Arama


Hi-LaL - avatarı
Hi-LaL
Ziyaretçi
2 Ekim 2006       Mesaj #5
Hi-LaL - avatarı
Ziyaretçi
Başarılı Bir Özgeçmiş...

Özgeçmişiniz, bir işi alabilmeniz için ilk adımdır. Bir aday olarak işverenin karşısına ilk olarak özgeçmişiniz ile çıkarsınız. Bu ilk karşılaşmanızda özgeçmişinizin işvereni etkilemesi için sadece birkaç saniyesi var. Bu nedenle, işverenin karşısına gelecek olan özgeçmişinizi hazırlarken çok dikkatli ve özenli olmalısınız.

Özgeçmişinize mutlaka önyazı ekleyin.

ozgecmisinize onyaziÖzgeçmişinize ekleyeceğiniz ön yazı, dikkat çekmenizi ve yüzlerce özgeçmiş arasında hatırlanmanızı sağlayacaktır. Bunun için ön yazıda, öncelikle başvurduğunuz pozisyonu ve o pozisyondan nasıl haberdar olduğunuzu belirtin. Ardından, yeteneklerinizi, deneyimlerinizi ve başarılarınızı, iş tanımı ile ilgili olacak şekilde kısaca anlatın. Bunlardan bahsederken, bu işi yapabilecek ve başarılı olacabilecek biri olduğunuzu göstermeniz ve işvereni ikna etmeniz gerekiyor. Son olarak da istenmesi halinde görüşmeye hazır olduğunuzu belirterek ön yazınızı sonlandırabilirsiniz.
  • Başvurunuza bir önyazı eklerseniz, önyazısı olmayan özgeçmişlerin önüne doğrudan geçmiş olursunuz. Önyazısı olan bir özgeçmişin değerlendirilme ihtimali çok yüksektir.
  • Önyazı sizin, başvurduğunuz şirket için ne yapabileceğiniz hakkındadır. Onların sizin için ne yapabileceği değil. Bu yüzden, önyazınızın odağı siz değil şirket olmalı.
  • Her başvuruya eklediğiniz bir önyazı yerine, her başvuru için ayrı bir önyazı hazırlayarak, önem verdiğinizi hissettirin
Özgeçmişiniz nasıl olmalı? ozgecmis nasil olmali
  • İşverenlerin her gün gördüğü klasik özgeçmişlerden kaçının. Aşırıya kaçmadan, biraz fark yaratmaya çalışın.
  • İşverenler, özgeçmişleri okurken düşünmezler. Sadece istedikleri mevcut mu diye bakarlar. Onu etkilemek için sadece birkaç saniyeniz olduğunu unutmayın. O yüzden, genele yönelik bir özgeçmiş yerine, o işe göre düzenlediğiniz bir özgeçmiş kullanın.
  • Özgeçmişinize fotoğrafınızı eklemeyi ihmal etmeyin. Ekleyeceğiniz fotoğraf mümkün olduğu kadar şu anki halinizi göstermeli ve eski olmamalı.
  • Başlık koymayı unutmayın. Özgeçmişinizin başlığı, okuyanın dikkatini çeken ilk şey olacaktır. “Beni tanımanız gerek!”, “Aradığınız kişi benim!” gibi başlıklardan kaçının.
Kaynak: Yenibiris.com