Arama

Semih Kaya - Tek Mesaj #1

Jumong - avatarı
Jumong
VIP VIP Üye
8 Aralık 2011       Mesaj #1
Jumong - avatarı
VIP VIP Üye
Semih Kaya
Vikipedi, özgür ansiklopedi

semihkaya59d3x
  • Doğum tarihi: 24 Şubat 1991
  • Doğum yeri: Bergama, İzmir, Türkiye
  • Boyu: 1, 82 m
  • Mevkii: Defans , Stoper
Semih Kaya, Galatasaray'da forma giyen ve stoper mevkiinde oynayan Türk defans oyuncusudur.

Kulüp kariyeri

Galatasaray

Henüz 10 yaşında yetiştirme bedeli olarak Altay S.K. kulübüne 8000 € yetiştirme bedeli ödenerek transfer olmuştur. Geleceğin milli takım oyuncusu olarak görülen Semih 16 yaşında 14 Aralık 2007 Galatasaray-Sivasspor maçında yedek beklemiştir. İlk maçını ise 19 Nisan 2009 tarihinde İstanbul B.B. takımına karşı oynamıştır. Çok yetenekli bir oyuncu olmasına rağmen sakatlıkları yeteneğinin önüne geçmiştir. Süper Gençler Ligi'nde Beşiktaş'a karşı forma giyerken Batuhan Karadeniz'in kafasına tekme atması sonucunda beyin pıhtılaşması geçirmiş ve ameliyat olarak sezonu kapatmıştır. Ameliyattan çıktığında onu ziyaret eden ilk isim ise merhum Özhan Canaydın olmuştur.

Hatta moral vermek isteyen hemşirenin "İyileşip çıktığında Fenerbahçeli olacaksın, tamam mı?" sözüne "O zaman beni çıkartmayın." demesi ile Galatasaray taraftarlarının internette kahramanı olmuştur. Daha sonra Altay, Galatasaray'ın zorla aldığını söylerek olayların çıkmasına yol açsa da Semih Kaya olduğu yerde, olmak istediği yerde Galatasaray'da oynamıştır ve oynamaya devam etmektedir. 26 numarayı seçmesi ise küçüklükten beri John Terry hayranı olmasından kaynaklanmaktadır. Semih 2010-2011 sezonunda Galatasaray'dan Denizlispor'a Çağlar Birinci karşılığında verilmiştir. Semih bu transferi kabul etmediği icin Denizlispor ile sonradan anlaşma tam olarak sağlanamamamıştır. Bunun üzerine aynı sezonun kiralık olarak 1. Lig ekiplerinden ve eski bir Galatasaraylı futbolcu olan Suat Kaya tarafindan çalıştırılan Kartalspor'da oynamıştır.

Galatasaray'la sözleşmesi 31 Mayıs 2012 tarihinde sona erecek olan semih sakatlıktan çıktıktan sonra Galatasaray'da 30 Ekim 2011'de Kayserispor karşısında forma giymiş ve herkes tarafından takdir edilmiştir. Kayserispor maçından sonra Fatih Terim "Semih'e güvenerek doğru karar vermenin sevincini yaşadım. Ben oyuncunun forma isteyenini, formayı sırtına geçirdikten sonra kimseye bırakmayanını severim." demiştir. Stoperde birlikte oynadığı Çek yıldız Tomas Ujfalusi ise "Semih için çok mutluyum, çok iyi iş çıkardı." demiştir.
🌘 🚀