Arama

Tweety neleri sever? - Tek Mesaj #26

masmavii - avatarı
masmavii
Ziyaretçi
20 Aralık 2011       Mesaj #26
masmavii - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

tweeey neleri sevmez söleinnnn lütfn hdi yhaaaaaaaaaaaaaa

TWEETY & SYLVESTER

Ak saçlı tonton nine Grenny ne bilsin evindeki hayvancıklar arasında meydan savaşı yaşandığını. Ona kalırsa ufacık tefecik sarı tüylü Tweety dünyanın en saf kuşu, koca ağızlı köpecik Hector dünyanın en şirin yaratığı, hain ruhlu Slyvester ise dünyanın en temiz kalpli kedisi. Oysa onların arasında bitmek bilmeyen bir rekabet var.Tweety, Sylvester ve Hector...


İşte looney Tunes'un yarattığı bu üç karakter yıllardır dünya çocuklarını peşinden koşturmaya devam ediyor.Grenny nine canından çok sevdiği bu üç yaratığa öyle güzel bakıyor ki bizim sevimli hayvancıkların yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarında. Bu üç haylazın mideleri şişkin olunca bu kez birbirlerine düşüveriyorlar.
Slyvester, eve geldiğinden beri dünya tatlısı Tweety'e diş biliyor. Tweety'nin yürüyüşü, konuşması, gülüşü, şarkı söylemesi milyonlarca çocuğu ekran başına bağlarken, Slyvester'in tüylerini diken diken etmeye yetiyor.


Tweety (Türkçede Tiviti olarak okunur), Warner Bros. tarafından yaratılan bir kanarya. Looney Tunes'ta her zaman kendisini yakalamaya çalışan Slyvester adlı bir kediyle birlikte rol alır. Ancak Hector adlı köpek Slyvester'ı korkutur ya da Büyükanne kafasına şemsiyeyle vurur. Bu yüzden Slyvester hiçbir zaman amacına ulaşamaz. Ulaşsa bile hemen yakalanır. Türkçe seslendirilme nedeniyle çoğunlukla dişi zannedilir ancak o bir erkektir. Tweety'nin çok sık söylediği "Bir kedi gördüm sanki" sözü kendisi kadar bilindik bir replik haline gelmiştir.

Tweety'in en çok sevdiği şey müzik dinleyip şarkı söylemek,sevmediği şey ise Slyvester.