Arama

Otizm - Tek Mesaj #2

Mystic@L - avatarı
Mystic@L
Ziyaretçi
30 Eylül 2006       Mesaj #2
Mystic@L - avatarı
Ziyaretçi
İÇE KAPANIKLIK

İçe kapanık çocuklar, duygu ve düşüncelerini kolaylıkla başkalarıyla paylaşmazlar. Yeni durumlara zor uyum sağlarlar. Arkadaş edinmede problem yaşarlar, grup oyunlarına katılmaktan zevk almazlar ve genellikle yalnız oynamayı tercih ederler. Güvensizlik hissettiklerinden bu çocukların güven duyguları güçlendirilmelidir. Yeterli ilgi ve sevgi gösterilmelidir. Kendini ifade etmeye özendirilmeleri gerekir. Genellikle bu özellikteki çocuklar, sessiz ve uslu olduklarından toplumca onaylanırlar. Bu durum çocuğun hoşuna gitmekte ve yetişkinlerin beğendiği bu kimliğe daha çok bürünmektedirler.Son olarak, okul öncesi çağı adı verilen bu dönem, çocukluğun en renkli, en hareketli dönemlerinden birisidir. Bu dönemde çocuk hızlı dil gelişimi etkisiyle konuşkan, cıvıl cıvıl, yaşam doludur.


İçe kapanıklık
Soru Merhaba sorum kardeşimle ilgili olacak 17 yaşında kız kardeşim var 6 aylıkken normal kontrol için annemle kardeşimi doktora götürmüştük doktor kardeşimin avucunun içine baktı ve ileride zeka durgunluğu olacağını söyledi morelimiz çok bozuldu tabi ama kardeşimde herhangi bir zeka durgunluğu yoktu çok aktif okula gitmeden ismini vs. yazabiliyordu ancak ilkokul 1. sınıftan itibaren kardeşimde bir içe kapanıklık oldu okulla mesafesi bayağ vardı hergün servis belli bir yere kadar getirirdi ordan ben alırdım. İlk başlarda bundan dolayı sandık ancak gün geçtikçe daha kötüleşti bişey sorsanız duvar gibi yüzünüze bakıyor olmadık küçük çocukların soracağı soruları soruyor zekası geri desem lise 3. sınıfta.Çok daha fazla detay var ancak şu an asıl öğrenmek istediğim bir bebeğin eline bakılarak zekasının anlaşılıp anlaşılamayacağı. Bu zamana kadar herhangi bir psikoloğa götürmedik ücretleride çok fazla. Yardım ve önerilerinizi bekliyorum

Cevap Cansu hanım,
Avuç içine bakarak kehanette bulunmanın bir bilimsel dayanagı olmadıgını,ancak hekimin küçük bir çocukla diyalog kurmak için yapmış oldugu şakadan kaynaklandıgını tahmin ediyorum.
İçe kapanıklık hakkında bu forumdaki Psikiyatri uzmanımıza soru yöneltmeniz sizin için daha yararlı olabilir.
Dr.Ateş Ülker