ki calisirken nasil ve ne türlü calismaniz gerektigini ve hangi sonuclari elde edebileginizi planlayarak calismaniz gerekir. O halde zeki bir sekilde calisan insan daha basarili olur.
*bizim bu cuma münazaramız var. Eğer bu konuyu almış olan ve ZEKA'yı savunan arkadaşlar varsa morallerini bozmasınlar! EN MANTIKLISI zeka! size bir örnek vereyim; çalışarak belirli bir mertebeye kadar gelebilirsin, zirveye de ulaşırsın ama artık zirvedesindir ve rakibin kalmaz, o zirvede durabilmek için ZEKAnı, orjinal ve çarpıcı fikirlerinle ön plana çıkıp zirvedeki yerini korursun! Kendinize güvenin zeka severler