Arama


Misafir - avatarı
Misafir
Ziyaretçi
5 Ocak 2012       Mesaj #6
Misafir - avatarı
Ziyaretçi
Peynirin soframıza gelene kadar izlediği aşamalar nelerdir?

Peynir, süt proteini kazeinin peynir mayası ve peynir kültürü ile pıhtılaştırılması ve bu pıhtıdan peynir suyunun ayrılmasıyla elde edilen fermente bir süt ürünüdür. Peynir suyu ayrıldıktan sonra tuzlu peynirler için tuzlama aşamasına gelinmektedir. Tuzlama, peynirin yüzeyine kuru tuzlama şeklinde veya peynir salamuraya daldırılarak yapılabilir.

Takip eden basamak olgunlaştırmadır; peynir taze olarak tüketilebileceği gibi belirli bir olgunlaştırma periyodunu takiben de tüketilebilmektedir.

Yukarıdaki üretim basamaklarına ait teknik parametrelere bağlı olarak çok geniş bir çeşitlilikte peynirler elde edilmektedir.

Elde edilen peynirleri günümüzde ona uygun taşıma araçlarıyla insanların rahatça alabildikleri marketlere, dükkanlara ulaştırılır. Marketlerde ve satılan yerlerde uygun sıcaklıkta muhafaza edilirler. Sonra soframızda en önemli besin olarak yer alırlar.