Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
29 Aralık 2011       Mesaj #33
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
öncelikli olarak tüm bitlenen dertdaşlara iyi akşamlar.....
benzer sorunu kızımda da yaşadığım için araştırma içindeyim. şimdiye kadar birçok şey yazılmış ve birçok şey okudum. Özetlemekte fayda var...
1. gaz yağı ve böcek ilacı (DDT) kullanmayın. özellikle çocuğunuzda kan kanseri görülebilir.
2. herkes en etkili ilacın eczaccı ile konuşularak bulunması gerektiğinden bahsetmiş ancak sağlık sorunlarında doktor desteği almak daha önemlidir. ayrıca eczaccı dediğiniz kişilerin çoğunun ilkokul mezunu kalfalar olduğu göz önüne alınırsa tercih etmek daha kolay olabilir.
3.herkez en etkili ilacın peşinde ancak 2008 den buyana hiç kimse bulamamış , yapılan tüm yorumlar kişisel tercihler, muhtemelen bit ilaç firmalarının reklamlarını içermektedir.
4. 1 yaşından küçük çocuklarda, hamilelerde emzirenlerde permetrin içeren ilaçlar (kwellada antibit vb.) kullanılmaz. elle temizlenebilir. saçın üzerinde ayrı bir katman oluşturarak parazitin nefessiz kalmasını sağlayan ajanlar denenebilir (nyda, hedrin vb..) . bu ilaçların dimetikon içerdiği ve deriden vücuda geçmediği söylenmekte. benzer etkiye sahip hindistan cevizi yağını önerenler de bulunmakta.
5. EN ÖNEMLİSİİİİ............. Bit bulaşıcıdır.... Çevredeki bit kaynağının bulunmaması durumunda tekrarlamaların görülmesi mutlak olacaktır.

bitin..... eğitim, statü, gelir, sosyal konumdan haberi olmayan bir hayvan olduğu düşünülürse utanmak çekinmek birçok tedavi seçeneğine rağmen müdehalesiz bırakmak yayılmasını kolaylaştırmaktan başka bir işe yaramayacaktır.

Saygılarımlar..........
BEĞEN Paylaş Paylaş
Bu mesajı 1 üye beğendi.
Son düzenleyen Safi; 29 Mayıs 2016 02:37