Arama


AreX - avatarı
AreX
Ziyaretçi
2 Ekim 2006       Mesaj #105
AreX - avatarı
Ziyaretçi
02 Ekim 2006

ANTALYA'DAN YAPILAN İHRACAT...

Antalya'dan bu yılın dokuz aylık bölümünde 262 milyon dolardan fazla ihracat yapıldı.

AA muhabirinin Antalya İhracatçı Birliklerinden aldığı bilgiye göre, bu yılın dokuz aylık döneminde, tekstil ve hammaddeleri ihracatında yüzde 6, kombine ihracatta yüzde 50 düşüş oldu. Kesme çiçek ihracatında yüzde 10, yaş meyve sebze ihracatında ise yüzde 1 oranında artış yaşandı. Aynı dönemde tekstil ve hammaddeleri, kombine satış, kesme çiçek ve yaş meyve sebze ihracatından toplam 262 milyon 166 bin 133 dolar döviz girdisi sağlandı.

Tekstil ve hammaddeleri ihracatından elde edilen gelir 67 milyon 311 bin 17 dolar, kombine ihracattan elde edilen gelir ise 489 bin 788 dolar oldu. Kesme çiçekte yaz üretiminin ve çeşitliliğin artırılması ihracata da yansıdı. Yüzde 10 artan kesme çiçek ihracatında gelir, dokuz aylık dönemde 29 milyon 597 bin 970 dolara ulaştı.

Turizmden sonra Antalya ekonomisinde en büyük sektör olan tarımda ise, yaş meyve sebze ihracatında artış yüzde 1 olarak gerçekleşti. Bu dönemde AB ülkeleri başta olmak üzere Avrupa'nın çeşitli ülkelerine 164 milyon 767 bin 358 dolarlık ihracat yapıldı.

Geçen yıl sonu itibariyle tüm sektörlerde 338 milyon 255 bin 603 dolarlık ihracat gerçekleştirilmişti.