Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
3 Aralık 2011       Mesaj #15
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
arkadaşlar benden size öneri
Başarıya ulaşmada zekâ ve çok çalışmak birbirinin bütünleridir. Ama unutulmamalı ki bir insan zekâsını kullanmadan çalışamaz. Aptal biriyseniz isterseniz 7 gün 24 saat çalışın kafanız almadıktan sonra ne anlamı olur ki? Zihinsel engelli insanları çok çalıştırın bakalım. Sabah akşam çalışarak başaracaklar mı yapmaları gereken şeyi. Bakın
Einstein n,e diyor: İnsan aklın sınırlarını zorlamadıkça hiçbir şeye ulaşamaz. Yani çalışsanız ne fayda zekânızı zorlamadıktan sonra…
Tabii ki de akıl önemlidir zekâ sayesinde çalışmadan zeki olmayan bir insan ise çok çok çalışarak bir başarıya ulaşıyorsa o sadece onun şansıdır, belkide karşısına çıkan sorun çalışması sırasında ezberlediği bir sorunla aynı olduğu için başarmış olabilir. Çalışmakta başarıda etkilidir ama zekâ olmadan da çalışmanın bir anlamı yoktur. Sonuçta başarısı devamlı olmayacaktır. Ve başarıya ulaşamayacaktır.


Başarmanın yolu tabiî ki çalışmaktan geçer ama bir insanda en önemli olan şey zekâsıdır bir insan zekâsını kullanamazsa çalışmasının ne yararı ve anlamı olur ki? Diyelim bir insan çalışmak istedi ama adamda zekâ düşüklüğü var veya zekâsını kullanamıyor bu adam nasıl zekâsız çalışabilir ki? Çalışmak elbette zekâ gerektirir arkadaşlar.
Bence başarı için zekâ önemlidir mesela çalışmayı araba zekâyı ise benzin olarak görelim. Benzin olmadan arabayı ne kadar uğraşsanız çalıştıramazsınız…
Aptal bir insanı düşünün. Çalışsada başaramaz. Matematik problemlerini bir kere zekâmızı kullanarak çözüyoruz. Genellikle çalışmakta önemli ama aptal bir insan çalışsada yararı az olur. Şunu da söylemem lazım. Zekâ seviyesi düşük olan bir insanın aklına çalışmak bile zor gelir.
Doğadaki madenleri düşünelim. Zekâyı da madenlerin saflığıyla eşleştirelim. Nasıl ki bulunan madenin saflığı onun değerini arttırırsa, zekânın üstünlüğü de kişinin başarı şansını arttırır. Hatta belli bir mertebeye kadar çaba sarf etmeden de başarılara ulaştırır. Bu kişiye doğuştan gelen bir şanstır. Ancak akılsız bir adamın çalışmasıyla hiçbir şey olmaz.

Bence zekâ bir insanın kapasitesi bir yere kadardır ne kadar zorlarsan zorla alamaz. Örneğin insanın beyni dolu bir şişe gibidir şişeye bir şey koymak için boş bir yer yoksa ne kadar zorlarsan zorla alamaz ya sise patlar ya siz yorulursunuz.