Arama

Efkan Şeşen - Tek Mesaj #1

Just fly - avatarı
Just fly
VIP Beşer
14 Aralık 2011       Mesaj #1
Just fly - avatarı
VIP Beşer
efkan

BİYOGRAFİ:

1963 yılında İstanbul’da doğdum. Artvin/Arhavili bir anne ve babanın oğluyum.

Çocukluğum Kadıköy'de geçti. Evimizin etrafındaki çayırlarda top koşturduğumuz, komşu bahçelerinden dut, şeftali ve elma yediğimiz güzel çocukluğum. Liseye ve ardından üniversite kapısına dayandığım zamana kadar sakin geçen bir çocukluk. Bir çoklarımızın yaşadığının benzeri.

Sonrası karanlık. 12 Eylül 1980’e dek süren ve devamında cezaevi süreçleri; tutuklamalar, mahkemeler ve sonunda yeniden özgürlük. Islığımla müzik kariyerime adım attığım bir dönem. Başlangıcı Grup Yorum ile olan bir müzik serüveni (1987). Ve 1991 yılından sonra müzik adına yolculuğumun bireysel olarak bu günlere uzanan bir yaşam hikayesi.

ilk albümüm, ilk göz ağrım “Dokuz Altı Yollarında” oldu (1995). Hayatımın aşkı, bugünkü eşim Didar ile de bu zamanda yaşamımızı birleştirdik. Eşim ve Çocuklarımla (Sinan ve Ezgi). Gitarım ve emek verdiği üretimler. işte benim yaşamımın güzellikleri bunlar..

Müziğim ile anlattığım bütün konular, çevreleyen şartları ile insana dairdir. Ve bunda samimi oldum hep. İçlerindeki eserlerim ile Albümlerim yaşamımın aynasıdır.

İlkinden sonra sırasıyla; 1995 sonunda “Gün Ağarırken”, 1996'da “Göçer Oldum”, 1997'de “Merhaba”, 1999'da “Gözleri Hala Çocuk”, 2001 de “Dar Kapılar”, 2004 yılında “Pekte Tanınmayan Karadeniz”, 2006'da “Gölgeler Şehri”, 2007'de “Yüreğine”, 2008'de “Renkler ve Islıklar”, 2010 Nisanı’nda “Renkler ve Islıklar 2” albümlerim çıktı. 2011 yılı başında da son albümüm “Vazgeçtim”i sundum dinleyicilerimin beğenisine..

Ayrıca 1996 yılında piyasaya çıkan ve eşim Didar’ın yorumladığı “Sitem” adlı özel albüm çalışmamızı da unutmamak gerekir.

Yaşamı ciddiye almak. Mütevazilik ve yüzü halka dönük müziğe gönül vermişliğimiz… Biz bunu öğrendik büyüklerimizden, dostlarımızdan, kardeşlerimizden. Her şeye rağmen ayaktaysam, üretmeye devam edebiliyorsam. İşte buna borçluyum.

Albümlerimin tamamını kendim yapıyorum. Popüler kültürün ve de büyüklerin hakim sularındaki küçük bir yelkenli gibi var olmaya çalıştığım “Şeşen Müzik Yapım” olarak. İsterim ki, yaşama ve müziğe emek veren ben ve benim gibilerin taşıdığı bu ağır ve zor yük, seçmesini ve sevmesini bilen dinleyicilerin bilinçli tercihleri ile hafiflesin. Üretimlerimizle konserlerimizle yola devam etmekte moral bulalım.

Artvin yöresi derlemelerim, enstrümantal bestelerim, ıslığım, türkü ve batı formundaki üretimlerim ve projelerim. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da albümlere dönüşecek elbette. Müzisyen olan ailemin artan desteğiyle bu sürecin daha bir keyifli hale dönüşeceğini düşünüyorum..

Bir müzisyen, bir eş ve bir baba olarak. Daha ne isteyebilirim ki.

Sevgi ve selamlarımla

Efkan Şeşen


Notlar :
- Bu güne kadar bazı eserleri Yavuz Bingöl, Özlem Özdil, Nurdan İpek, Berdan Mardini gibi müzisyenler tarafından seslendirilen sanatçı MESAM ve MÜYORBİR üyesidir.

- “Renkler ve Islıklar” albümünde yer alan “Polyushka Polye” adlı ıslık performansı, 2010 yılında Neve Mediopolis Film Produktion film şirketinin Alman- Polonya ortak yapımı bir filminde (“Pilot Cosmonauts”) soundtrack müziği olarak kullanıldı.

- Onun ıslığını her yerde duyabilirsiniz. Ceplerde “Nehir” adıyla bilinen “dillirga” melodisinden. CHP'nin seçim çalışmalarında kullandığı “Bir ıslık da sen çal.” performansa kadar.

- Efkan Şeşen’in şu an üzerinde çalıştığı proje 25'inci sanat yılı anısına eski şarkılarını seslendirecek müzisyenlerden oluşacak karışık bir albüm çalışmasıdır. ”Şeşen Müzik Yapım” etiketi ile 2012 yılında çıkarılması düşünülen bu albümde yirmiye yakın müzisyenin desteği var.
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen asla_asla_deme; 14 Aralık 2011 08:39
All Alone