Arama

Medya Haber - Tek Mesaj #351

evo - avatarı
evo
VIP kirlenmek güseldir : )
26 Eylül 2006       Mesaj #351
evo - avatarı
VIP kirlenmek güseldir : )
TBMM HEYETİNİN GÜZERGAHINDA MAYIN BULUNDU

kuzey irak

KERKÜK - Coşkun Ergül - Kuzey Irak'ta bulunan AK Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez ve CHP Tokat Milletvekili Orhan Ziya Diren'in de aralarında bulunduğu TBMM heyetini taşıyan konvoy, Kerkük girişinde, yolda mayın döşendiğinin tespit edilmesi üzerine durduruldu.
Heyet, sabah saatlerinde geceyi geçirdiği Erbil'den çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kerkük'e hareket etti. Heyet, Kerkük girişindeki arama noktasını geçtiler.
Kerkük girişinde yola mayın döşendiğinin belirlenmesi üzerine ABD'li güvenlik güçleri olay yerine geldiler. Mayının etkisiz hale getirilmesi amacıyla yol araç trafiğine kapatıldı.
Milletvekilleri ve gazetecilerin bulunduğu konvoy, kilometrelerce kuyruğun oluştuğu Erbil-Kerkük karayolunda halen bekletiliyor.
Erbil-Kerkük karayolunun ne zaman trafiğe açılacağı ise henüz belirsizliğini koruyor.

385pxdots


TALABANİ'DEN GARİP AÇIKLAMA

talabani 6

WASHINGTON - Irak Devlet Başkanı Celal Talabani, Türkiye, İran ve Suriye gibi komşu ülkeleri Irak'ın içişlerine müdahale etmekle suçlayarak, bundan vazgeçilmemesi durumunda Irak'ın da aynı şekilde karşılık vereceğini, o ülkelerdeki "muhalif güçleri" destekleyeceğini ve o ülkeler için sorun çıkaracağını söyledi.
Talabani ABD'nin kamu radyosu NPR'a verdiği ve bugün yayımlanacak olan röportajında, bazı komşu ülkeleri Irak'ın içişlerine karışmakla suçlayarak bundan vazgeçilmesi çağrısında bulundu. Sunucunun, "bu ülkeler İran ve Suriye mi?" sorusuna karşılık Talabani, "Suriye, İran, Türkiye... Ortadoğu'daki herkes var. Belki Kuveyt hariç" dedikten sonra, "biz, bu ülkelerden içişlerimize karışmamalarını, Irak'ın egemenliğine ve bağımsızlığına saygı göstermelerini istiyoruz" diye konuştu. Talabani, sunucunun, "aksi halde ne yaparsınız?" şeklindeki sorusunu ise "Irak halkı, o zaman aynı şekilde karşılık verir, o ülkelerdeki 'muhalefeti' destekler. O ülkelerin bize yaptığı gibi, o ülkeler için sorun çıkarmaya çalışır" diye yanıtladı.

a.a.