Arama


GusinapsE - avatarı
GusinapsE
Ziyaretçi
2 Ekim 2006       Mesaj #9
GusinapsE - avatarı
Ziyaretçi
Uma Yoga’dan farklı öğretiler...
Umayoga1
T’ai Chi Ch’uan Geçmişi 5000 yılı gerilere dayanan bir Çin egzersiz sistemi. Değer adı Çin Yogası. Meditasyon, savunma sanatı ve sağlık kaynağı özelliklerini içeriyor. Karşılıklı uyum ve bir olma amacına ulaşma çabası. Hareketleri döngüsel ve kesintisiz. Bir cins akapunktur etkisi yaparak bedeni rahatlatıyor. Gerilimden doğan engelleri ortadan kaldırarak yaşam enerjisinin bedene daha rahat akmasını sağlıyor.
Kaizen Aikijitsu
Birçok savunma sanatının bir araya geldiği, doğruluk, iyilik ve güzellik üzerine kurulu,
fiziksel, ruhsal ve ahlaksal gelişime yönelik bir öğreti. İnsanın, düşmana odaklanmak yerine,
kendi düşünce ve hareketlerine yoğunlaşmasını, evrenle mükemmel ve uyum yakalamasını
sağlıyor. Saygı, şefkat, ahlak ilkeleri ve saldırganlığı dışlayan anlayışıyla dinginliği
öğretiyor.

Relaksoloji
Stresin kontrol altına alınması, beden - duygu - ruh dengesinin kurulması, insanın kendisi ve çevresiyle barışık olmasına dayalı bir öğreti. Soluk alma teknikleri, günlük yaşamda ve sporda kullanılmayan kasların kullanımı, tek başına uygulanacak masajlar, ve zihnin boşaltılmasıyla insan kendini daha sağlıklı ve huzurlu hissediyor. Yaşama daha sıkı sarılarak
sorunlarına daha kolay çözümler bulabiliyor.

Meditasyon
Zihindeki binlerce düşünce arasında kimi zaman kendi varlığını unutan insan için meditasyon,
bir yenilenme durumu. İnsanın kendini, yaşama yeniden hazırlamasını sağlayan meditasyon,
aktif zihnin yatışmasına, düşüncelerin barışçı, sakin ve odaklanmış olmasına yardımcı oluyor.

Refleksoloji
Binlerce yıllık geçmişi olan Çin öğretilerine göre bedenin bütünü, enerji kanallarıyla ayaktaki refleks bölgelerine bağlı. Refleksoloji, ayaktaki refleks bölgelerine kontrollü basınç uygulama tekniğinden oluşuyor. Toksinlerin atılmasını kolaylaştıran, Refleksoloji tekniği çok daha sağlıklı olmayı sağlıyor.

Feldenkrais Metodu
Feldenkrais metodu, insanların ortak dileği olan doğal davranmayı sağlıyor. Sinir sistemi ve
bilince seslenerek kalıplaşmış, çoğu kez fiziksel görünen alışkanlıklardan uzaklaşmaya, insanın kendi doğasına uygun yaşamasına yardım ediyor. Doğallık sayesinde düşünme biçimi ve algılamayı zenginleştirerek akıl ve kelimelerle anlama yerine, bedenin kendini anlaması ve zihinle buluşup ilerlemesini sağlıyor.

Çampisaj
Üst beden, sırt, omuz, boyun, saç derisi, saçlar ve yüze aromatik özyağlarla uygulanan, özel tekniğiyle kasları rahatlatarak kan dolaşımını hızlandıran bir masaj biçimi. Özyağlar, marma noktalarına masajla uygulandığında zihin dinlenip rahatlıyor. Bedende sıkışıp kalan duygusal sorunla yok oluyor. Çampisaj’ın yararlı olduğu rahatsızlıklar arasında kas tutulmaları, sırttaki nodüller, kronik boyun tutulmaları, baş ağrısı, saç derisi sorunları, yüzdeki ağrılar, toksin birikimi, depresyon, uykusuzluk ve zihinsel yorgunluk bulunuyor.

Çigong
Chi:
yaşam enerjisi. Gong: çalışma. Çigong yoga felsefesinde zaman ve emek gerektiren her türlü çalışma ve incelemenin adı. Temeli, bedensel gevşeme, zihinsel dinginlik, soluma,
zihinsel yoğunlaşma ve hareket tekniğine dayanıyor. Kullanılmayan güçleri ortaya çıkarmayı amaçlıyor. Ayrıca bünyeyi güçlendirerek hastalıkları önlüyor, yaşlanmayı geciktiriyor.