Arama


DERUNİ - avatarı
DERUNİ
Ziyaretçi
30 Aralık 2011       Mesaj #53
DERUNİ - avatarı
Ziyaretçi
Alıntı
Misafir adlı kullanıcıdan alıntı

özet bir dedektif hikayesi lazım ingilizce ve türkçe cevirisdide olsun 1 saat içinde yazarmsınnız

İki gün önce söz vermişti arkadaşınavirgs gazetelerini çalan kişiyi bulacaktı. Kendine güveniyordu. Bugün araştırmalarına başlayacaktı. Topu topu yirmi daire vardı şu apartmanda. İkisi kendi ve arkadaşı olduğuna göre şüpheli on sekiz daire vardı. Bir kaç güne kalmaz bulurdu suçluyu. Basitti bu iş.

Küçüklükten bu yana dedektifliğe ilgisi vardı. Belki de okuduğu çizgi romanların etkisinde kalmıştı. Bu tür filmleri hiç kaçırmazvirgs gazetede gördüğü olayların asıl nedenlerini bile günlerce zihninde çözümlemeye çalışırdı. Polis olmak istemiş fakat boyu yeterli olamamıştıvirgs yoksa arşiv memuru olur muydu hiç?

Arkadaşı posta kutusuna bırakılan gazetelerinin yaklaşık iki haftadır eline geçmediğini söylediğinde bu görev için gönüllü araştırma yapacağını belirtmişti. Arkadaşı sevinmiştivirgs böyle işleri kendisi asla takip edemezdi zaten. Hemen kabul etmişti.

Birkaç gün iş yerinden izin almıştı. Hırsızı bulunca işine hemen dönecekti. Bir kalem ve not defteri alarak koltuğuna oturdu. Önce verileri yazmalıvirgs sonra işe başlamalıydı. Kaleminin arkasını ağzına alıp bir süre düşündü. Sonra yazmaya başladı:

“Apartmanda yirmi daire varvirgs on sekizi şüpheli. Posta kutuları apartmanın girişinde. Her sabah bırakılan gazetevirgs sahibinin eline ulaşmıyorvirgs bu durumda posta kutusunun üzerine gazeteciye bir not bırakarak işe başlanacak.”

Hemen boş bir kâğıt alıp notu yazmaya başladı. Nota gazetenin eline ulaşmadığı ve gazeteyi bırakıncavirgs sekiz numaralı dairenin ziline basılmasını istediğini yazmıştı.

Hemen gittivirgs notu arkadaşının posta kutusunun üzerine yapıştırdı. Cezmi’nin yüzü gülüyordu. Sanki epeyce yol kat etmiş gibi mutluydu. Dağıtıcı çocuk bir iki saate kadar gelecekvirgs notu okuyacakvirgs gazeteyi bırakınca da Cezmi’nin ziline basacaktı. Böylece Cezmi hemen iki kat aşağıya inip apartman girişinde gezinerek gazeteyi kimin aldığını tespit edebilecekti. Evine çıkıp kapısını açtı. Mutfağa gidip çay koydu ocağa. Akşamdan kalan bulaşık bardaklarını lavabonun içine toparladıvirgs kahvaltı için sahanda yumurta yapacaktı kendisine. Tavaya biraz yağ döküp ocağı yaktı.

Kahvaltısını hazırlarken ve yaparken hep aynı soruyu soruyordu kendisine; “Gazeteleri kim alıyor?” Bu sorunun cevabını en kısa zamanda vereceğine inanıyordu Cezmi. Saatine baktıvirgs bir saat geçmişti ama henüz zil çalmamıştı. Demek ki gazete dağıtıcısı gelmemişti daha. Bulaşıklarını yıkarken kapının vurulduğunu duyduvirgs köpüklü ellerini iyice kirlenmiş mutfak havlusuna silerek hızlı adımlarla kapıyı açtı. Gelen alt komşu Fevzi Bey’di. gelen. Şaşkın bir yüz ifadesi ile komşusuna baktı.

“Cezmiciğimvirgs” dedi komşusuvirgs aşağıya bir not yazılmışvirgs onu gördüm de…”

Cezmi gözlerini dikkatle açarak “Evetvirgs” dedi.

“Gazeteci senin zile basıp gitse bile sen duyamazsınvirgs ziller bir haftadır bozuk…”