Üye Ol
Giriş
Hoş geldiniz
Misafir
Son ziyaretiniz:
12:08, 1 Dakika Önce
MsXLabs Üye Girişi
Beni hatırla
Şifremi unuttum?
Giriş Yap
Ana Sayfa
Forumlar
Soru-Cevap
Tüm Sorular
Cevaplanmışlar
Yeni Soru Sor
Günlükler
Son Mesajlar
Kısayollar
Üye Listesi
Üye Arama
Üye Albümleri
Bugünün Mesajları
Forum BB Kodları
Your browser can not hear *giggles*...
Your browser can not hear *giggles*...
Sayfaya Git...
Cuma, 12 Aralık 2025 - 12:08
Arama
MaviKaranlık Forum
Dünyada ve Türkiye'de Ekonomi Gündemi, Güncel Haberler
-
Tek Mesaj #97
AreX
Ziyaretçi
29 Eylül 2006
Ziyaretçi
29 Eylül 2006
ELEKTRİKTE İLK ZAM TETAŞ'TAN... -TETAŞ DÖVİZ KURUNDAKİ ARTIŞTAN DOLAYI MALİYETLERİNİN ARTTIĞI VE ZARARA UĞRADIĞI GEREKÇESİYLE, TEDAŞ'A VERDİĞİ ELEKTRİĞE YÜZDE 23,9 ORANINDA ZAM YAPTI -BU ARTIŞIN VATANDAŞA YANSIYIP YANSIMAYACAĞI YA DA YANSITILMASI DURUMUNDA ZAMMIN NE OLACAĞI KONUSUNDA İSE BAKANLIKTA ÇALIŞMA YAPILACAK
ANKARA (A.A) - Elektrik enerjisinin alım satımından sorumlu kamu şirketi Türkiye Elektrik Ticaret A.Ş. (TETAŞ), dağıtımdan sorumlu kamu şirketi Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye (TEDAŞ) verdiği elektriğe zam yaptı.
Bu arada söz konusu artışın vatandaşa yansıyıp yansımayacağı ya da yansıtılması durumunda zammın hangi oranda olacağı konusunda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında çalışma yapılacak. Konu Bakanlar Kurulunda değerlendirildikten sonra netleşecek.
A.A muhabirinin edindiği bilgiye göre, döviz kurundaki artışlardan dolayı maliyetlerinin arttığını gerekçe gösteren TETAŞ, uğradığı zararı telafi etmek için TEDAŞ ve 20 dağıtım bölgesine sattığı elektrikte yüzde 23,9'luk zam talebinde bulundu ve kuruma sattığı elektriğin kilowattsaatini 8,63 YKr'den 10,69 YKr'ye çıkarılmasını istedi.
Dün yaptığı toplantıda konuyu değerlendiren Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu, TETAŞ'ın talebini olumlu karşıladı. EPDK bu kararının birkaç güne kadar TETAŞ'a bildirecek ve Kurul kararı Resmi Gazete'de yayımlanacak.
Bu çerçevede 1 Eylül 2006 tarihinden geçerli olmak üzere Aralık ayı sonuna kadar yani 4 ay boyunca TETAŞ, TEDAŞ'a EPDK'nın kabul ettiği yeni tarifeden elektrik verecek.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu her yılbaşında TETAŞ'ın tarifesini yeniden onayladığı için, 1 Ocak 2007 tarihinde tekrar bir durum değerlendirmesi yapılacak ve yeni fiyatlar belirlenebilecek.
BEĞEN
Paylaş
Paylaş
Kapat
Saat: 12:08
Hoş Geldiniz Ziyaretçi
Ücretsiz
üye olarak sohbete ve
forumlarımıza katılabilirsiniz.
Üye olmak için lütfen
tıklayınız
.