Arama

nötrino
Yasaklı
1 Aralık 2011       Mesaj #10
Yasaklı
Alıntı

yaaa annem dior ki kör olabilir

Zamanında teşhis konulup,tedavi edilirse kör olmaz Kedilerde körlüğe neden olabilecek çeşitli hastalıklar vardır(katarakt,hipertansiyon...vsvs gibi) Bunlardan en önemlisi glokomdur.Glokom(Göz Tansiyonu)=>Göz içindeki basınç artışı ile meydana gelir Bu basınç,zamanında tedavi edilirse bazı ilaçlarla azaltılabilir

Alıntı

benim kedimde aynı şekilde hasta lütfen yardım edin

Alıntı

Arkadaşın fotoğrafındaki gibi benim kedimde şuan ve oda ishal lütfen biri yardım edebilirmi. Yokmu hayvan sever kimse?

Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

Kedim boncuk gözleri çoğu zamanperdeli ve bu perde gözlerinin yarısına kadar geliyor. aşşağıda resimleri var arada düzeliyor acaba bu bir hastalıkmıdır [bu arada whiskas mamasından champion mamasına geçmiştim bu bi etken olabilir mi ?] kedim ishal ayrıca bunun bir etkisi var mıdır ? cevaplarınızı bekliyorum

fotoraf0223z w640

Kedilerde bazı hastalıkların yol açtığı,3. göz kapağının düşmesi adı verilen bir durum gözlenir Bu tür durumlarda kedinin gözünde kızarma(göz nezlesi) olur ya da göz zarı iltihaplı olur Bu durumun nedeni çeşitli parazitler ya da herhangi bir virüs olabilir.

Mesajın üzerinden 2 yıl geçmiş,inşallah kedicik iyileşmiştir Resimdeki kedicik boncuğun gözlerinde hafif bir sulanma var gibi görünüyordur ve bunun yanında herhangi bir kızarıklık alerji ya da iltihap yok. Kedinizin bu durumuna yukarıdaki açıklama bağlamında bazı parazitler neden olmuş olabilir İshal olması da bu durumu açıklıyordur.Zamanında uygulanacak bir tedavi ile iyileşebilir Ama ihmal edilirse ciddi bir hastalık başlangıcı da olabilir. Daha ciddi bir duruma dönüşmeden mutlaka bir veterinere gösterip,gerekli tedaviyi yaptırın.