Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #350

AreX - avatarı
AreX
Ziyaretçi
26 Eylül 2006       Mesaj #350
AreX - avatarı
Ziyaretçi
26 Eylül 2006

Memur maaşlarına 2007 yılı için yapılacak artış açıklandı.
ALT DERECEYE % 4+4, DİĞERLERİNE % 3+3 ZAM


ANKARA
- Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Bakanlar Kurulunun memur maaşlarına 2007 yılı için yapılacak artışı, alt derece memurlar için yüzde 4+4, diğerleri için yüzde 3+3 olarak belirlediğini açıkladı.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, en düşük memur maaşının 748 lira olacağını bildirdi.

Çiçek, ''1 Ocak'tan geçerli olmak üzere 814 YTL, 2007 Temmuz ayında 847 YTL'ye çıkmış olacak ki böylece en düşük memurun maaşında yaklaşık 100 YTL'lik bir artış meydana gelecektir'' dedi.

Memurların unvanı, hizmet yılı ve derecelerine bağlı olarak farklılık göstermek üzere en düşük memur maaşında yüzde 13.2 oranında, ortalama memur maaşlarında yüzde 12.2 oranında artış yapıldığını bildiren Çiçek, ''Eğer 2007 yılı için öngörülen enflasyon beklentilerin üzerinde çıkarsa fark memurlarımıza ödenecektir'' diye konuştu.

Çiçek, yılın birinci 6 ayında gerçekleşen enflasyonla memurlara aynı dönem için verilen zam arasındaki yüzde 2.32 oranındaki farkın 1 Temmuz 2006'dan geçerli olmak üzere ödenmesine ilişkin kararın da Bakanlar Kurulunda imzaya açıldığını söyledi. Çiçek, ''Bu yılın sonunda yüzde 2.5'in üzerindeki enflasyon söz konusu olursa aradaki fark da ödenmiş olacaktır'' dedi.

''DAĞ FARE DOĞURDU''

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, memur zamları konusunda ''dağın fare doğurduğunu'' belirterek, memurlara gelecek yıl verilecek zam oranlarını değerlendirdi. Akyıldız, ''Siyasi iradeyi, IMF'nin verdiği yetkileri kullandığı için kutluyorum'' dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu da, memurlara beklenen oranlarda zam verildiğini ifade etti. Bu zam oranının altına imza atmadıklarını kaydeden Aksu, ''Bu nedenle, bu zam konusunda çok fazla konuşmak istemiyorum. Bakanlar Kurulunun takdiridir'' diye konuştu.

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul da, zam oranının kamu emekçileri açısından ''kabul edilemez'' olduğunu belirterek, ''Bundan sonra yapılması gereken hizmet üretiminden gelen gücün kullanılmasıdır. Kamu çalışanlarının öneminin hatırlatılacağı eylemler yapılmalıdır'' diye konuştu.