Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
14 Aralık 2011       Mesaj #99
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
yeşil domateslerde nişasta vardır suda çözünmez ağırdır,dibe çöker kırmızı domateslerde nişasta sindirilip glikoza dönüşür,solunumda ağrlığını kaybederler yüzeye çıkarlar.renk dönüşümünü etilen hormon sağlar.bu hormon meyvelerin tatlanmasınıda sağlar.

turşu yapımında suyun altında kalacağı için hep yeşil domatesler tercih edilirmiş kırmızı su yüzüne çıkarmışyani yeşil daha ağırdır.

kırmızı domates batmaz nedeni isecisimlerin sıvı içerisinde batmaları veya yüzmeleri öz kütlesine(yoğunluğuna) bağlıdır.kırmızı domatesin yoğunluğu
sudan azmı çokmu onuda siz düşünün artık..

BENİM BİLDİKLERİM BU KADAR İNŞALLAH İŞİNİZE YARAR...



ALEYNA NUR KARA Msn Grin